1.080 de persoane vaccinate cu ambele doze au făcut Covid. Majoritatea – forme ușoare sau asimptomatice, spune colonelul Gheorghiță

0
1534
Coordonatorul campaniei, medicul militar Valeriu Gheorghiță, s-a vaccinat anti-Covid cu Pfizer

Un număr de 1.080 de români vaccinați cu ambele doze împotriva Covid s-au infectat cu acest virus, a informat colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de imunizare. Potrivit News.ro, ofițerul a dat asigurări că majoritatea celor infectați au făcut forme ușoare sau au fost chiar asimptomatici.

Valeriu Gheorghiță a declarat, la Digi 24, că și aceste 1.080 de persoane s-au infectat înaintea zilei a 10-a după a doua doză, adică înainte să se obțină o imunitate optimă a organismului: „După a doua doză, circa 1.080 de persoane s-au infectat, ceea ce înseamnă 0,19 la sută din numărul total al celor care au efectuat cele două doze şi intervalul mediu de diagnostic de la cea de-a doua doză era între 10 şi 14 zile“.

România a vaccinat cu ambele doze, până la 11 aprilie, un număr de 1.412.787 de oameni, ceea ce înseamnă că datele colonelului Gheorghiță sunt destul de vechi. Asta pentru că, dacă doctorul militar spune că 1.080 de persoane înseamnau 0,19% din total, statistica s-a făcut pe când în țară erau imunizați doar puțin sub 545.000 de oameni cu a doua doză.

Colonelul Gheorghiță a menționat: “Majoritatea au fost forme asimptomatice sau minim simptomatice, forme uşoare. Vaccinarea este importantă pentru prevenirea formei severe chiar şi în aceste variante virale“.

În total, până acum au fost vaccinați anti-Covid 2.286.546 români, adică puțin peste 16% din populația adultă: 1.412.787 cu ambele doze și 873.759 cu prima doză, urmând să facă rapelul. Ținta autorităților este de minimum 10.000.000 de persoane, adică 70% din populația adultă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Trei greșeli majore ale lui Vlad Voiculescu la evacuarea Spitalului Foișor

* VIDEO. Cerva îmbrâncește un ambulanțier cu bolnav pe targă. Țipă isteric: „Fir-ați ai dracu’ cu Salvarea mamii voastre! Criminalii dreacu’ care sunteți!”

* Doi deputați PSD la protestele CapVid: după agramatul Daniel Ghiță, a ieșit și coruptul Daniel Tudorache. Amândoi, din „clanul Firea-Pandele”

* Jurnalistul Mălin Bot l-a executat pe infractorul Dan Andronic! Executorul a extras 3.000 de lei din contul EVZ, după un proces pierdut de mogulul Mafia Media

* Radu Moraru vrea să se unească urgent cu Șoșoacă și George Simion, să adune pe Nașul TV toate forțele rusofile, anarhiste. Cică o așa dictatură n-a fost nici sub Ceaușescu!

* Șoșoacă simte ceva: “Eu cu bărbatu-meu și Lazarus – se caută motive să fim internați la spitalul de nebuni! Dacă dispărem, căutați-ne la spitalele de nebuni! E posibil să fim internați acolo!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here