Șeful Comitetului de Organizare al Olimpiadei de la Tokyo, presat să demisioneze după ce a spus că „femeile vorbesc prea mult”. Nevasta, fiica și nepoata l-au făcut pilaf acasă

2
1224
Yoshiro Mori

Yoshiro Mori (83 de ani), președintele Comitetului de Organizare al Olimpiadei de la Tokyo și fost premier al Japoniei, e presat să demisioneze sub valul de acuzații și critici izbucnit după ce a spus că femeile vorbesc prea mult, iar ședințele cu ele “durează prea mult timp”.

Lui Mori i se impută că a făcut observații “inadecvate” despre femei, scrie BBC. Inclusiv marii sponsori l-au criticat – acesta fiind, dealtfel, și motivul pentru care e așteptat „să facă un pas în spate”.

Comitetul de Organizare al Olimpiadei numără 24 de persoane, din care 5 sunt femei. Acum doi ani, în 2019, Comitetul își fixase ca obiectiv să mărească la 40% numărul femeilor din conducere. Yoshiro Mori ar fi spus: “Dacă mărim numărul femeilor din Comitetul de Conducere, trebuie să ne asigurăm că timpul alocat lor pentru discursuri va fi restricționat cumva. Au dificultăți în a termina, ceea ce este enervant”.

Șeful Comitetului de Organizare a mai făcut și alte remarci sexiste, total deplasate: “Avem vreo 7 femei în Comitetul de Organizare, dar fiecare dintre ele înțelege care îi este locul”.

Mori este cunoscut în Japonia pentru gafele și remarcile nepotrivite pe care le “scapă”. El s-a plâns publicației nipone Mainichi că a fost luat la bețe, acasă, de nevastă, de fiică și de nepoată, după ultimele afirmații. “Aseară, nevastă-mea m-a luat la bani mărunți. Mi-a spus: «Iar ai spus ceva prost, nu-I așa? Va trebui să sufăr din nou pentru că ți-ai ostilizat femeile». Dimineața, fiică-mea și nepoată-mea m-au certat și ele”, a povestit Yoshiro Mori ce-a pățit acasă.

Între timp, circa 400 de oameni care își depuseseră dosarele pentru a fi voluntari la Olimpiadă și-au retras cererile.

Akio Toyoda, președintele companiei Toyota – mare sponsor al Olimpiadei – a ținut să spună că este “dezamăgit” de remarci. Mori și-a cerut scuze și a spus inițial că nu demisionează. Dar presiunea a crescut și acum se așteaptă de la el demisia.

Olimpiada de la Tokyo ar fi trebuit să se țină anul trecut, dar a fost amânată pentru 2021 din cauza pandemiei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

 

2 COMENTARII

    • Întrebăm asta… TOCMAI PENTRU CĂ, din fire și prin educație, NU SUNTEM, DELOC, MISOGINI! (Ba, chiar DIMPOTRIVĂ!)

      Daaa’…, prea a zis-o „cu-foc”, „din-off” și din-rărunchi(-și-ficați-mâncați), bietu’ japonez!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here