Vio-Vasilico, ia uite de ce nu vrea Herr Klaus să stea de vorbă cu tine!

9
3711
Au făcut praf şi tricolorul, şi bugetul, şi banii românilor!

Nu te-ai fi așteptat nici în ruptul capului să te clasezi pe locul 2, înaintea lui Barna, și să te califici în finala prezidențială. La aflarea veștii, în ciuda unei diferențe categorice de procentaj față de Herr Klaus, te-ai bucurat mai ceva ca un copil de clasa a patra.

Ai fost, într-un anume fel, o copie la indigo a lui Geoană din 2009. Doar că, spre deosebire de el, pe tine nu te duce prea mult mintea. Tocmai de aia ai prins aripi. Ai devenit un soi de ceaușistă. Se poate și în acest secol să fii votată deși ai picat cele două trepte de liceu, iar mai apoi, peste ani, ai scos atâtea inepții din gura-ți plombată cu agramatisme și incultură.

Dacă te întreabă cineva despre realizările tale și ale partidului tău, spui una și bună: „Am mărit pensiile și salariile” – „Iohannis n-a făcut nimic”. Acum, să-ți arăt, Viorico Vasilico, de ce nu vrea Herr Klaus să stea de vorbă cu tine.

 • În primul rând, e primul nostru președinte cu adevărat european, care nu caută scandaluri ca la ușa cortului. Slavă Domnului, de 30 de ani încoace, am asistat la suficiente dezbateri cu iz caragialesc, de parcă în urma lor ne-am fi îmbogățit cu milioane de dolari. Nu s-a întâmplat nimic. Am asistat la circuri ieftine și am rămas tot cu buzunarele goale.
 • În al doilea rând, actualul președinte a fost votat în procentaj foarte mare în primul tur. N-are de ce să-și mai irosească timpul cu tine. Nu în urma unui dialog cu tine va fi sau nu votat, Viorico! De votat, îl votează oamenii care cred sau nu în el. Tu, practic, nu contezi. Ești ca un marfar tras pe linia moartă, care încearcă să intre pe cea principală. Dacă lumea nu l-ar mai fi dorit, nu l-ar mai fi votat din primul tur. Te-ar fi votat pe tine. Dar este exact invers.
 • În al treilea, ce să discute cu tine? Tu ești interesată să reduci democrația, împreună cu al tău Cumpănaș, pe care l-ai ghiftuit din banii noștri (alt agramat ca tine, plătit gras pe drepturi de autor pentru texte copiate de pe Wikipedia), Iohannis – să o amplifice. Tu vrei să te anexezi pe prevenție, Iohannis nu intenționează deloc să mai aibă de-a face cu un anexator: e unul cu stea roșie în frunte, a luat Crimeea și Donbass-ul cu japca.
 • În al patrulea, riști să primești un knock-out tehnic. Și, mai rău, să nu-l recunoști nici în fața Marii Adunări Naționale a baronilor PSD, nici măcar în cea a comandantului suprem, L. N. Dragnea, care te filează din spatele gratiilor. De ce? N-ai zis tu, cu gurița ta de Teleorman, că te bucuri mult de prezența ta la Hunedoara, deși erai la Suceava? Ai zis! N-ai zis tu, tot cu gurița ta slobodă, că te bucuri să fii la Priștina, în prima vizită a unui prim-ministru român în Muntenegru, când, de fapt, erai la Podgorica? Ai zis! Și-atunci, de ce n-ai mai recidiva? Noi ne gândim că ești pe Terra, dar de fapt tu bântui pe altă planetă!
 • În al cincilea, să ajungem la „realizărili” tale. Și nu doar ale tale. Nu candidezi ca independent. Candidezi din partea PSD. Deci, vrei, nu vrei, trebuie să-ți asumi toată activitatea banditească a colegilorși predecesorilor tăi: de la mineriade însângerate până la casa transformată în cocină. Cam așa arată astăzi România față de țările din Uniunea Europeană.

Știi cum se rezumă ce-ai făcut tu cu pensiile și salariile? Cum ar fi, de exemplu, să locuiești acum, Viorico, într-o garsonieră de 18 metri pătrați, să ai baie cu duș, să n-ai bucătărie, doar un pat și un dulap pentru haine. Tu, în loc să strângi banii pentru o locuință mai mare, îi risipești pe haine, vacanțe, petreceri etc. Mai mult, te mai și împrumuți de la bănci și de la vecini. Dar anii trec, apoi trebuie să dai banii înapoi (eventual, cu dobândă), că doar nu i-ai primit cadou. Te vede lumea înțolită la cinci ace, dar casa ți-e cocină.

România ți-e cocină, Vasilico: nu are autostrăzi, șosele-i sunt pline de gropi, nu are cale ferată de mare viteză, dar are locomotive de pe vremea când picai treptele la liceu. Se pare că nu s-a prins de tine tabla înmulțirii, ci exact cea care ar fi trebuit să fie demult la fier vechi: tabla ruginită de pe locomotivele de la Electroputere Craiova, din 1973!

Și-atunci, unde-s banii împrumutați? Ce s-a ales de ei?

Știi de ce ești, Vasilico, pe altă planetă sau poate în alt timp? Pentru că afirmi niște lucruri care n-au de-a face cu rațiunea. Cum ar fi: „Iohannis n-a făcut nimic, eu am mărit salariile și pensiile”. Păi, Viorico Vasilico, era treaba ta să le mărești. Vezi că Iohannis e președinte, nu prim-ministru! Nu el a guvernat țara în ultimii 7 ani. PSD, partidul tău de infractori, a fost la butoane. Nu-i băga pe gât altuia ceea ce, de drept și de fapt, îți revine ție spre soluționare. Iohannis a făcut ceva important, care pe tine te doare: a reușit să stopeze modificări importante pe care ați dorit să le faceți în Justiție. De exemplu: Ordonanța 13. Atât bine ați făcut țării voi, PSD-iștii, încât ați golit pușcăriile. Ați eliberat criminalii, hoții, tâlharii, traficanții, pedofilii. Rezultatul: au apărut alte crime, violuri și tâlhării atât în țară, cât și dincolo de granițele ei.

Cred că e suficient bilanțul. Reține un aspect vital, Vio-Vasilico: poporul are întotdeauna dreptate. Indiferent dacă îți place sau nu. Ție și partidului tău ciumat. Îți va demonstra asta și în turul 2. Zarurile sunt aruncate. E prea târziu să îngrași porcul în ajun. Cum ai picat la cele două trepte de liceu, la fel vei pica și la cele două trepte de prezidențiale (una s-a săvârșit deja). Știi de ce, Vasi-Viorico? Pentru că scopul tău și al PSD este acela de a câștiga alegerile de anul trecut. Iar Iohannis vrea să le câștige pe cele din acest an, de la finele acestei săptămâni.

9 COMENTARII

 1. … si ati mai fi putut continua…
  Ramân însa la ideea ca Iohannis ar fi trebuit sa aiba tact si diplomatie, sa nu supere o buna parte din electoratul nepesedist, sa aiba o confruntare televizata cu proasta proastelor pe care ar fi putut s-o faca rapid si elegant KO… si cu asta basta!
  Doamne, fereste-ne de razbunarea prostimii care poate sa iasa masiv la vot, în timp ce lumea mai subtire, dezamagita de conduita lui Iohannis, poate ramâne acasa, lipsindu-se de vot.

  • Prof de ce? De baliverne?
   Viorica este un om de același nivel cu Iohannis. Ba chiar studiile ei au durat mai mult decât ale lui. Și absolvite cu medie foarte bună. Ce demon te face să o numești ca un mameluc din cârdul detractorilor „liberali”? Pe oameni ca tine îi infectează cancerul la propriu. Ai grijă!

   • Octavia, fii calma, nu fi pesedista coltoasa!
    Idolul tau, Viorica, în perioada Domniei sale de maxima glorie, perioada în care un puscarias, stapânul dumneaei ,a facut-o prim-ministru, a dat singura nenumarate dovezi din care rezulta ce intelect are.
    Cauta singura pe internet si te vei lamuri. Despre acest personaj se va putea scrie cândva doar o comedie de succes, si atât. Pacat ca tu si altii ca tine puneti botul si va lasati prostiti de-o proasta!

    • Si sa-ti mai spun ceva, stimata Octavia. Am avut în liceu un coleg care nu avea note prea bune, dar apoi a intrat la Medicina si acum este un medic foarte apreciat. Tocilarul clasei, în schimb, dupa ce a ratat de trei ori admiterea la aceeasi facultate, a fost obligat sa se multumeasca cu o postliceala sanitara.
     Nu uita, draguto, ca notele obtinute în timpul studiilor nu spun totul despre un om!

   • Din comentariul dvs. doamna ( votant clar VVD), noi toti cititorii fideli al acestui site, ati dori sa intelegem ca dvs. ati fi votat cu doua maini pe candidatul KWI dar lipsa dezbaterii v-a determinat sa va „schimbati radical optiunea „… gresit doamna , oricare dintre noi care am votat Barna sau Paleologu in primul tur , ne vom duce si „tarisi„ daca fi nevoie , dar tot vom ajunge la sectia de votare pentru ai da votul candidatului KWI , spre dezamagirea votantilor PSD….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here