miercuri, mai 29, 2024
AcasăAlegeri 2019Dăncilă a căzut în capcana propriei contra-dezbateri. Ziariștii au făcut-o zob cu...

Dăncilă a căzut în capcana propriei contra-dezbateri. Ziariștii au făcut-o zob cu Ordonanța 13, Dragnea, beizadeaua de la Curtea de Conturi. Vasilica s-a apărat cu minciuni

-

Contra-dezbaterea organizată de Viorica Vasilica Dăncilă la Parlament, de la ora 18.00, cu numai o oră înaintea dezbaterii organizate de Klaus Iohannis la Biblioteca Centrală Universitară, a fost un fiasco pentru șefa PSD.

Românii au putut vedea, la televizor, o candidată intrată în panică la întrebările câtorva ziariști incisivi. Răspunsurile au fost iritate și purtătoare de minciuni.

Aflată în dificultate, Dăncilă a rostit două mari minciuni, fără să clipească:

- Advertisement -

1. „Când a fost angajat fiul meu la Curtea de Conturi, eu nu eram prim-ministru”. Realitatea: Victor Florin Dăncilă a fost angajat la Curtea de Conturi pe 29 ianuarie 2018, exact în ziua în care Viorica Dăncilă depunea jurământul ca prim-ministru.

2. „Ordonanța 13 a fost declarată constituțională”. Fals! Curtea Constituțională nu s-a pronunțat pe conținutul OUG 13, pentru că între timp fusese abrogată.

Dialogul Vioricăi Dăncilă cu câțiva reporteri

Reporter: Vă asumați asaltul asupra justiției?

- Advertisement -

Dăncilă: Nu-mi asum aceste lucruri. Nu ați văzut premierul Dăncilă făcând un asalt asupra justiției. Întrebarea trebuie să i-o adresați președintelui Iohannis. Eu nu am intervenit niciodată în justiție, iar când ministrul justiției a încercat să intervină, eu am intervenit.

Reporter: Aveți vreo declarație în care vă condamnați modificările la legile justiției?

Dăncilă: Această întrebare trebuie s-o adresați parlamentarilor. Există democrație în PSD, nu dictatură, și toate deciziile se iau în forurile statutare ale partidului. Nu știu de ce trebuie să mă întrebați pe mine.

Reporter: Considerați că personajul Dragnea a fost un om bun sau rău pentru România?

Dăncilă: Vă întreb eu pe dvs.: care considerați că a fost mai bun, Băsescu sau Iohannis? Noi ne asumăm istoria acestui partid și ne asumăm fiecare lider – și cu bune, și cu rele. Învățăm să nu mai repetăm greșelile. Liviu Dragnea a avut și lucruri rele, și lucruri bune.

Reporter: Ce le spuneți celor care nu au avut norocul să aibă mama premier, ca să aibă un post la Curtea de Conturi?

Dăncilă: Nu eu l-am angajat pe fiul meu la Curtea de Conturi, a fost angajat înainte să fiu prim-ministru. Eu zic să nu mai legăm activitatea copiilor de părinți. Fiul meu a fost foarte atacat, a fost vina lui și că l-am adoptat, poate era mai bine să rămână în orfelinat. Oriunde s-a dus, a vrut să demonstreze că poate prin propriile forțe.

Reporter: Fiul dvs. a fost angajat în ianuarie 2017…

Dăncilă: Eu nu eram prim-ministru atunci.

Reporter: Pe 2 februarie 2017 ați trimis un e-mail către 750 de eurodeputați ca să arătați că Ordonanța 13 este bună.

Dăncilă: Nu eram premier, eram europarlamentar. Trebuia să explic, pentru că au fost atacuri ale unor precum Monica Macovei, Cristian Preda… A trebuit să explic ce se întâmplă în țara noastră. Toți europarlamentarii trimit astfel de mail-uri. Nu mai știu ce am scris în 2017 într-un mail, a trecut mult timp de atunci. Trebuia atunci să-mi apăr țara și să spun că România nu e așa cum încearcă să o zugrăvească unii. Uitați-vă la ce mail-uri a trimis Monica Macovei!

Reporter: Mai susțineți Ordonanța 13?

Dăncilă: Acea ordonanță de urgență a fost declarată constituțională. Nu cred să fie probleme de legalitate. Acum nu cred că e oportună și nici nu aș putea s-o dau, pentru că a fost referendum.

Reporter: Pentru România, Liviu Dragnea a fost un politician toxic?

Dăncilă: Nu pot eu să fac o asemenea apreciere. Dar v-aș răspunde cu o întrebare: pentru România, Klaus Iohannis este un politician toxic?

Televiziunile au abandonat-o pe Dăncilă pentru Iohannis!

Viorica Dăncilă a greșit flagrant și în privința momentului în care a programat propria „dezbatere” cu presa. Candidata PSD a ținut prim-planul televiziunilor de la ora 18.00 până la 19.00, când a început dezbaterea lui Klaus Iohannis, de la Biblioteca Centrală Universitară (BCU).

Intrarea în scenă a lui Iohannis a făcut ca toate televiziunile de știri să comute de la Parlament (unde vorbea Dăncilă) la BCU (unde începuse să vorbească Iohannis).

Practic, din acel moment, Dăncilă a vorbit singură: n-a mai auzit-o nimeni.

Opțiunea televiziunilor pentru Iohannis, inclusiv a celor pro-PSD, a constituit o înfrângere zdrobitoare pentru Dăncilă. În acel moment, televiziunile au ales! Și cum televiziunile, în regim de breaking news, se ghidează după rating, se poate spune că românii au dat semnalul: Iohannis a câștigat clar „meciul” indirect cu Dăncilă.

Până și Antena 3 a abandonat-o pe Dăncilă, trecând-o pe planul 2

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Excelenta analiza, ma astept si la altele, avem nevoie de ele. O mentiune, la dezbaterea presedintelui, pana si reporterul antena3 s-a comportat civilizat, niciun derapaj spre case si alte ordinarii, pur si simplu o dezbatere LA NIVEL PREZIDENTIAL, nu conferinte de tzatze si de santz, cum face dancila.

  2. Dăncilă este… AȘA CUM O ȘTIM: o TUTĂ !

    NENOROCIREA este că… a ajuns în turul-doi (!), AJUTATĂ fiind (ȘI !) de către… p.n.l., care l-a… DEMONIZAT (!!!!!), pur-și-simplu, printr-o campanie MIZERABILĂ, extrem de AGRESIVĂ și MINCINOASĂ, pe Dan Barna, DOAR pentru că lui Iohannis îi era… FRICĂ (peee… BUNĂ-DREPTATE !) de candidatul U.S.R.-PLUS !!!

  3. CONSIDER CA TELEVIZIUNEA I-A PERMIS VIORICAI SA LE RASPUNDA CU O ALTA INTREBARE . NU ASA INTREBARE SI RASPUNS TREBUIA …NU EA TREBUIA SA FIE IN MASURA SA PUNA INTREBARI !!! EA TRIMITEA CA SA RASPUNDA IOHANIS ..AOULEOU ..LE DADEA IA INDICATII PE CINE SA INTREBE ??? SI EI REPORTERII NU O PUNEAU LA PUNCT – ADICA SA RASPUNDA LA INTREBARE CU DA SAU NU DUPA CAZ, SI AR FI TREBUIT PE LOC SA-I DEA SA REZOLVE EXERCITII DE MATEMATICA , PAI SE POATE CHIAR ASA ??? NUU E CLAR ATUNCI CA MERITAM CEEACE AVEM ? ESTE FOARTE CLAR CINE CONDUCE HMM..HMM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -