Viena: „matrioşka” din caleaşca imperială

1
1468
"Drujba" de nezdruncinat ruso-austriacă din centrul Vienei. O "drujbă" şi mai mare se derulează de mulţi ani între clanurile mafiote ale economiei tenebroase dintre cele două ţări.

E greu să nu vezi atitudinea nejustificată a Austriei faţă de România ca parte dintr-un plan mai amplu al reţelelor ruseşti înrădăcinate în toate ţările Uniunii Europene, reţele mult mai diversificate decât îşi imaginează societăţile democratice, care au avut norocul să nu cunoască şi să nu trăiască în URSS.

Societăţile democratice abia acum încep să deschidă ochii şi să conştientizeze cât de cât ce otravă mortală au băgat propaganda şi corupţia rusească în instituţiile europene şi în ONU. E cea mai periculoasă iluzie să se creadă că afaceriştii şi miliardarii ruşi împrăştiaţi prin Europa şi prin lume ar fi din capul lor şi nu ar avea nimic cu politica expansionistă a Rusiei şi cu reţelele de spionaj economic, militar, politic, financiar, tehnologic şi subversiv ale Moscovei.

Din păcate, cele mai importante instituţii europene nu au avut imunitate împotriva războiului hibrid, a formelor diversificate de corupţie complexă implementate de Rusia în UE. Ca fenomen şi proces paşnic, „schröderizarea” a afectat nu doar Germania, ci şi Austria, şi Ungaria şi cam majoritatea ţărilor Uniunii Europene.

Statele UE cele mai imune la modelul rusesc de corupere politică, militară, economică, energetică, financiară etc. rămân Estonia, Lituania, Letonia şi Polonia. Celelalte, în frunte cu Germania, Franţa, Austria, Ungaria, Italia şi Olanda, sunt infectate rău şi au nevoie de carantină dură şi de programe comunitare şi mai dure de a scoate virusul şi modelul rusesc din instituţiile lor naţionale şi din cele comunitare.

Lecţia se cere însuşită şi de hoardele de rusofili care parazitează pe seama civilizaţiei şi democraţiei europene, dar şi de „macronii şi schröderii” înfipţi adânc în centrele decizionale UE.

Cât priveşte comportamentul batjocoritor al conducerii austriece faţă de România, de ce-i surprinde atât de nepregătiţi pe români? Se ştie foarte bine şi de multă vreme că Austria este paradisul bandiţilor miliardari din Rusia şi al serviciilor secrete de la Kremlin. Doar românii creduli, rupţi de realităţile geopolitice, îşi pot imagina că atitudinea Austriei faţă de România îi aparţine Vienei în exclusivitate. Decizia este una politică, luată în altă parte, iar factorii decizionali de la Viena o execută.

Înainte ca Putin să-l cumpere pe fostul cancelar al Germaniei, social-democratul Gerhard Schröder, el i-a cumpărat pe nesăţioşii afacerişti din Austria. Ca să se ştie cine stabileşte regulile jocului în vechea capitală împărătească, în caleaşca imperială de la Viena, ortacii lui Patruşev au aşezat „Matrioşka”, simbolul frăţiei între clanurile ruso-europene ale corupţiei şi economiei tenebroase.

Chiar să nu se cunoască în Ţară că OMV, tot mai stăpân pe produsele petrochimice, gazele, zăcămintele de ţiţei şi petrolul românesc, se află într-o foarte strânsă legătură cu Gazprom şi cu „russkii mir”? Dar în interesul cui sunt cosite pădurile României, tot nu se ştie?

Un duş rece are menirea de a trezi la realitate clasa politică leşinată şi masele adormite, oricât de nepăsătoare ar fi. Nu cântecele sirenelor cu coadă de peşte rusesc – de la Ciutacu şi Guşă până la Turcescu şi Cristoiu – ar trebui să-i ademenească pe unii români rătăciţi în apele ucigaşe supravegheate de submarinele nevăzute ale Moscovei. După declanşarea războiului odios împotriva Ucrainei, să nu fie clar că pentru Putler este esenţial să submineze solidaritatea şi unitatea ţărilor UE, să stimuleze vrajba între popoarele Europei?

Atitudinea sfidătoare a Austriei faţă de dreptul legitim al României la Spaţiul Schengen fisurează solidaritatea, corectitudinea deciziilor şi unitatea ţărilor din Uniunea Europeană. În continuare, dosarele de şantaj şi corupţie politică de la Lubianka sunt scuturate de praf şi pregătite să fie lansate în locurile sensibile şi vulnerabile ale UE. Rusia se simte stăpână pe continent, atunci când „schröderii” au un cuvânt greu de spus în cancelariile occidentale, iar ţările europene se duşmănesc şi se mănâncă între ele.

Ungaria, Austria, Olanda, Franţa, Germania, Italia sunt supuse unor mari presiuni de către propaganda şi reţelele serviciilor ruseşti din interiorul acestor ţări, servicii ramificate în instituţiile decizionale, în sistemul bancar şi în economie. Afaceriştii importanţi din ţările nominalizate, îndeosebi din energetică, finanţe, tehnologii moderne, industria armamentelor sunt foarte strâns legaţi de economia tenebroasă din Rusia. Fenomenul „schröderizării” acestor ţări apare la suprafaţă în timpul deciziilor importante, iar la cel mai înalt nivel se manifestă prin vocea lui Macron.

A perpetua modelul hibrid, care era şi mai este împins în UE de clanurile energetice mixte şi economia tenebroasă a miliardarilor ruşi prin intermediul unor „schröderi” locali, naţionali sau comunitari, înseamnă a susţine subminarea proiectului european, a statului de drept şi a încrederii între ţările Uniunii Europene.

Dincolo de bucuria răutăcioasă a putiniştilor guşaţi şi a cârcotaşilor cristoizaţi din dreapta Prutului, rapoartele obiective demonstrau că România merita să fie primită în Spaţiul Schengen. Însă „matrioşka” din caleaşca imperială de la Viena a votat împotriva țării noastre. Să luăm aminte!

Iar Austria și Ungaria, care rămân un avanpost al imperialismului rusesc, ar fi mai indicat să înveţe de la români ce înseamnă să protejezi o imensă frontieră a Uniunii Europene, având alături un stat terorist, care ucide populaţia civilă şi vrea să extermine un popor de 45 milioane de oameni. Nu fără ajutorul şi contribuţia lor…

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putregaiul de sub eșecul Schengen: „doctor Bode” și-a pus colegul de bancă din liceu șef la Inspectoratul pentru Imigrări!

* Critici dure pentru Iohannis, Guvernul PSD-PNL și Rareș Bogdan după ce România a ratat intrarea în Spațiul Schengen: „Porcul nu se îngrașă în ajun”

* Sumă colosală aprobată de UE pentru agricultura din România: 14,9 miliarde de euro! Incompetența lui Daea făcuse ca țara noastră să rămână printre ultimele fără Planul Național Strategic

VIDEO. Putinist de frunte, Robert Turcescu se înscrie hotărât și în armata propagandei chineze! Minciuni comuniste pe care le promovează fără nicio rezervă: „China nu e o dictatură, așa cum se vorbește în Occident. E o țară extrem de liberă în exprimare” / „În China există o preocupare poate excesivă pentru om. În Occident – uriașe afaceri și cras dezinteres pentru viața și confortul oamenilor” / „Lumea se îndreaptă spre o dominație culturală, economică, mă tem că nu și politică” a Chinei

* Clișeele propagandei putiniste, folosite în acte oficiale ale Ministerului de Finanțe, condus de PSD! Invazia Rusiei în Ucraina e denumită „operațiune specială” și „conflictul ucrainean”

* Băieții de AUR ai propagandei putiniste în România. Scurtă istorie a unei trădări naționale

* Listele negre făcute de putiniștii români. Politicieni, medici, jurnaliști, artiști și sportivi „vacciniști” sunt somați să-și ceară scuze, fiind comparați cu „criminalii Revoluției”!

* „Mineriada” din TVR se îndreaptă spre directorul Turturică. Gașca Săseanu – Chioțea – Olaianos încearcă „execuția” Nadinei Vlădescu

* Bizara tentativă de lovitură de stat din Germania. Prințul Heinrich al XIII-lea voia să ia puterea cu ajutorul Rusiei. Cei 25 de complotiști arestați erau conspiraționiști de tip QAnon

1 COMENTARIU

  1. Europa, prin vasalii lui Ros Imparat, a primit o lovitura de neiertat! Sa vedem ce masuri ia impotriva celor care ii submineaza puterea chiar din inima ei.
    Din parte Romaniei ma astept nicidecum a intoarcerii si celuilalt obraz! Daca pana acum am fost „mutulici”, de-acum ar trebui sa fim „scorpioni”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.