vineri, mai 31, 2024
AcasăNewsUSR și Forța Dreptei depun moțiune simplă împotriva lui Bode după eșecul...

USR și Forța Dreptei depun moțiune simplă împotriva lui Bode după eșecul intrării în Schengen. Drulă: „Nu putem avea un ministru de Interne de mâna a treia în Europa”

-

USR și Forța Dreptei sunt partidele parlamentare care cer, în acest moment, demisia sau demiterea lui Lucian Bode din funcția de ministru de Interne al României, ca urmare a eșecului înregistrat la încercarea de aderare la Spațiul Schengen înregistrată joi. Formațiunile conduse de Cătălin Drulă și Ludovic Orban vor depune luni moțiune de cenzură simplă împotriva ministrului, arătând că acesta trebuie să plătească pentru prestația foarte slabă.

Cătălin Drulă a spus, într-o conferință de presă ținută vineri, că trebuie să existe și responsabili pentru eșec, pentru diplomația inadecvată și reprezenarea externă “de amatori”. Cu doar câteva săptămâni în urmă, Lucian Bode – unul din cei doi miniștri direct responsabili de îndeplinirea criteriilor pentru Schengen alături de Cătălin Predoiu de la Justiție – dădea asigurări că totul e ca și rezolvat și că a obținut personal garanții de la omologul său din Ministerul de Interne austriac că nu vor fi probleme!

Cătălin Drulă a expus nivelul la care s-a prezentat România în cazul negocierilor pentru aderarea la Spațiul Schengen:

„Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili. PNL, în frunte cu Lucian Bode, trebuie să își asume eșecul votului pentru aderarea României la Schengen.

- Advertisement -

Dincolo de refuzul Austriei la acest vot, este o diplomație neîndemânatică, o diplomație și o reprezentare externă făcută de amatori pentru România, cei care ne-au asigurat luni de zile că este rezolvată problema aderării României la Schengen și în ultimul moment am văzut niște pseudoeforturi care aproape au intrat în domeniul ridicolului, cu oameni din PNL care se filmează cu telefonul la întâlniri diplomatice, cu o agitație mai mult pentru camere.

Diplomația serioasă și dosarele serioase se rezolvă la masa băieților mari în Europa, cu un stat respectat, reprezentat de oameni care sunt respectați. Dacă România ar fi avut oameni de stat care să o reprezinte, nu și-ar fi permis niciodată Austria ceea ce a făcut ieri.

I-am cerut de ieri (joi – n. red.) demisia lui Lucian Bode, era demult timpul să plece. Nu mă mai aștept la onoare, așa că luni vom depune moțiune împotriva lui Lucian Bode, alături de Forța Dreptei. Vom depune această moțiune simplă în Parlamentul României.

- Advertisement -

Este a doua moțiune împotriva acestui ministru, are nenumărate motive pentru a pleca din funcție: de la plagiat la licitații aranjate, dar cel mai grav este dosarul Schengen, cu afectare incalculabilă a viitorului economic al României.

Nu putem avea un ministru de Interne de mâna a treia în Europa, de aceea vom depune această moțiune simplă și ne așteptăm ca orice parlamentar român responsabil să o voteze”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putregaiul de sub eșecul Schengen: „doctor Bode” și-a pus colegul de bancă din liceu șef la Inspectoratul pentru Imigrări!

* Critici dure pentru Iohannis, Guvernul PSD-PNL și Rareș Bogdan după ce România a ratat intrarea în Spațiul Schengen: „Porcul nu se îngrașă în ajun”

* Sumă colosală aprobată de UE pentru agricultura din România: 14,9 miliarde de euro! Incompetența lui Daea făcuse ca țara noastră să rămână printre ultimele fără Planul Național Strategic

VIDEO. Putinist de frunte, Robert Turcescu se înscrie hotărât și în armata propagandei chineze! Minciuni comuniste pe care le promovează fără nicio rezervă: „China nu e o dictatură, așa cum se vorbește în Occident. E o țară extrem de liberă în exprimare” / „În China există o preocupare poate excesivă pentru om. În Occident – uriașe afaceri și cras dezinteres pentru viața și confortul oamenilor” / „Lumea se îndreaptă spre o dominație culturală, economică, mă tem că nu și politică” a Chinei

* Clișeele propagandei putiniste, folosite în acte oficiale ale Ministerului de Finanțe, condus de PSD! Invazia Rusiei în Ucraina e denumită „operațiune specială” și „conflictul ucrainean”

* Băieții de AUR ai propagandei putiniste în România. Scurtă istorie a unei trădări naționale

* Listele negre făcute de putiniștii români. Politicieni, medici, jurnaliști, artiști și sportivi „vacciniști” sunt somați să-și ceară scuze, fiind comparați cu „criminalii Revoluției”!

* „Mineriada” din TVR se îndreaptă spre directorul Turturică. Gașca Săseanu – Chioțea – Olaianos încearcă „execuția” Nadinei Vlădescu

* Bizara tentativă de lovitură de stat din Germania. Prințul Heinrich al XIII-lea voia să ia puterea cu ajutorul Rusiei. Cei 25 de complotiști arestați erau conspiraționiști de tip QAnon

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Nesimțirea și tupeul majoritar vor călca, iar și iar, în picioare bunul simț, cumpătarea și logica.
    Doctorii hoți vor rămâne doctori hoți și vor sta liniștiți în posturile lor. Ca niște nesimțiți ce sunt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -