VIDEO+FOTO. Cum a fost capturat „Maksim cel Rău”, teroristul de origine rusă, după o operațiune de 12 ore. Banditul luase peste 20 de ostatici într-un autobuz

0
1056
Teroristul, întins la pământ

„Maksim cel Rău”, teroristul rus cu cetățenie ucraineană care a deturnat în dimineața zilei de marți un autobuz cu peste 20 de călători în centrul orașului ucrainean Luțk, a fost reținut după o operațiune specială a forțelor de securitate, întinsă pe parcursul a 12 ore.

În vârstă de 44 de ani, Maksim Krivoș, care se autointitula „Maksim Plohîi” („Maxim cel Rău”), i-a ținut aproape 8 ore pe ostatici fără hrană și apă, deși printre ei se aflau copii și femei însărcinate. Ulterior, a eliberat trei dintre ei: o bătrână și o mamă cu un copil. Asta numai după ce președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a îndeplinit una dintre solicitări: aceea de a-i îndemna public pe oameni să urmărească filmul „Pământenii” din anul 2005.

În final, gruparea antitero ucraineană a reușit să-l captureze și să-l pună la pământ. Ministrul de Interne, Arsen Avakov, a făcut anunțul pe contul său de Twitter, unde a postat câteva fotografii de la locul faptei, dar și un video cu eliberarea ostaticilor și plecarea lor acasă în condiții de maximă siguranță.

VIDEO: Imagini cu capturarea teroristului și eliberarea ostaticilor

„Maksim cel Rău” e un personaj deosebit de periculos, având antecedente penale: a primit 8 ani și jumătate de închisoare în urmă cu 15 ani pentru banditism, distribuirea și manipularea ilegală de arme. De asemenea, el a stat internat o lungă perioadă de timp într-un spital de psihiatrie.

Luărea ostaticilor s-a produs în cursul dimineții de marți. La ora 9.25, teroristul Maksim a dat un telefon la Poliția din Luțk, informându-i pe oamenii legii că a pus stăpânire pe un autobuz plin cu călători și că are asupra sa arme automate, dar și explozibili. De asemenea, a spus că a pus mai multe bombe prin spații comerciale din Luțk, dar și din Kiev, inclusiv în mall-uri și într-unul dintre aeroporturi.

GALERIE FOTO

Autobuzul groazei
Teroristul capturat
Armele și muniția lui „Maksim cel Rău”
Cum era poziționat autobuzul

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU-EVENIMENT. Andreea Esca, în lacrimi: „Am fost infectați eu, soțul meu și fiul nostru. Mi-am pierdut complet gustul și mirosul, nu mai simțeam usturoiul și parfumurile tari”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here