De ce Kovesi va fi noul procuror european, indiferent ce spune propaganda PSD?

2
4278
De ce Kovesi va fi noul procuror european, indiferent de ce spune propaganda PSD?
Laura Codruța Kovesi în Parlamentul european

Laura Codruța Kovesi va fi noul șef al parchetului european. Fostul procuror DNA a câștigat nominalizarea Parlamentului European, în urma votului din comisia pentru drepturi și libertăți (LIBE). În această comisie, Kovesi a primit 26 de voturi, Bohnert, candidatul Franței, – 22 de voturi, iar Ritter, cel al Germaniei, un singur vot.

Victoria lui Kovesi reprezintă o mare lovitură pentru PSD care, în ultimele zile, a desfășurat o campanie agresivă cu obiectivul declarat de a bloca nominalizarea fostului șef DNA.

Imediat după publicarea votului din Comisia LIBE, propaganda PSD a început să transmită mesaje că partida nu e jucată. Dar asta reprezintă doar un mod de amânare a dezastrului de imagine.

De ce Kovesi va fi noul procuror european?

După votul din LIBE, procedura de nominalizare se întoarce la Consiliul Uniunii Europene, unde România deține președinția. Consiliul Uniunii Europene este instituția care reprezintă guvernele statelor membre.

Aici va avea loc un nou vot în Coreper în data de 6 martie. Coreper este un organism format din reprezentanții permanenți la Bruxelles (ambasadori) ai statelor membre.

În primul vot din Coreper, unul test, Kovesi a obținut 29 de voturi, germanul Ritter, 29, iar francezul Bohnert, 50.

În noua sesiune, Coreper se va vota acceptarea sau respingerea nominalizării făcute de Parlamentul European, în urma votului din Comisia LIBE. Trebuie amintit că doamna Kovesi a câștigat și în comisia de buget, finanțe a parlamentului (CONT), o victorie de care, de asemenea, se va ține seama în Coreper.

„În mod firesc, cele 29 de voturi ale domnului Ritter vor merge către reprezentanta României”, a declarat eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan, pentru Ziariștii.com.

Mai mult, noul vot din Coreper nu e unul decisiv. În cazul în care, prin absurd, Codruța Kovesi nu primește susținerea Consiliului Uniunii Europene, va avea loc o sesiune de negocieri între reprezentanții Parlamentului European și Consiliu.

„Nu-mi amintesc să fi existat vreun caz în care Consiliul UE să nu fi ținut cont de votul Parlamentului European”, a declarat Siegfried Mureșan pentru Ziariștii.com.

„Ca negociator șef al bugetului european, poziția Consiliului a fost una în care se propuneau mereu tăieri din buget, dar dacă proiectul de buget avea susținerea parlamentului era foarte greu de întors în consiliu votul din plen”, a adăugat Siegfried Mureșan, eurodeputatul PNL, care a susținut intens nominalizarea Codruței Kovesi pentru poziția de procuror european.

În concluzie, în ciuda propagandei PSD, fosta șefă DNA are toate șansele să fie noul procuror european spre dezamăgirea lui Liviu Dragnea, liderul PSD, un politician corupt, condamnat penal.

 

CITIȚI ȘI:

VICTORIE!!! Kovesi – 26 de voturi, Bohnert – 22, Ritter – 1. Românca a obținut nominalizarea pentru șefia Parchetului European. Acum e mare favorită!

Augustin Lazăr despre jihadul anti-justiție declanșat de PSD-ALDE

„Păcat că n-aţi putut vedea feţele PSD-istelor Ţapardel, Zoană şi Grapini când s-au anunţat rezultatele. O combinaţie unică de ură şi decepţie”

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here