vineri, aprilie 19, 2024
AcasăMainVIDEO. Un personaj sinistru: "maior Culache", jandarmul beat care amenință doi polițiști...

VIDEO. Un personaj sinistru: „maior Culache”, jandarmul beat care amenință doi polițiști de față cu nevasta. Doamna Culache conducea mașina fără a avea actele la ea

-

O anchetă a fost demarată la Jandarmeria Galați, după scandalul din Tecuci, unde un bărbat care s-a recomandat a fi jandarm – „maiorul Culache” – a amenințat doi polițiști de circulație care voiau să-i de avertisment soției sale pentru că, deși se afla la volan, nu avea actele asupra sa. „Maior Culache” era pe scaunul din dreapta, în stare de ebrietate.

Sindicatul polițiștilor Europol a publicat pe pagina sa de Facebook o înregistrare video în care un bărbat care se recomandă ca fiind „maiorul Culache” amenință doi polițiști de circulație care voiau să-i de avertisment soției sale pentru că nu avea actele asupra sa.

„La următoarea misiune, când voi coordona toate activitățile, voi avea grijă special de tine, nu de puștiul; puștiul și-o făcut treaba”, spune acest bărbat, care se recomandă a fi „maior Culache”, „ofițer superior”.

Acesta îi spune soției sale să scrie pe procesulverbal că nu recunoaște fapta, în ciuda faptului că aceasta încearcă să-l liniștească spunându-i: „Este un avertisment că nu am actele la mine. Este greșeala mea”.

VIDEO: Înregistrarea compromițătoare

Postarea sindicatului Europol

„Personajul Alfa intră în scenă, îi «ordonă» soției să scrie că nu recunoaște fapta, zbiară că el este «ofițer superior» și îi amenință pe polițiști că va avea el «grijă» de ei”

„Un echipaj de poliție oprește un autoturism în toiul nopții în Tecuci, jud. Galați. La volan este o femeie care le spune polițiștilor că nu are actele asupra ei. În drepta este personajul Alfa, vizibil turmentat.

- Advertisement -

Colegii o felicită pe doamnă pentru că a ales să conducă ea autoturismul și îi spun că, de data aceasta, îi vor acorda un avertisment pentru lipsa actelor, fiind clar că a fost nevoită să conducă mașina în contextul partenerului turmentat.

Surpriza însă apare când polițistul îi înmânează procesul-verbal și îi spune că i-a aplicat avertisment. Personajul Alfa intră în scenă, îi «ordonă» soției să scrie că nu recunoaște fapta, zbiară că el este «ofițer superior» și îi amenință pe polițiști că va avea el «grijă» de ei.
Aceasta este o categorie aparte de frustrați pe care îi găsim în tot sistemul nostru, fie că e vorba de jandarmi, pompieri, poliție. Sunt cei care au legitimația de decor, pentru că oricum pe ei nu îi vezi în stradă alături de subalterni să îi coordoneze și să îi îndrume. Ei stau închiși prin birouri sau îi vezi doar în «controale», unde fac pe zmeii.

Generațiile însă se schimbă. Polițiștii tineri nu mai sunt intimidați nici de statutul social, nici de cel politic și nici chiar de amenințările acestui tip de «ofițer superior». De-abia așteptăm să vedem dacă și conducerea Jandarmeriei Române tolerează astfel de comportamente.”

Jandarmeria dezaprobă comportamentul lui „maior Culache”

Reprezentanții Jandarmeriei Galați au transmis, sâmbătă seara, că dezaprobă comportamentul jandarmului care a amenințat un polițist în Tecuci, informează Mediafax.

- Advertisement -

„Cu privire la atitudinea colegului nostru față de organele de control ale Poliției, comanda Jandarmeriei Galați dezaprobă total astfel de comportamente, care nu reprezintă instituția și mai ales statutul profesional. Totodată, vă precizăm că din ordinul comenzii la nivelul unității noastre urmează să fie constituită de urgență o comisie de verificare a comportamentului colegului nostru și a aspectelor care au condus la o astfel de atitudine, urmând ca la finalizarea verificărilor să revenim în cel mai scurt timp în spațiul public cu concluziile acestor verificări”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Galați.

În funcție de rezultatul verificărilor, jandarmul poate fi sancționat disciplinar sau, dacă este cazul, conform prevederilor regulamentelor militare.

„Respectarea legii nu este o opțiune, indiferent de calitatea pe care o avem, ofițer sau subofițer, și trebuie respectată legea, iar la verificările efectuate de către organele de ordine publică, persoanele controlate trebuie să adopte o atitudine politicoasă și să respecte indicațiile forțelor de ordine”, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Galați.

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. NU CEDATI . NU CEDATI O FRIMITURA IN FATA ACESTUI PORC BEAT . FELICITARI CELOR CARE SE OPUN SANTAJULUI COMUNIST INFECT : LEGEA IESTE LEGE PENTRU ORCINE SI ASTA LE LASAM NOILOR GENERATII : O ROMANIE MAI CURATA CINSTITA SI DEMNA. TOTI POLITISTII SI JANDARMII TREBUIE SA URMAREASCA ACELASI EXEMPLU MINUNAT DE CORECTITUTINE SI DE CIVILIZATIE DUPA 31 DE ANI DE BATJOCURA SI NESIMTIRE. BRAVO SI SPER CA DE ACEST PORC O SA AIBA GRIJA SUPERIORII LUI PENTRU A NU MAI EXERSA VREODATA ACEATSA NOBILA MESERIE DE POLITIST .

  2. Dubioasa intamplare. Exista, sau e o gluma? E real sau nu, personajul?
    In postarea Europol este numit personajul Alfa. Raspunsul Jandarmeriei, care ar trebui sa fie sever si riguros, vorbeste desore „maior Culache”, cu ghilimele.
    Pare o farsa. Cand, chiar beat si in timpul liber fiind, un sef din Jandarmerie are un asemenea comportament, este fiarte grav!
    Dar si mai grav este ceeace transpare din raspunzul Jandameriei Galati, ezitant si tolerant, de unde rezulta ca sunt obisnuiti cu asemenea intamplari.
    Nu m-as mira daca, in dulcegaria cu care Politia romana vrea sa-si expuna fatza umana, ca sa le ascunda pe cea incapabila si pe cea corupta, totul sa se soldeze doar cu o diploma inmanata deja laudatei doamnae”Culache”, intr-un cadru festiv. (Pacat ca nu mai este Vela ministru, era un mare talent artistic)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -