VIDEO. Un nou episod violent în SUA: doi polițiști îmbrâncesc un bătrân, care cade cu capul pe asfalt. Sângele îi țâșnește din urechi

4
1994

Doi polițiști americani îmbrâncesc un bătrân de 75 de ani, care nu era violent și nici periculos. Acesta cade la pământ și se lovește cu capul de asfalt. Un fir se sânge îi curge din urechea dreaptă. E internat în spital în condiții grave. S-a întâmplat în Buffalo, în statul american New York. Cei doi polițiști care l-au împins au fost suspendați.

La mai puțin de două săptămâni de uciderea lui George Floyd din Minneapolis (statul Minnesota), poliția americană se află din nou în centrul polemicilor.

Într-o filmare realizată de un jurnalist de la postul de radio WBFO, se văd zeci de polițiști care înaintează pe Niagara Square pentru a dispersa zona de manifestanți. Doi polițiști îmbrâncesc violent un bătrân. „Împingeți-l înapoi! Împingeți-l înapoi!”, urlă polițiștii cu puțin timp înainte de a îmbrânci bătrânul.

Acesta face câțiva pași înapoi, se dezechilibrează, cade pe spate și se lovește cu ceafa de asfalt. Bărbatul rămâne imobil, iar în jurul capului se formează o baltă de sânge, pe care polițiștii o ignoră.

 

Aceste secvențe video, care conturează un nou episod de brutalitate al forțelelor de ordine americane, au făcut înconjurul lumii și au aprins și mai mult spiritele în opinia publică americană.

Cei doi polițiști au fost identificați și suspendați de către șeful poliției din Buffalo, Byron Lockwood. Episodul va fi obiectul unei anchete interne. În această perioadă, polițiștii suspendați nu vor primi salariu.

Bătrânul busculat de ei a primit ajutorul a doi medici chiar acolo, pe stradă, apoi o ambulanță l-a dus la spital. Conform ultimelor informații, acesta se află internat în spitalul Medical Center din Buffalo. Starea lui este gravă, dar nu se află în pericol de moarte.

Primarul orașului Buffalo, Byron Brown, s-a declarat „profund înfuriat de acest incident”. „După zile de proteste pașnice și diverse întâlniri între mine, reprezentanții poliției și ai societății civile, acest episod este descurajant”, a spus el.

„Acest incident este complet nejustificat și total greșit”, a declarat guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo„Am vorbit cu primarul din Buffalo, Byron Brown, și am decis ca cei doi agenți să fie imediat suspendați și supuși unei anchete interne. Reprezentanții poliției trebuie să vegheze la respectarea legii, nu să abuzeze de ea”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Toți cei patru polițiști implicați în moartea lui George Floyd au fost arestați. „Blândul George” avea coronavirus, dar era asimptomatic

4 COMENTARII

 1. Se duce naibii lumea asta, daca fortele de ordine trebuie sa se comporte ca niste jucării de plus in conditiile în care populatia e tot mai pornita si considera ca are doar drepturi si nu si obligatii, e grav. E corect sa protestezi, dar intr-un cadru civilizat, nu noaptea cand golanii ies la talharit. Toti cer legi cat mai usoare, forte de ordine ingradite in actiunile lor…sa ne ajute Dumnezeu pentru ca vestul sălbatic revine in toata lumea.

 2. Costin si Vlaicu vad lucrurile inr-un fel. Eu la vad cam la fel cu ei. Autoarea articolului le vede exact invers. Cum poate realitate la unii asa si la altii invers?
  Autoarea vede „inca un atac”, al politiei impotriva demonstrantilor. Ignora total jafurile, incendierile, ura.
  Nu se vorbeste despre victime in randul celor ce pazeau magazinele jefuite sau incendiate. Sa nu fi fost? Nici despre politistii ucisi intimpul unor actiuni, despre albii ucisi in acelas fel cu cel caruia acum omenirea ii aduce omagii.
  Daca politistul acela a fost un tolomac si a exagerat apasarea provocand moartea arestatului, toata societatea trebuie sa explodeze? Toti albii care nu vin la proteste trebuie incriminati?
  Ce trebuia sa faca politistii cand acel batran pasnic s-a bagat printre ei? Sa-l imbratiseze demonstrativ, sa fraternizeze? Care o fi rolul politiei, nu cumva sa tina piept, jafurilor, furturilor, dezordinii?
  Cei care au furat nu au provoacat si ei victine TOTAL nevinovate? A fost declarata vreuna erou mondial, i s-au adus omagii, au protestat politicieni sau vedete, a plans premierul Canadei?
  La toata aceasta harababura m ma ingrijoreaza nici jafurile, nici violenta, nici consecintele politice. Ma ingrijoreaza starea mentala a a omenirii. Atitudinea de turma, incapacitatea de a judeca lucid o situatie. Lipsa de sinceritate, inclinatia a simula sau de a imita atitudini la moda. E jale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here