Noi dezvăluiri ale Anei Birchall: „Doamna Savonea era la întâlniri la ceas de seară, de mânuță cu Iordache”

2
8144

Continuă dezvăluirile devastatoare ale fostului ministru al Justiției, Ana Birchall, despre mafia politico-juridică. Astăzi, noutăți scandaloase despre trei personaje sinistre: Lia Savonea (ex-președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Viorica Dăncilă (ex-prim-ministru) și Florin Iordache (ex-ministru al Justiției, vicepreședinte al Camerei Deputaților).

Doamna Savonea, aveți curajul, cu demisia dvs. semnată, să mă contraziceți că nu ați avut întâlniri cu Dăncilă, împreună cu Iordache!??”, își începe pledoaria Ana Birchall, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Acuzațiile Anei Birchall sunt extrem de grave, deoarece dau de înțeles că Lia Savonea, pe atunci șefa CSM, era prezentă în anticamera biroului Vioricăi Dăncilă, „la ceas de seară, (…) de mânuță cu Iordache”.

De asemenea, Ana Birchall îi reproșează Liei Savonea că, timp de o lună, nu a mai programat ședințele de plen ale CSM, de teamă să nu fie revocată din funcție.

O altă acuzație: „este preocupată să secretizeze declarația de avere proprie și pe cea a soțului”.

Dezvăluirile Anei Birchall

„Doamna Savonea, aveți curajul, cu demisia dvs. semnată, să mă contraziceți că nu ați avut întâlniri cu Dăncilă, împreună cu Iordache!??

Doamna Savonea a simțit nevoia să facă câteva precizări într-o manieră manipulativă, deși, în calitate de judecător, ar trebui să știe și să respecte adevărul și realitatea, în integralitatea sa! Dacă am fi într-o sală de judecată, cu siguranță s-ar constata că a alterat și falsificat probele! Să le luăm pe rând.

1. Doamna Savonea susține că «în cursul anului 2019, în calitate de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii şi în exercitarea prerogativelor legale de reprezentare instituţională, am participat, la sediul Guvernului României, la întâlniri instituţionale în scopul promovării unor interese punctuale ale sistemului judiciar… Prin urmare, orice speculaţie vizând motivul şi contextul prezenţei mele la sediul Guvernului nu are nicio bază factuală».

În primul rând, eu nu am făcut nicio speculație privind subiectului întâlnirilor… astfel că, din start, «apărarea» sa are serioase vicii (de adevăr – sic!), ci am relatat, factual, unde și cu cine am zărit-o prima dată pe doamna Savonea! Ceea ce omite strategic doamna Savonea este să spună negru pe alb dacă în acea zi, când am întâlnit-o în antecamera biroului doamnei Dăncilă, era sau nu cu Iordache de mânuță!? Doamna Savonea, smecherește (văd că este o practică în ultima vreme), spune că a mers la întâlniri cu «alţi reprezentanţi ai unor instituţii din cadrul autorităţii judecătoreşti şi ai asociaţiilor profesionale». Eu nu despre aceste întâlniri fac vorbire, ci despre acele întâlniri la ceas de seară! În ce categorie, din cele enumerate de dvs., se încadrează domnul Iordache, doamna Savonea!??

Și dacă totuși doamna Savonea nu își mai aduce aminte de întâlnirea cu Iordache, poate confirmă doamna Dăncilă și astfel îi reamintește și doamnei Savonea – că tot este doamna Dăncilă la ceas de «amintiri din guvernare»! Doamna Dăncila sigur nu are cum să uite, nu?

2. În ceea ce privește «precizarea» doamnei Savonea privind stabilirea ședințelor de plen, este absolut ridicolă în condițiile în care la baza afirmațiilor mele sunt scrisorile trimise instituțional, susținute și de nenumărate apeluri publice, prin care solicitam exact acest lucru: stabilirea unei zile și ore fixe, astfel încât să pot să particip la ședintele plenului CSM în calitate de membru de drept și astfel să pot să îmi exercit dreptul de vot! Mai jos gasiți exemple de astfel de scrisori trimise instituțional! Este de remarcat data, arătând astfel practica doamnei Savonea!

Zău că este chiar rușinică, doamna Savonea, să prezentați public, folosind inclusiv site-ul CSM, dovezi trunchiate care, dacă am fi într-o sală de judecată, ar atrage răspunderea dvs. profesională pentru că «ați fi pronunțat o sentință» care nu are nicio legătură cu realitatea și adevărul… or, din onoare și respect, totuși, ar trebui să aveți respect pentru roba de magistrat! Așa cum ar fi trebuit să aveți respect pentru instituția CSM și să vă fi dat demisia în secunda 2 când s-a constatat, printr-o decizie a unei instituții importante din statul român, că nu ați făcut nimic altceva decât m-ați hărțuit printr-un conflict interinstituțional imaginar, rezultat exclusiv din frustrările personale cauzate de insuccesul de a impune o anumită conducere la SIIJ!

Dar ce vorbesc eu de onoare la un magistrat care, timp de peste o lună, nu a mai programat ședintele de plen ale CSM (deși sigur erau probleme importante pentru sistemul judiciar) de frică să nu fie revocată din funcție; în schimb, acceptă să încaseze diurna lunară (destul de substanțială) deși locuiește la câțiva km de locul de muncă, sau care este preocupată să secretizeze declarația de avere proprie și a soțului!??

P. S. Un prieten francofon îmi spunea că numele Savonea ar putea fi tradus din limba franceză ca «săpunar». Ce coincidență…”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Lumea de Dincolo a televiziunilor și politicienilor nu mai are piatra germană verde sau albă a Porții Sufletelor spre Pământ. 29 Iulie 2012 ora 23:59:59:11111

    Cei care s-au cuțitat vin ori din Orientul part sau de la Atena, de vreo 5000 de ani. Damnarea în cazul cuțitaților și în cazul Lumii de Dincolo e reală și impresionantă.

    Damnarea e culoarea steagului negru de Berlin deasupra steagului roșu de Frankfurt am Main. Un fel de cavou galben. Din marmură și bazalt galben.

    1054

  2. In Juustitie trebuie sa se separe bobul de neghina. Cu magistrati corupti, subordonati politic precum Savonea, nu vom curata Romania de coruptie.
    Doamna Birchall n-ar trebui lasata sa lupte singura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here