VIDEO. Țeapa colosală pe care le-a dat-o vasluienilor șpăgarul Buzatu, în afacerea cu gazele de șist

0
1147
Dumitru Buzatu în 2013, la Antena 1 Vaslui

Baronul PSD-ist Dumitru Buzatu, prins recent cu mâța-n sac de DNA (șpaga de peste 250.000 de euro), avea în trecut un comportament la fel de mizerabil. În 2012, sub masca unui fals apărător al intereselor obștești, el jura cu mâna pe Biblie că se va opune exploatării gazelor de șist în satul Pungești. Un an mai târziu, a trecut ca prin farmec de partea americanilor de la Chevron, după ce „s-a plimbat pe banii companiei în diverse excursii de informare”.

Infractorul de azi, reținut de Direcția Națională Anticorupție pentru luare de mită, era la vremea respectivă parlamentar și candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui. În 2012, în campania electorală, Buzatu le promisese localnicilor că, dacă va ajunge șeful zonei, nu-i va lăsa pe americani să foreze la Pungești, participând chiar alături de protestatari la un miting de amploare. Apoi, văzându-se cocoțat în scaunul de baron, a schimbat brusc placa.

Iată ce scria publicația „Bună Ziua Vaslui” pe 6 decembrie 2013: „Buzatu conducea mulțimea de protestatari – peste 10.000 de vasluieni – care strigau în 2012 că Chevron trebuie să părăsească România. Buzatu a jurat pe Bibilie că nu-i va lăsa pe americani să distrugă județul și urla că trebuie oprit masacrul! În final, a fost ales șef al județului Vaslui, după care s-a plimbat pe banii companiei Chevron în diverse excursii de informare. Apoi, senin, baronul Buzatu a dat avizele de forare necesare companiei Chevron pentru mai multe locații din județ”.

Știți, dumneavoastră ați luat bani de la americani?”

Acel episod incredibil, cu întoarcerea la 180 de grade a lui Buzatu în urma „excursiei de informare” și a câștigării primului său mandat de președinte al Consiliului Județean Vaslui, a culminat cu o întrebare justă care i-a fost adresată de un cetățean păcălit: „Știți, dumneavoastră ați luat bani de la americani?”

Dar Buzatu, om de „caracter” și absolvent de Filosofie, n-a reacționat, fiindcă avea o funcție înaltă! De la înălțimea postului său, până și Biblia devenise nesemnificativă. Toate jurămintele lui anterioare se evaporaseră. Nu mai recunoștea nimic!

Dimpotrivă, vătaful PSD-ist i-a luat la rost pe toți cei care vor să împiedice dezvoltarea economică a județului Vaslui. Epocală a rămas o emisiune difuzată pe 27 mai 2013 de postul local de televiziune Antena 1 Vaslui. Buzatu s-a comportat acolo ca un atotștiutor, a vorbit numai el; moderatorul, în slugărnicia lui, de-abia dacă a apucat să-i adreseze câteva întrebări, iar „moderatoarea” – provocatoare prin ținută – a izbutit, în 12 minute de înregistrare, să adauge o completare la spusele jupânului.

Mincinosul Buzatu a scos din joben o frază monumentală în privința contestatarilor afacerii cu gazele de șist, sub care se ascundea de fapt șpăgarul din zilele noastre: „Nu sunt îndrăgostiți de mediu, ci sunt foarte, foarte interesați să obțină bani inclusiv din venirea unor companii care n-au asemenea obiceiuri. Nu dau banii!”

El le-a mai „promis” atunci un lucru vasluienilor, după ce s-a transformat din protestatar într-un susținător al exploatării gazelor de șist: „Pe măsură ce voi descoperi toate articulațiile acestei chestiuni, le voi aduce la cunoștința publicului, ca să știe oamenii cu cine au de-a face”. „Articulațiile” acelea fiind tocmai oamenii care se opun afacerii, printre care s-a numărat în trecut și el!

VIDEO: Buzatu în 2013, la Antena 1 Vaslui

Buzatu: „Noi trebuie să facem orice este posibil pentru a dezvolta activități productive în județul ăsta, altfel zona va fi condamnată în permanență la subdezvoltare”

 • „Îi incită să protesteze, neținând cont de interesele reale ale județului nostru.”
 • „Am văzut că sunt foarte mulți protestatari care se cred foarte îndreptățiți să împiedice orice activitate în județul nostru.”
 • „N-am văzut pe nimeni îngrijorat de următorul aspect: domnule, vrem să mai facem ceva prin județul ăsta? Vrem să dezvoltăm vreo activitate, chiar asumând anumite riscuri? Sau vrem cu toții să stăm și să ne plângem că n-avem, că nu sunt locuri de muncă? Trebuie să deschidem bine ochii și atunci când apare o oportunitate…”
 • „V-am mai spus, eu cred că povestea aia… respectivă… cu investitorii… De vreo nu știu câți ani fac obiectul unor critici că nu aduc investitorii, că sunt niște investitori undeva la porțile cetății și nu-i primesc eu înăuntru. Or, în momentul ăsta, niște investitori nechemați de mine, și fără să țină cont de porțile cetății, doresc să vină în județul Vaslui să dezvolte o activitate care în lume este extrem de profitabilă. Nu cred că ați văzut regiuni în care să se extragă gaze sau petrol care să fie sărace.”
 • „Sper ca oamenii care sunt cu picioarele pe pământ să nu se lase pradă manipulărilor și să înțeleagă necesitatea dezvoltării din punct de vedere economic. Noi trebuie să facem orice este posibil pentru a dezvolta activități productive în județul ăsta, altfel zona asta va fi condamnată în permanență la subdezvoltare.”

„În dosul acestui sprijin material foarte consistent se află niște interese strict personale ale acelora”

 • „Le adresez rugămintea celor care se implică – și ei știu foarte bine sau li se transmite în acest moment: să nu mai umbli din umbră cu tot felul de prostii, pentru că, de fapt, în dosul acestui sprijin material foarte consistent se află niște interese strict personale ale acelora!”
 • „Și eu vă spun că, pe măsură ce voi descoperi toate articulațiile acestei chestiuni, le voi aduce la cunoștința publicului, ca să știe oamenii cu cine au de-a face și că de fapt nu sunt îndrăgostiți de mediu și de nu știu ce problemă, ci sunt foarte, foarte interesați să obțină bani inclusiv din venirea unor companii care n-au asemenea obiceiuri. Nu dau banii!”
 • „O persoană mi-a spus o dată: «Știți, dumneavoastră ați luat bani de la americani?». Bineînțeles că am avut mare răbdare atunci și doar așa funcția publică în care sunt m-a făcut ca să nu reacționez, dar evident că oamenii aceia își însușiseră un element din acesta, manipulatoriu, pe care de altfel îl finanțau foarte bine unii.”
 • „Cred că destul de inteligenți suntem noi, oamenii, încât să judecăm cu mintea rece oportunitatea unor activități economice profitabile în județ. Că nu-i dă gazul lui! Păi, vine compania să investească miliarde de dolari și-ți dă gazul? Nu, domnule, dar acolo se muncește, se cumpără, se vinde pe piața românească, se plătesc redevențe, se plătesc taxe și impozite. Alea sunt beneficiile pe care le obținem. Noi am vrea să vină probabil americanii să muncească pentru noi, să le luăm și gazul și la sfârșit…”

„Să existe în toate comunele noastre o rețea de apă-canal. Să se poată spăla oamenii aceia într-o baie. Să nu se mai ducă afară, în viscol, pentru a-și satisface anumite nevoi personale”

 • „Să facem în așa fel încât să existe în toate comunele noastre o rețea de apă-canal. Să se poată spăla oamenii aceia într-o baie. Să nu se mai ducă afară, în viscol, pentru a-și satisface anumite nevoi personale. Și nu putem să cerem tot timpul de la alții. Nu putem tot timpul să stăm cu mâna întinsă.”
 • „Trebuie să creăm ceva, trebuie să dezvoltăm ceva, trebuie ca fiecare dintre noi să contribuie cu ceva la bugetul de stat, pentru că de-abia atunci putem discuta în modul cel mai serios despre o administrație eficientă.”
 • „Așa, noi stăm cu mâna în sus și umblăm toată ziua pe la București să ne rugăm de ăia: «Domnule, dă-mi ceva, că nu am cu ce să cofinanțez proiectul ăsta!». Și după aia, din partea astalaltă, răcnim toți că: «Ai luat banii mei, domnule, că pe dumneata te plătesc eu!».”
 • „Am spus: să terminăm cu văicăreala, să căutăm să rezolvăm problema, să punem mâna pe mătură, să văruim, să curățăm, ceea ce putem face noi personal, ca să dăm o față.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Șah-mat în 5 fotografii: ridicolul în care e aruncat Mircea Badea când susține că n-a existat flagrant în „cazul Buzatu”. Partida anti-justiție a sărit deja în apărarea mega-șpăgarului PSD

STENOGRAME. Buzatu: „Aranjați acolo, când vin eu să se prindă peștele ca lumea! Vin, pescuiesc 5 minute și plec!” / Martor: „Îi spun lui Emil să vină cu «mâncarea caldă»”

* „Tâmpitule, prostule, unde sunt cartofii? Nu vezi că e numai carne pe masă? Tu nu știi că eu țin post?” Vasalitate feudală în Vaslui: asistenta lui Buzatu îl umilea pe șeful de la Protecție Socială pe județ, transformat în servitor

Pieleanu: „Buzatu e prietenul meu, sper să-și demonstreze nevinovăția!”. Chirieac: „Era cu metafizica, nu părea șpăgar ordinar”

* EDITORIAL CARTIANU. România văzută prin portbagajul lui Buzatu. Definiția PSD-ismului: o geantă cu bani, o oală cu mâncare, câteva sticle de vin, un baron feudal, o nevastă în Senat, o beizadea în Guvern, o amantă leșinată, un Solomon obraznic, un afacerist de casă, un ginere deputat și unul ucigaș

* Dezvăluirile unei foste judecătoare, membră a CSM: „O mână de oameni ţine în mână un sistem întreg” în Justiția română. „Sistemul judiciar” este „într-o structură piramidală, care să permită controlul absolut”

* În loc să elimine pensiile speciale, coaliția PSD-PNL a încercat să fure pensiile private ale românilor!

Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

* Hemoragie din PNL: deputatul Ben Oni Ardelean – al treilea parlamentar plecat din partid în ultima lună, după senatorii Potecă și Bîca

* Cele 3 greșeli majore făcute de Monica Macovei, în cazul accidentului de la Mangalia. Trimisă în judecată pentru vătămare corporală din culpă, ea riscă o pedeapsă la închisoare cu suspendare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here