Hemoragie la PNL: deputatul Ben Oni Ardelean – al treilea parlamentar plecat din partid în ultima lună, după senatorii Potecă și Bîca

2
1266
Ben Oni Ardelean

Ben Oni Ardelean, deputat de Timiș, aflat la al treilea mandat consecutiv de parlamentar, pleacă din PNL, la fel cum în ultima lună au mai făcut-o senatorii Vasilică Potecă (Hunedoara) și Iulian Bîca (Vaslui). Alți trei parlamentari ar urma să părăsească PNL în perioada următoare.

Vechi membru PNL, Ben Oni Ardelean (48 de ani) și-a anunțat plecarea din partid printr-un mesaj postat pe Facebook: „Informațiile care au început sa curgă cu privire la un nou construct politic de amploare, în România, sunt adevărate. Această inițiativă vine ca un răspuns la provocările complexe cu care se confruntă România în prezent și la deziluzia tot mai răspândită în rândul cetățenilor față de clasa politică din România. Mai multe detalii despre noul proiect politic pe care îl inițiez, vă voi pune la dispoziție în cursul zilei de vineri”.

Ben Oni Ardelean se află la al treilea mandat de parlamentar: unul de senator (ales în 2012) și două de deputat (obținute în 2016 și 2020) – toate, din partea PNL, în județul Timiș.

„Vor mai pleca, probabil, din rândul celor care nu au siguranţa unui nou mandat de parlamentar”

După anunțul plecării lui Ben Oni Ardelean, primele două reacții din PNL le-au aparținut deputaților Pavel Popescu și Florin Roman.

Pavel Popescu: „În urma demisiei colegului deputat Ben Oni Ardelean din PNL, circulă în spațiul public informația că atât eu, cât și alți colegi deputați ne-am alătura noului proiect politic promovat de colegul nostru. În cazul meu, informația este falsă. În ciuda tuturor problemelor pe care Partidul Național Liberal le întâmpină astăzi, nu părăsesc și nu voi părăsi corabia PNL. Cred cu tărie că Partidul Național Liberal va juca, în continuare, un rol critic în reconstrucția și dezvoltarea României, așa cum a făcut-o de-a lungul celor 148 de ani de existență și îmi doresc să fiu în continuare unul dintre acei membri care luptă pentru acest obiectiv”.

Florin Roman: „Îmi pare rău de orice coleg care alege să plece, din diferite motive. Eu fac parte din categoria liberalilor ”şi la bine şi la greu”. Alţii, când dau de greu, preferă alte proiecte politice. Îi doresc succes, deşi nu cred că va avea. Nu am mai discutat cu Ben Oni Ardelean de mult timp, oricum el venea rar la Parlament. Nu cunosc (despre alte plecări din PNL – n. red.). Probabil, din rândul celor care nu au siguranţa unui nou mandat de parlamentar”.

De la începutul acestei sesiuni parlamentare, și-au anunțat plecarea din PNL trei parlamentari: senatorii Vasile Potecă (care reprezintă județul Hunedoara) și Iulian Bîca (Vaslui), precum și deputatul Ben Oni Ardelean (Timiș).

PNL se află în scădere în sondaje, coborând sub 20%, ca urmare a schimbărilor impuse la conducerea sa de către Klaus Iohannis: înlocuirea ilogică a lui Ludovic Orban cu Florin Cîțu, apoi, după numai 6 luni, a acestuia cu Nicolae Ciucă. Electoratul taxează și „înfrățirea” PNL cu PSD, o mișcare profund imorală, dictată de asemenea de la Cotroceni.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* În loc să elimine pensiile speciale, coaliția PSD-PNL a încercat să fure pensiile private ale românilor!

Ministrul Boloș (PNL), pe urmele premierului Ciolacu (PSD): „Măsurile fiscale nu au impact asupra vieţii de zi cu zi a românilor”

Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

* EDITORIAL CARTIANU. România văzută prin portbagajul lui Buzatu. Definiția PSD-ismului: o geantă cu bani, o oală cu mâncare, câteva sticle de vin, un baron feudal, o nevastă în Senat, o beizadea în Guvern, o amantă leșinată, un Solomon obraznic, un afacerist de casă, un ginere deputat și unul ucigaș

* Șah-mat în 5 fotografii: ridicolul în care e aruncat Mircea Badea când susține că n-a existat flagrant în „cazul Buzatu”. Partida anti-justiție a sărit deja în apărarea mega-șpăgarului PSD

VIDEO. Filmulețul de 49 de secunde care-l îngroapă pe baronul Buzatu. DNA a făcut publică secvența-cheie a flagrantului: primirea șpăgii de peste 250.000 de euro

VIDEO. A doua filmare cu care DNA îl zdrobește pe șpăgarul Buzatu

STENOGRAME. Buzatu: „Aranjați acolo, când vin eu să se prindă peștele ca lumea! Vin, pescuiesc 5 minute și plec!” / Martor: „Îi spun lui Emil să vină cu «mâncarea caldă»”

* „Tâmpitule, prostule, unde sunt cartofii? Nu vezi că e numai carne pe masă? Tu nu știi că eu țin post?” Vasalitate feudală în Vaslui: asistenta lui Buzatu îl umilea pe șeful de la Protecție Socială pe județ, transformat în servitor

Pieleanu: „Buzatu e prietenul meu, sper să-și demonstreze nevinovăția!”. Chirieac: „Era cu metafizica, nu părea șpăgar ordinar”

2 COMENTARII

  1. Alt Savant de Renume Mondial al PCR are tapet cu biblioteci 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Uniți in cuget și-n simțiri ! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here