Lista celor 10 morți din avionul lui Prigojin, dată de Aviația Civilă Rusă. Toată conducerea Wagner a fost lichidată

2
4857
Lista celor 10 morți, în frunte cu Serghei Prigojin și Dmitri Utkin

Aviația Civilă a Federației Ruse (Rosaviatsia) a publicat lista celor 10 persoane aflate la bordul avionului privat de tip Embraer Legacy 600, înregistrat pe numele lui Evgheni Prigojin, care s-a prăbușit miercuri în regiunea Tver din nordul Moscovei. Toți cei 7 pasageri făceau parte din conducerea Grupului Wagner.

La bordul aeronavei care s-a prăbușit miercuri, 23 august, în regiunea Tver, la scurt timp după ce decolase de la Moscova cu destinația Sankt Petersburg, se aflau 10 persoane: 7 pasageri și 3 membri ai echipajului.

Toți cei 7 pasageri erau comandanți ai Grupului Wagner, în frunte cu Evgheni Prigojin și „mâna sa dreaptă”, Dmitri Utkin, potrivit liste oficiale comunicată de Aviația Civilă a Federației Ruse – Rosaviatsia – și publicată de agenția de stat TASS.

Ceilalți 5 comandanți ai grupării paramilitare Wagner aflați la bordul aeronavei prăbușite erau: Serghei Propustin, Evgheni Makarian, Aleksandr Totmin, Valeri Chekalov și Nikolai Matuseev. Toți făceau parte din conducerea grupării paramilitare.

În catastrofa aviatică, provocată probabil de o rachetă trasă de armata rusă, au pierit și cei trei membri ai echipajului: pilotul Aleksei Levșin (comandant), copilotul Rustam Karimov și însoțitoarea de bord Kristina Raspopova.

Moartea lui Evgheni Prigojin și cea a lui Dmitri au fost confirmate oficial de autoritățile ruse la aproape 5 ore de la prăbușirea avionului.

„A fost ucis de acțiunile trădătorilor din Rusia”

Canalul de Telegram „Grey Zone”, apropiat de gruparea Wagner, a acuzat miercuri că Evgheni Prigojin „a fost ucis de acțiunile trădătorilor din Rusia”.

Anterior, tot prin mesaje postate pe Telegram, a fost înaintată ipoteza că aeronava a fost doborâtă de apărarea antiaeriană. Ipoteza nu a fost confirmată oficial, însă un scenariu similar a fost prezentat și la televiziunea rusă „Tsargrad”, cunoscută pentru pozițiile apropiate de Kremlin.

„Conform informațiilor preliminare, avionul în care se afla fondatorul PMC Wagner, Evgheni Prigojin, și mâna sa dreaptă, Dmitri Utkin, a fost aruncat în aer”, a transmis postul de televiziune pe canalul său de Telegram, citând o sursă din Rosaviatsia.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Putin l-a asasinat și pe Prigojin! Armata rusă a doborât avionul în care se afla liderul Wagner, între Moscova și Sankt Petersburg

* Interzis în Basarabia, putinistul Goran Bregovici concertează în Tulcea, la Festivalul Borșului Lipovenesc, finanțat cu bani europeni. Primarul PSD din Jurilovca a fost reales cu 87%

* Penetrarea Chinei la vârful statului român. Episodul 1: Iohannis și Ciolacu dau undă verde companiei Lenovo să intre pe piața 5G. Episodul 2: Premierul Ciolacu îl reactivează pe Ponta consilier

* PSD și-a trimis avocata din Constanța să salveze de pușcărie beizadeaua drogată care a omorât doi tineri

* A murit un turnător odios al Securității: Bălăceanu-Stolnici. Cazul Vlad Georgescu – Radio Europa Liberă

* Vicepreședinte PNL: Rușine, Rareș Bogdan!

* Stolojan: „Reforma de acum a pensiilor speciale e o caricatură. Cei care se revoltă contra PNRR nu înțeleg nimic”

* Ciolacu și trei miniștri se duc la Bruxelles să cerșească dreptul de a supra-îndatora România, pentru a păstra pensiile speciale și a-și salva clientela nesătulă

* Încă o pensionare rușinoasă, după cea a șefului DNA: procurorul general „a tras pe dreapta” la 50 de ani, cu o pensie de peste 5.000 de euro!

* Orlando Teodorovici se gudură grețos pe lângă Șoșoacă: „S.O.S. este un partid frecventabil” / „Doamna Șoșoacă este omul cu care poți să faci echipă” / „Oamenii din S.O.S. vor binele României”

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here