VIDEO. Primul recital al Sorinei la New York. Micuța pianistă a scăpat de traumele de la Baia de Aramă

25
36582

La patru luni de când a părăsit România și a ajuns la New York, având în sfârșit părinți (soții Ramona și Gabriel Săcărin), Sorina a susținut primul ei mic recital la pian. Este rezultatul orelor în care fetița de 8 ani a fost instruită la acest instrument.

De când s-a integrat în familia Săcărin, alături de cei doi copii naturali ai acesteia – Ava (11 ani) și Adam (5 ani) -, Sorina a fost înscrisă de părinții săi adoptivi la mai multe activități. A învățat limba engleză, a învățat să cânte la pian, merge la gimnastică și la înot. Și, evident, e școlăriță.

Progresele la pian au dus la primul ei mic concert, în care a cântat fără asistența profesoarei.

Activitățile în care e angrenată Sorina Săcărin au ajutat-o să prindă curaj într-o lume totuși nouă pentru ea, să devină extrem de optimistă și să depășească traumele ultimelor luni la Baia de Aramă (aprilie – iunie). Au fost lunile în care a fost supusă unui stres extrem de familia asistentei maternale Mariana Șărămăt, care-o speria că părinții ei adoptivi vor s-o ducă în America pentru a-i lua sângele și organele.

Stresul a fost accentuat de refuzul soților Mariana și Vasile Șărămăt, susținuți de fiica lor Adelina, de a o preda pe Sorina părinților ei adoptivi (singurii ei părinți, întrucât cei naturali o abandonaseră la casa de copii, iar soții Șărămăt au refuzat s-o adopte timp de 6 ani, cât au avut-o în asistență maternală). Au fost șase încercări eșuate, cărora doar o procuroare curajoasă (Maria Pițurcă din Craiova) le-a pus capăt.

Intervenția procuroarei Pițurcă a fost blamată la nivel național, ca urmare a unei propagande teribile, care a speculat emoțional cele câteva zeci de secunde în care magistratul a luat copilul pe sus și l-a dus la mașina în care se aflau părinții lui adoptivi. Acel minut delicat a rezolvat însă o problemă care se acutiza, devenea tot mai complicată. Inclusiv spaimele fetiței, alimentate de niște iresponsabili, atinseseră cote insuportabile.

Acum, toate acestea sunt istorie. Grație abilității soților Săcărin, Sorina a depășit momentele critice. Ea se dezvoltă la New York așa cum n-ar fi avut șansa s-o facă la Baia de Aramă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

25 COMENTARII

  • Alt prost spalat pe creier. Oamenii astia sunt asa spalati pe creier ca nici macar atunci cand vad bucuria unui copil extraordian de evidenta intr-un video (si multe altele) ei isi mentin povestea pe care o cred ei. Traiesc acolo in fake-news-ul lor.

   • EXTRAORDIAN????
    Oane nu ești tu cel spălat pe creier? Ai văzut cum trăia aici Sorina de ai entuziasmul ăsta pentru micul ei recital? Crezi că aici nu i-ar fi putut cumpăra părinții maternali o orgă, ca să învețe să cânte la pian? Noi nu avem pianiști aici? Doar că acolo educația este mult mai scumpă. Ce vă mai place să huliți…! Vai de voi!

  • L-au rapit de unde ? Din mana unor plosnite care nu se mai saturau de incasat venituri de pe urma fetitei. Era o hotarare judecatoreasca care trebuia executata. Asta inseamna stat de drept, iar procurorul este reprezentantul statului si punea in executatre o hotarare judecatoreasca. Asistentii maternali nu erau familia fetitei, ei aveau obligatia sa-i spuna fetitei lucrul asta ca sa poata fi adoptata fara incidente.

   • Aceia erau oameni harnici, judecând după nivelul lor de trai. Ploșnițe sunt parlamentarii. Iar hotărârea judecătorească inumană urma să fie atacată. Oamenii au făcut acte de adopție pentru ambele fete. Sistemul acesta dement s-a grăbit să dea în adopție un copil care trăia deja fericit într-o familie, în vreme ce sunt mii de copii fără o familie. Asta nu se numește justiție decât dacă consideri copilul drept un computer de transferat de la un cumpărător la altul, cum considera fizicianul Presură.

  • FOARTE RĂU CĂ TE-AI BUCURAT!!!
   SĂ-ȚI FI LUAT ȚIE DE TOT COPILUL ÎN CARE AI INVESTIT 8 ANI DIN VIAȚA TA ȘI PENTRU CARE ÎNTOCMISEȘI DEJA ACTEELE PENTRU ADOPȚIE , O FAMILIE DIN VEST SAU NORD, TOT LA FEL VORBEAI?

  • Haha! Viața de aici era ABSOLUT DE INVIDIAT. Dacă nu te-ai informat, ai la dispoziție filmulețe pe contul de facebook Vasile Șărămăt. Iar dacă nu e recunoscătoare părinților maternali, e un demon, ca și cei care o educă în acest fel.

 1. Intervenția brutală și nesimțită a procurorului român a oripilat pe toată lumea nu neapărat pentru că ar fi trebuit să cunoască Legea și procedurile ci pentru modul mîrlănesc în care a pus în aplicare o hotărîre judecătorească. Nu, nu a fost un comportament animalic ci pur omenesc pentru că numai oamenii sînt în stare să smulgă cu forța un copil dintr-un cămin. Animalele nu fac niciodată asta…Dar aici e vorba de un om al cavernelor și de obiceiul ancestral prin care un trib extermina alt trib pentru a-i fura copiii. Occidentalii nu mai procreează de mult. Chiar dacă îi e mai bine acolo, fetița va suferi toată viața pentru acele secunde în care a fost luată cu forța din casa, țara și limba ei și trîntită în altă cultură. Cîndva, acea spaimă teribilă va refula într-un fel…Cînd și cum va ști numai sufletul ei…

  • Va pun o intrebare, nu ca sa imi raspundeti ci ca sa reflectati. Daca aveti un copil razgaiat si se tranteste pe jos in magazin pentru ca n-a primit jucaria dorita si nu vrea sa iasa, cum procedati, nu aveti tentatia sa il luati pe sus si sa iesiti?

   • Întrebarea e total nepotrivită.
    Sorina era departe de a fi un copil răzgâiat. Era un copil traumatizat. Din pricina celor ce căutau să o ia de la părinții care doreau să o adopte, ca și pe sora ei Andreea. Ea știa asta.

   • Foarte rău dacă va uita. Datorează viața familiei care a îngrijit-o 8 ani. E rușinos să gândești rău despre țara sau familia în care ai crescut, cu bune și cu rele!!!
    Are nevoie să fie educată în spiritul recunoștinței față de cei care au îngrijit-o mai bine decât pe propriul lor copil.

 2. Indiferent ce spuneți, procurarea nu a fost profesionistă,și nu vreau sa iau apărarea nimănui…Dar toți ați spus că fetița este subnutrita și este slabă eu observ ca fetita este la fel de slabă. Eu nu pot zice nimic dar oare nu este prea mult pentru acest copil prea multe activități asa brusc ,copii mei au ajuns departe dar nu mi-am stresat cu atâtea activități le-am lăsat copilăria sa fie copilărie dar asta doar părinți naturali înțeleg asta din păcate micuța nu a avut parte de ei.Ma bucur pentru micuța dar părinți adoptivi ii vad la fel ca si pe cei material doar ca ăștia sunt bogați și au alte posibilități atâta tot.

 3. Tovărășoaicelor Georgeta și Teșileanu: primei nota 2 la LR, apoi, luate împreună cele două criticăcioase fac dovada la apartenența PCR/UTC care-și ” iubesc țărișoara strămoșilor daci”, dar mai ales condițiile ” excepționale” în care ar fi crescut și trăit Sorina. Se vede de departe ” stilul” de propagandist de Cămin Cultural sătesc al celor două colege. În mod cert, cele două Amazoane erau prezente la acel moment, fiind contra adopției. VĂ SPUN daragaicelor tovărășoaice, că Sorina ( deși o vedeți slabă) are neatinși rinichii și americanii nu au făcut un mic pateu din ficatul ei. Singura boală a Sorinei, e faptul că le trimite cîte un pîrț ( în limba tov. _elor, bășină) celor ce-și fac griji pentru ea.

 4. Doamne, daca nici cand vezi cu ochii tai, nu crezi, atunci cum sa le zici la naivii astia.Bai oamenilor, noi o ducem rau aici , in tarisoare asta ,sau nu simtiti si nu vedeti si ne mint si fura astia, nu mai va luati dupa cei care va spala pe creier si va manipuleaza emotional.Aici e dracul pe pamant, nu mai avem spitale, iau oamenii foc la opoeratii, scoala e vai mama ei.etcAr trebui sa ne interesam mai mult de cei care fac legi si ne conduc si cum, dar……..

 5. Nu activitățile în care a fost angrenată au ajutat-o să prindă curaj. Ea e un copil activ și oricum ar ci făcut ceva pe cont propriu dacă nu era angrenată organizat. Ce au făcut Săcărinii putea face la un nivel mai mic, deși la fel de benefic, fără tam-tam-ul american, familia română care dorea să o adopte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here