Acasă News VIDEO. Primul recital al Sorinei la New York. Micuța pianistă a scăpat...

VIDEO. Primul recital al Sorinei la New York. Micuța pianistă a scăpat de traumele de la Baia de Aramă

La patru luni de când a părăsit România și a ajuns la New York, având în sfârșit părinți (soții Ramona și Gabriel Săcărin), Sorina a susținut primul ei mic recital la pian. Este rezultatul orelor în care fetița de 8 ani a fost instruită la acest instrument.

De când s-a integrat în familia Săcărin, alături de cei doi copii naturali ai acesteia – Ava (11 ani) și Adam (5 ani) -, Sorina a fost înscrisă de părinții săi adoptivi la mai multe activități. A învățat limba engleză, a învățat să cânte la pian, merge la gimnastică și la înot. Și, evident, e școlăriță.

Progresele la pian au dus la primul ei mic concert, în care a cântat fără asistența profesoarei.

Activitățile în care e angrenată Sorina Săcărin au ajutat-o să prindă curaj într-o lume totuși nouă pentru ea, să devină extrem de optimistă și să depășească traumele ultimelor luni la Baia de Aramă (aprilie – iunie). Au fost lunile în care a fost supusă unui stres extrem de familia asistentei maternale Mariana Șărămăt, care-o speria că părinții ei adoptivi vor s-o ducă în America pentru a-i lua sângele și organele.

Stresul a fost accentuat de refuzul soților Mariana și Vasile Șărămăt, susținuți de fiica lor Adelina, de a o preda pe Sorina părinților ei adoptivi (singurii ei părinți, întrucât cei naturali o abandonaseră la casa de copii, iar soții Șărămăt au refuzat s-o adopte timp de 6 ani, cât au avut-o în asistență maternală). Au fost șase încercări eșuate, cărora doar o procuroare curajoasă (Maria Pițurcă din Craiova) le-a pus capăt.

Intervenția procuroarei Pițurcă a fost blamată la nivel național, ca urmare a unei propagande teribile, care a speculat emoțional cele câteva zeci de secunde în care magistratul a luat copilul pe sus și l-a dus la mașina în care se aflau părinții lui adoptivi. Acel minut delicat a rezolvat însă o problemă care se acutiza, devenea tot mai complicată. Inclusiv spaimele fetiței, alimentate de niște iresponsabili, atinseseră cote insuportabile.

Acum, toate acestea sunt istorie. Grație abilității soților Săcărin, Sorina a depășit momentele critice. Ea se dezvoltă la New York așa cum n-ar fi avut șansa s-o facă la Baia de Aramă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

loading...

11 COMENTARII

  1. Intervenția brutală și nesimțită a procurorului român a oripilat pe toată lumea nu neapărat pentru că ar fi trebuit să cunoască Legea și procedurile ci pentru modul mîrlănesc în care a pus în aplicare o hotărîre judecătorească. Nu, nu a fost un comportament animalic ci pur omenesc pentru că numai oamenii sînt în stare să smulgă cu forța un copil dintr-un cămin. Animalele nu fac niciodată asta…Dar aici e vorba de un om al cavernelor și de obiceiul ancestral prin care un trib extermina alt trib pentru a-i fura copiii. Occidentalii nu mai procreează de mult. Chiar dacă îi e mai bine acolo, fetița va suferi toată viața pentru acele secunde în care a fost luată cu forța din casa, țara și limba ei și trîntită în altă cultură. Cîndva, acea spaimă teribilă va refula într-un fel…Cînd și cum va ști numai sufletul ei…

    • Va pun o intrebare, nu ca sa imi raspundeti ci ca sa reflectati. Daca aveti un copil razgaiat si se tranteste pe jos in magazin pentru ca n-a primit jucaria dorita si nu vrea sa iasa, cum procedati, nu aveti tentatia sa il luati pe sus si sa iesiti?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here