VIDEO. Primarul PSD din Motru, petrecere cu lăutari în pandemie. Unchiul său, baronul traseist Morega, i-a dăruit un Jaguar

2
702
Primarul și lăutarul

Costel-Cosmin Morega, PSD-istul ales anul trecut primar în Motru, județul Gorj, a ptrecut duminică seară cu lăutari pe străzile orașului, fără măști de protecție și fără a respecta vreo regulă în pandemie. Cheful cu lăutari a fost transmis pe Facebook.

S-a lăsat cu urări și dedicații, dar a doua zi s-a lăsat și cu amenzi: „11 sancțiuni, în valoare de 3.000 de lei”, a comunicat Poliția gorjeană.

Din comunicatul imprecis al acesteia nu e clar dacă e vorba de 11 sancțiuni a câte 3.000 de lei sau 11 sancțiuni totalizând 3.000 de lei. Cel mai probabil, varianta a doua, adică o medie de sub 300 de lei pentru fiecare amendă. Apă de ploaie!

Primarul orașului Motru, Cosmin Morega (PSD), a participat duminică seara la un chef cu lăutari, alături de mai mulţi prieteni.

La un moment dat, petrecerea s-a mutat în stradă, iar petrecăreţii s-au plimbat, au cântat și au făcut dedicații împreună cu lăutarii. Nimeni nu purta mască de protecţie, nicio altă regulă anti-pandemie nu a fost respectată.

Primarul a transmis live pe Facebook o parte din petrecere. „Pentru cel mai tare primar posibil din câţi au existat vreodată la Motru“, se aud dedicațiile lăutarilor.

11 sancțiuni pentru „6 bărbați”!

Luni dimineață, Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Gorj a reacționat printr-un comunicat.

„Ca urmare a imaginilor apărute în spaţiul public, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Motru s-au sesizat şi au efectuat verificări, constatând faptul că, în seara zilei de 4 aprilie a.c., şase persoane s-ar fi reunit cu ocazia aniversării unuia dintre cei şase bărbaţi, organizând o petrecere, în aer liber, fără a purta masca de protecţie. Pentru nerespectarea restricţiilor prevăzute în acest sens de Legea 55/2020, poliţiştii au luat măsura sancţionării participanţilor la activitate, fiind aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.000 lei”, a anunțat IPJ Gorj.

Pe lângă neclaritatea privind amenzile (3.000 de lei fiecare sau în total?), în comunicat mai apare o neclaritate: cum de „au fost aplicate 11 sancțiuni” dacă „s-au reunit” doar „6 bărbați”?!

Primarul Morega a primit de la unchiul Morega un automobil Jaguar, după alegerile de anul trecut

În octombrie 2020, primarul din Motru a primit cadou un SUV Jaguar „cu fundă”, de la unchiul său Dan Ilie Morega, fost prefect de Gorj și fost mahăr al județului, condamnat penal și traseist prin aproape toate partidele (începând cu PCR, în numele căruia a fost șeful Cooperației Gorj în anii ’80).

Baronul de Gorj s-a și lăudat pe Facebook cu cadoul făcut, postând un text și un video de la ceremonia de înmânare a mașinii.

Mesajul lui Dan Ilie Morega către nepotul său, în octombrie 2020

„DRAGUL MEU COSMIN,

Te cunosc de când erai mic ca un om foarte harnic, inteligent, cu dragoste de oameni, iar mai târziu ai avut ambiții de a face studii, de a te perfecționa, ajungând un tânăr foarte bine pregătit, cu inițiative, gospodar, harnic și ți-a plăcut totdeauna ca la locul de muncă să fii exemplu personal și un bun organizator și manager.

Aș vrea să cunoască cei care vor citi acest mesaj că eu sunt un OM foarte pretențios, principial și cu foarte multe rezultate și obiective realizate în toate localitățile din Gorj și nu numai. M-am regăsit în tine și vreau să-ți spun că te iubesc ca pe un fiu al meu, dovadă că pe Facebook te-am și trecut ca fiu al meu.

Marea familie a noastră, coordonată de mine, te felicităm din ființele noastre și ne-am gândit ca pentru toate calitățile și realizările tale, pentru ziua ta, pentru iubirea pe care o ai din partea motrenilor, să-ți facem un cadou, un autoturism Jaguar second hand, cumpărat din Germania la un preț modic, și care să te poarte împreună cu familia fără evenimente nedorite pe drumurile vieții, acolo unde voi doriți.”

Automobilul Jaguar F Pace costă peste 45.000 de euro dac[ e nou. Varianta second hand cu peste 150.000 km la bord costă cel puțin 28.000 de euro.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Avertismentul medicului Gabriel Diaconu: Fără vaccinare masivă, vor muri peste 500.000 de români din cauza Covid-19

* Mitingiștii CapVid s-au făcut din nou de râs. Câteva sute de participanți la „protestul de 100.000 de români”

* Apelul șoșocar-mincinos al Oliviei Steer. A chemat lumea la protestul CapVid, dar n-a ascultat-o nimeni

* Un interlop, vedetă a protestelor CapVid, a fost ridicat din sala de forță. „Diseară nu plecăm până nu mutilăm un jandarm”, amenințase el

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here