Toți britanicii vor primi gratis, săptămânal, două teste Covid. Țara și-a vaccinat deja 50% din locuitori

2
383

Începând din 9 aprilie, toată populația Marii Britanii va primi două teste rapide Covid gratuit pe săptămână, anunță BBC News. Țara este pe locul 2 în lume și la viteza campaniei de vaccinare – cu aproape 50% dintre locuitori imunizați deja măcar cu o doză.

Aceste teste rapide, cu rezultate în circa 30 de minute, vor fi puse gratuit la dispoziția populației, care le poate ridica la centrele de testare, la poștă sau la farmacii. Indiferent dacă persoanele respective au sau nu simptome, ele beneficiază de aceste două teste săptămânal și le pot lua acasă, dacă doresc să nu fie testate la locul de livrare.

Sistemul ar urma să identifice timpuriu cazurile de Covid și să elimine potențialele focare

Procedura este ca, în cazul rezultatului pozitiv al testului, persoana în cauză să se autoizoleze acasă, alături de familie, și să ceară un test PCR, care are un grad mai mare de precizie și se folosește pentru cei cu simptome.

În cazul în care testul PCR prelevat iese negativ, carantina încetează imediat.

Autoritățile vizează astfel o autotestare și triere preliminară a oamenilor care ar ajuta nu doar la identificarea mai rapidă a unor cazuri, ci și la eliminarea unor posibile noi focare.

Începând din 12 aprilie, pe fondul scăderii masive atât a numărului de cazuri noi de Covid, cât și al deceselor, Guvernul urmează să anunțe ridicarea unei serii de restricții. Se vor redeschide magazinele neesențiale și terasele, iar la sfârșitul lunii va avea loc primul meci de fotbal cu spectatori.

Incidența Covid în Marea Britanie a scăzut odată cu vaccinarea a peste 30 de milioane din cei 64 de milioane de locuitori.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Un interlop, vedetă a protestelor CapVid, a fost ridicat din sala de forță. „Diseară nu plecăm până nu mutilăm un jandarm”, amenințase el

* Mitingiștii CapVid s-au făcut din nou de râs. Câteva sute de participanți la „protestul de 100.000 de români”

* Catanga a murit pentru că n-a vrut să stea în spital, s-a tratat singură acasă cu Ivermectină! „Soțul ei spunea mereu că el nu crede în Covid”

2 COMENTARII

  1. Toată lumea psd urlă pentru testare generală, dar nu explică consecința unui test, ei bine mă testez și după rezultat negativ mă duc la crâșmă unde bine mersi mă pot infecta și propaga mai departe virusul, atâta timp cât toți acești antivirus nu respectă nimic nici testările nu își au rostul, poate în școli și la unele evenimente cine vrea să plătească că economia țării nu permite risipă și acum cum ar vrea papagalii din fostele guvernări care cu lăudatul de creștere economică au lăsat vistieria țării nu goală ci cu datorii, și pe ce bani să cumperi teste când totul e blocat, doar pe datorii !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here