Plan Guvern – Patronate: românii vaccinați vor putea merge la restaurante, spectacole și pe stadioane. Altfel, e nevoie de fiecare dată de test Covid negativ

0
1290

Patronatele din România și Guvernul, prin Ministerele Sănătății și Economiei, discută pentru elaborarea unui proiect prin care cei vaccinați să scape de restricții, anunță G4Media.ro, citându-l pe Daniel Mischie, președintele Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor.

Proiectul ar fi susținut și de Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, care crede că așa se va reuși repornirea economiei și, simultan, stimularea vaccinării populației.

Revenim la concerte, în teatre și cinematografe, dar și pe stadioane cu testul Covid negativ sau cu dovada că ne-am vaccinat

Potrivit declarațiilor făcute de Mischie pentru G4Media.ro, autoritățile și patronatele se gândesc ca persoanele vaccinate și cele cu test Covid negativ să poată participa iar la evenimente, aplicându-se de fapt modelul regulilor la călătoria în alte țări.

Cei cu test Covid negativ și cei care pot prezenta adeverință că au fost vaccinați vor putea reveni în tribune la competițiile sportive, în sălile de concerte și de cinema, precum și la teatru. De asemenea, vor putea merge din nou la restaurante fără a mai fi nevoie să stea doar un număr maxim de persoane la aceeași masă.

„Se dorește un grup de lucru cu actorii privați și autorități, sub directa coordonare a premierului, cu miniștrii Sănătății și Economiei“

Modelul nu este nici nou, nici unicat. Germania ia în calcul măsuri similare. Jens Spahn, ministrul Sănătății, a avansat aceeași idee, bazându-se pe studiile Institutului Robert Koch (RKI), care arată că persoanele vaccinate cu ambele doze nu ar mai avea de ce să intre în carantină.

În Israel și Marea Britanie, lucrurile sunt chiar mai avansate și viața revine încet-încet la normal, cu ridicări progresive ale restricțiilor pe măsură ce numărul persoanelor vaccinate crește, iar cel al infectărilor și al deceselor scade.

Daniel Mischie a declarat pentru Economedia, citat de G4Media.ro: “Se dorește un grup de lucru cu actorii privați și autorități, sub directa coordonare a premierului, cu miniștrii Sănătății și Economiei. La finalul acestei săptămâni, secretarul de stat Paul Ene, de la Ministerul Economiei, va coordona prima întâlnire a grupului de lucru. Ideea e foarte simplă și corectă. Noi venim cu propuneri prin care sectoarele închise complet sau restricționate – restaurante, hoteluri, nunți, evenimente, teatru, cinema, sport – să fie deschise în formula pași mici și siguri până la deschiderea totală. Primul factor luat luat în considerare e sănătatea, nu putem face rabat. De aceea la acest grup de lucru participă ministrul Sănătății“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Un interlop, vedetă a protestelor CapVid, a fost ridicat din sala de forță. „Diseară nu plecăm până nu mutilăm un jandarm”, amenințase el

* Mitingiștii CapVid s-au făcut din nou de râs. Câteva sute de participanți la „protestul de 100.000 de români”

* Catanga a murit pentru că n-a vrut să stea în spital, s-a tratat singură acasă cu Ivermectină! „Soțul ei spunea mereu că el nu crede în Covid”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here