sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăDezvăluiriVIDEO. Prima zi de școală a Sorinei la New York. Pasagerul din...

VIDEO. Prima zi de școală a Sorinei la New York. Pasagerul din School Bus și cei doi prieteni lățoși

-

La o lună și jumătate de când a părăsit România, Sorina Săcărin (8 ani), fetița din Baia de Aramă adoptată de o familie din SUA și devenită cetățean american, a început școala la New York. Părinții adoptivi ai Sorinei ne-au trimis imagini video și foto care vorbesc despre noua viață a copilei alături de noii ei frați, Ava (11 ani) și Adam (4 ani), copiii naturali ai soților Săcărin.

Când vor vedea aceste imagini, soții Șărămăt din Baia de Aramă și fiica lor Adelina ar trebui să se rușineze. La fel, propagandiștii din presă și cetățenii care au colportat minciuni înfiorătoare la adresa soților Săcărin.

Într-un filmuleț făcut de tatăl Sorinei, Gabriel Săcărin, fetița vorbește despre prima ei zi de școală. Abia coborâtă din celebrul School Bus galben, Sorina e toată un zâmbet.

- Advertisement -

Dialogul tată – fiică

Tatăl: Cum a fost?

Fiica: Frumos.

Tatăl: Frumos? Te-ai înțeles cu toată lumea?

- Advertisement -

Fiica: Da!

Tatăl: Hai, povestește, cum a fost?

Fiica: Frumos. Doamna a fost drăguță, copii drăguți, m-au ajutat, veneau toți să scriu numele meu pe fișele lor… ei pe-a mea, eu pe-a lor…

Tatăl: Ți-a plăcut, deci. Te mai duci mâine?

Fiica: Daaa!

Gabriel Săcărin despre noua viață a Sorinei

Gabriel Săcărin, tatăl adoptiv al Sorinei, a oferit detalii într-un interviu acordat Ioanei Ene Dogioiu de la Ziare.com. Am făcut o selecție a principalelor afirmații ale acestuia.

„Tu ești o mamă adevărată”

 • „Sorina e foarte bine. Este iubită aici, ea ne iubește pe noi, își iubește frații, o iubește mai ales pe Ramona (mama adoptivă – n. red.). Toată ziua e în brațele ei și îi lasă peste tot prin casă scrisorele sau îi scrie pe bucățele de lemn: «Tu ești o mamă adevărată». Mie îmi spune că Ramona e cel mai bun om pe care l-a văzut până acum. Se simte într-o familie.”
 • „Adaptarea a decurs natural. Sorina nu a fost surpinsă de noutățile din viața ei, ci doar bucuroasă, curioasă. În general, oamenii se adaptează foarte greu de la bine la rău, dar foarte ușor de rău la bine.”
 • „Înca din primele zile a fost foarte interesată de tot ce era în jur – vecinii, locurile de joacă, școala unde va merge ea, unde merg frații ei, Ava si Adam. A vrut să știe care sunt magazinele la care facem cumpărături, care sunt piscinele din zonă.”
 • „Prietenii de familie au organizat o petrecere pentru sosirea ei, iar ea a fost foarte prietenoasă cu toți, foarte interesată de ei, de copiii lor.”
 • „A fost surprinsă că toata lumea are serviciu și lucrează, inclusiv copiii studenți ai prietenilor noștri. Probabil pentru că a trăit într-un mediu în care oamenii nu mergeau la serviciu. Era foarte insistentă cu întrebarile: «Dar de ce se duce la serviciu?!».”
 • „Sorina are acum o familie și eu cred că acesta este interesul superior al copilului. Poate cineva să judece altfel?!”
 • „Suntem acasă, ne-am detașat de toate fake-news-urile că Sorina ar fi donat un rinichi, că ar fi dispărut sau mai știu eu ce. Nimeni, în familia noastră, nu a avut vreodată o problemă cu rinichii. Toți suntem perfect sănătoși.”

Efectele propagandei Antena 3 + RTV + Sorina Matei în SUA

 • „În România văzusem pe Facebook un domn care locuia în SUA și era foarte vocal pe subiectul Sorina. În ziua în care am venit acasă, l-am văzut în fața casei, în mașină. Vorbea la telefon, avea geamul dinspre casa noastră coborât. L-am întrebat dacă îl pot ajuta cu ceva, a spus că nu și a plecat. Am făcut o poză mașinii, am verificat că este vorba despre aceeași persoană și am făcut o reclamație la poliție. În aceeași zi, a venit cineva de la serviciul social, pentru că fuseserăm reclamați că am venit cu Sorina pentru trafic de organe și, conform legii, sunt obligați să facă verificări.”
 • „Prima vizită de monitorizare va avea loc peste câteva zile. Monitorizarea o face un lucrător social, care a făcut și raportul de familie. El va veni, timp de doi ani, o dată la trei luni ca să viziteze familia, să vorbească cu noi, cu Sorina, și să întocmească un raport. Raportul este dat Agenției noastre, ea îl traduce și-l trimite la Autoritatea pentru Protecția Copilului din România. Sunt proceduri prevăzute de lege, și noi întotdeauna am respectat legea și aici, și în România.”
 • „După plecarea cu peripeții din România, cu întâmplările tensionate de la Otopeni, Sorina nu s-a speriat. Dintr-o discuție pe aeroportul din Frankfurt, unde așteptam avionul de America, am înțeles cum a interpretat ea situația. Ne-a întrebat când vine mamaie la noi – adică mama Ramonei, de care s-a legat foarte tare. Noi i-am spus că trebuie să ia viza și va veni în curând. «Nu cred că ea o să aibă așa mari probleme, pentru că nu e un copil din ‹centru›», adică de la casa de copii. Ea considera că toate problemele de la frontieră au fost provocate de faptul ca ea venea din «centru».”

Sorina a luat 3 kilograme

 • „Sorina are grijă de Adam, care e mai mic, și se uită la ce face Ava, ca la un model. Fac multe împreună. Ava a mers la aceeași scoala unde merge acum Sorina, și o întreabă tot felul de lucruri. Ava o învață engleza, se joacă împreună. E foarte bine că Sorina se poate juca pe două niveluri – la un nivel cu Adam și la alt nivel cu Ava. Diferența între Ava și Adam e de 7 ani, așa că Sorina se uită în sus la Ava și în jos spre Adam.”
 • „De când a ajuns în SUA, Sorina nu a avut nicio problemă de sănătate. A mers la medicul de familie, ca parte a procedurii de înregistrare în sistemul de sănătate. A fost luată în evidență, i-a fost făcut controlul de rutină care i se face anual fiecărui copil, i-au fost făcute vaccinurile care îi lipseau și totul este în regulă.”
 • „De când e în SUA, Sorina a câștigat 3 kilograme, pentru că mănâncă foarte bine, după un program corect, și se simte foarte bine. Acum este în parametri normali pentru vârsta ei.”
 • „După ce a făcut primul pas pe teritoriu american, Sorina a devenit cetățean american.”
 • „Nu și-a manifestat niciodată dorința de a lua legătura cu familia Șărămăt. Nici aici, la New York, nici în România.”

Școlărița

 • „A început școala pe 4 septembrie. A învățat câteva cuvinte în engleză, înțelege câte ceva, dar asta nu e o problemă într-o țară de emigranți. Toate școlile, toate clasele au și copii care nu vorbesc engleza și există programe speciale «english as a second language». Copiii nevorbitori de engleză au două ore pe zi cu profesori care numai de asta se ocupă. Fiecare dintre acești copii are un program personal, în funcție de vârstă, de limba pe care o vorbește. Așa au învățat engleza toți emigranții.”
 • „Înainte de începerea școlii, Ramona i-a trimis învățătoarei un e-mail în care i-a explicat situația Sorinei. Învățătoarea a sunat-o, au stabilit să vorbească zilnic la telefon despre evoluția Sorinei. Și atunci învățătoarea i-a spus că ea însăși a venit în SUA din Germania când avea vârsta Sorinei și nici ea nu știa o boabă de engleză. Deci, nu e niciun motiv de îngrijorare, copiii învață ușor limbi străine.”
 • „Sorina a descoperit aici că are foarte multe opțiuni și libertatea de a alege. Așa că am mers la magazin, și-a ales singură ghiozdanul, și-a ales rechizitele, hainele, gentuța în care să ia mâncarea.”
 • „În prima zi de școală era foarte nerăbdătoare, a plecat cu zâmbetul pe buze, a venit cu zâmbetul pe buze, ne-a povestit că toată lumea a ajutat-o. A fost extraordinar de relaxată. Învățătoarea ne-a spus că lucrurile au decurs foarte bine. O să aibă program de arte, program de muzică, este foarte curioasă de toate.”

Pianista

 • „Întâlnirea Sorinei cu pianul a fost și pentru noi surprinzătoare. Îl avem de câțiva ani, Ava și Adam studiază pianul. Sorina s-a dus singură și a cântat ce i-a trecut prin cap, fără să aibă nicio cunoștință teoretică. Am dus-o la școala de muzică, să vadă despre ce e vorba. A vrut s-o înscriem, a făcut o lecție de probă și în acest weekend începe studiul pianului cu profesor.”
 • „După acea primă oră de probă, când i-au arătat cum să-și așeze degetele pe clape și i-au arătat câteva note, în fiecare zi, fără să-i spună nimeni, Sorina se duce la pian și câte-o jumătate de oră repetă ce au învățat-o la școală. Ne pune pe mine și pe Ava să-i cântăm la pian. Pentru noi a foarte surprinzătoare tenacitatea ei.”
 • „Școala de muzică este foarte motivațional concepută. La două-trei luni au un concert. Pregătești un cântec pe care îl cânți în fața publicului, pe scenă. După un an, copiii foarte buni cântă la Carnegie Hall, în fața unui public cu mult mai mare. Asta implică de la pregătirea cântecului la pregătirea toaletei, ceea ce este foarte motivant.”

Gimnasta

 • „Sorina e un copil foarte ambițios. Am mers la biblioteca locală și fiecare și-a ales cărți. Sorina a găsit o carte cu niște gimnaste. «Ăsta e sportul în care, dacă câștigi, primești medalii?» «Da». «Au aici?» «Da. Vreau sa fac». Și am dus-o la gimnastică.”
 • „A învățat să înoate și îi place foarte mult. A văzut la Ava că se scufunda și acum își pune și ea ochelari și face la fel. Face o lățime de bazin pe sub apă. Îi place să se plimbe cu bicicleta împreună cu Ava.”

Prietenii cu lăbuțe

 • „Îi place să iasă la plimbare cu cățeii. Noi avem doi căței și două pisici. Prima legatură a stabilit-o cu pisica mai mică, pe care o cară prin toată casa și are grijă de ea. După vreo două săptămâni, s-a apropiat și de căței. Îi este foarte drag să plimbe cățelușa care e dresată și ascultă mai bine. Ieșim seara la plimbare cu cățeii prin cartier, în jurul casei ori prin parc.”

 

Două prietene

Sorina, Gabriel și cei doi câini ai familiei
Somn ușor!

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIȚI ȘI:

* O paralelă dureroasă: Alexandra – Sorina. Poliția Română „și-a încheiat programul” pentru răpire+viol, Ambasada SUA și-a prelungit programul pentru o viză

* Nu pe Sorina trebuia s-o salvați, „patrioților”, ci pe Alexandra!

* Minciună oribilă a propagandei ruse din România: „Sorina a fost operată în America, tatăl vitreg i-a luat un rinichi”!

Au încercat să blocheze plecarea Sorinei la 5 dimineața, în aeroport! Soții Săcărin au fost hăituiți până la frontieră. Din cauza șicanelor, copila a pierdut primul avion din viața ei

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

* Beizadeaua ucigașă. Fiul celui instalat de Ponta și Dragnea la șefia LPF conducea beat, drogat, după o noapte de poker, un bolid de 300.000 de euro cu 240 km/oră. A intrat pe contrasens și a omorât un om

De ce l-au executat americanii pe Dragnea: au aflat că mafiotul a dat ordin din pușcărie să fie schimbat ministrul Justiției. În curând, corupții PSD vor trebui să lupte și cu „MCV-ul american”!

Cumpănașu a înhățat apartamentul de la RAAPS pe mână cu directorul corupt al lui Tăriceanu. Plus: și-a luat o halcă grasă din cele 17 contracte cu statul, însumând peste 30 de milioane de euro!

VIDEO. Așa arată o jigodie PSD-istă! E consilier al deputatei Laura Moagher, conduce beat, parchează pe interzis, îi înjură și amenință pe polițiști, sună la 112 ca să se dea victimă

- Advertisement -

11 COMENTARII

 1. daca as fi fost constienta ca copilului meu ii va fi fost mai bine intr-o familie adoptiva din SUa, cu siguranta as fi facut tot posibilul sa ajunga acolo. autoritatile romane nu m-au ajutat cu nimic, desi copilul meu avea nevoi speciale. minciuni, mnciuni: in Romania nu exista nici un fel de protectie pentru mama si un copil cu probleme, nu se asigura nici un fel de asistenta, nici macar medicala.

 2. Oameni buni, dați cu un „spelling” pe conținutul articolului. Nu este posibil să pretindeți că sunteți ziariști și să nu acordați un pic de atenție la formă și conținut.
  „Frumos. Doamna a fost drăguță, copii drăguți, m-au ajutat, veneau toți să scriu numele meu pe fișele lor… ei pe-a mea, eu pe-a lor…” copiii cu trei i pentru că este forma articulată
  Aveți o altă greșeală la unul dintre filmulețe unde ați scris Sorian, în loc de Sorina….Multe și mărunte care se adună și când tragem linie, contează!

 3. „- A fos frumos ?!
  -Îhî…
  -Te mai duci ?
  -Îhî…”
  Biata Sorina !
  Nu vi se pare că în US fiind, copilul ăsta minunat, a dus cu el din prostia si agramatismul şărămăţilor ???!!
  Şi mai ales, al cretinelinei fiice mai mari ?
  Bieţii părinţi adoptivi, au mult de „plivit” la „buruienile” sădite de troglodiţii şărămăţi …
  Mă bucură repeziciunea cu care, puiul ăsta de om, care va deveni o fata educată, instruită şi frumoasă, a prins atât de repede, dificila învățare a notelor muzicale…
  Priviţi-o cu atentie, ce privire vie şi inteligentă are…
  …câtă graţie si eleganţă …
  fără să ştie de ele şi fără să-i fost cultivate…
  Parcă îmi vine să zic :
  DA, SORINA a fost adoptată de dna şi dl SĂCĂRIN, să-i fie furate MALNUTRIŢIA, PROASTA CREŞTERE ŞI TERORIZAREA practicate de şărămăţi, muri-le-ar numele de Ternadieri români.
  Mi-o închipui pe cretinelina şărămaţ încercând să atingă clapele unui pian… câhhh…
  Biata Andreea…care a rămas pe mâinile lor😱😱😱
  Ce blestem pe biata copilă…

  • Rucsandra
   Hai sa nu fim rai.
   Trebuie sa privim realitatea.peste tot in lume exista parinti care cred ca resposnsabilitatea lor se termina cu procreatia.
   Sa cresti si sa educi un copil este o responsabilitate fantastica.
   Si cand zici ca ai terminat Gata, apar nepotii.
   Sa nu fii suparata.Romanii inca stiu sa-si creasca copii si nepotii.
   Ca trebuie sa reactionam in anumite momente e ok. dar nu cu multa patima ci cu luciditate.
   Si eu ca si tine sunt un roman, dar muncind printre straini zeci de ani am invatat sa ma abtin uneori si sa vad ceva despre viitor.sa judecam logic si fara patima.Patima asta ne omoara si nu mai vedem ceea ce ne inconjoara.

  • Rucsandro, ești varză murată dacă te consideri așa de mult deasupra familiei Șărămăt, etichetăndu-i în felul în care-ți vine. Asta te situează mai prejos decât ei, cu toată școala ta de doi lei care nu te-a ajutat să prețuiești oamenii. Acești oameni au investit tot ce au putut în fetele lor. La nivelul lor de cunoștințe și posibilități rurale. Nu ar fi avut Săcărinii acest material brut fără contribuția lor peste cât ar fi fost DATORI să investească, tocmai pentru că orice părinte își cultivă stima de sine prin felul cum își crește copiii. Negativitatea ta cu privire la ei e dezgustătoare! La fel ca și a Săcărinilor.
   Omul acesta spune, tendențios, că „mai ușor te adaptezi de la rău la bine decât de la bine la rău”. Dacă-i era rău, n-ar fi țipat în gura mare că nu vrea să plece. Și se vedea clar că nu-i era rău cu o cameră frumos amenajată într-o casă primitoare, cu trambulină elastică în curte și vecini care o prețuiau, în felul lor simplu.
   În îngustimea perspectivei tale, simplitatea e cretinism. Dacă ar fi avut posibilitățile Săcărinilor, și familia Șărămăt ar fi procedat la fel în privința cursurilor. Dar ei locuiesc la țară, în condiții mai mult decât decente, totuși mult diferite de cele dintr-un centru multicultural ca NewYork-ul.
   Mai spune inginerul Săcărin că Sorina n-a întrebat de cei din România. „Nu și-a manifestat niciodată dorința de a lua legătura cu familia Șărămăt. Nici aici, la New York, nici în România.” Mama Ramonei declara cu totul altceva, justificând că și Adam întreabă de maică-sa când e la ea… Probabil că s-a săturat biata fată de câte ori a întrebat și a primit răspunsuri evazive, încât s-a resemnat, oncentrăndu-se la activitățile pe care și le poate permite acum.
   Evident, America are altă cultură, mai puține interdicții, de aceea, Sorina spune că „Ramona e cel mai bun om”… acolo nu circulă prea multe mașini pe strada din fața casei, ca să fie mereu sub urmărirea mamei… Oricum, Sorina era un copil bine educat. Are pentru ce mulțumi părinților din România.
   Thenardieri români zici? (Vezi spelling-ul!)Pe ce te bazezi? Ai o percepție pur și simplu ridicolă. Grația și eleganța n-o dobândești în două luni. Nici privirea luminoasă. Fă-ți un bine și urmărește și pozele ei și clipurile video postate de Vasile Șărămăt!
   Nu știu de ce tatăl ei actual spune că a fost surprins de tenacitatea ei cu privire la pian. E din neam de muzicanți. Ar trebui să știe că muzica e cam singura ocupație onestă a țiganilor și că au o genă pentru muzică. (ADN-ul uman include gene ale talentelor cultivate de strămoși. Sunt meserii care se transmit din tată în fiu…)
   Era și cazul să-i pună profesor, dacă și cel mic studiază pianul. E normal ca ea să vrea să-l devanseze.
   Mai spune Gabriel (evident, tendențios) că cei din familia Șărămăt nu mergeau la serviciu. Adică ceva nu e în regulă dacă un om trăiește bine din roadele muncii sale în propria casă…
   Lasă imprecațiile, că se întorc asupra ta. N-au niciun temei!

 4. Oare cine sunteti voi cei care a ti scris acest articol ???? Sunteti la fel de suspecti ca restul problemei. De aceea merge totul bine in aceasta tara,avem anonimi ca voi care fac manipulare in masa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -