Suedia și Norvegia joacă pentru noi. Dar noi când jucăm fotbal?!

3
1277
Situația în Grupa F, după 6 etape (din 10)

A fost un joc mizerabil! Victorie cu Malta la Ploiești, 1-0, dar impresia a fost mult mai proastă decât după 1-2 cu Spania, din urmă cu trei zile. Ce șanse are România să se califice la Euro 2020, cu un asemenea joc? 

Duminică seara, la Atena: Grecia – Liechtenstein 1-1. Putea și România să rateze o victorie de neratat? Putea! Cele trei puncte ne-au fost salvate de aceiași trei oameni remarcabili din meciul cu Spania: portarul Tătărușanu (de data asta, la 0-0, a apărat o minge care ne-ar fi putut turna zece tone de plumb în ghete), pasatorul Ianis Hagi și marcatorul George Pușcaș (ca de obicei, primul a centrat, celălalt a pus capul unde trebuie).

VIDEO: Golul lui Pușcaș, din minutul 47

Calificarea e încă foarte posibilă, totul depinde de noi. Ne-au ajutat foarte mult și scandinavii: încă o dată, Suedia și Norvegia au terminat la egalitate: 1-1 la Stockholm, după 3-3 la Oslo. Asta înseamnă că, per total, cele două echipe au luat minimum posibil de puncte din „dubla Nordului”: câte două fiecare. Un mare cadou pentru România!

Calculele sunt simple: dacă batem în Feroe (ce glumă!), apoi câștigăm meciurile de acasă cu Norvegia și Suedia, suntem la Euro. Dar suntem în stare de așa ceva, cu un joc atât de modest?! Teoretic, e posibil. Ultima jumătate de repriză cu Spania a arătat că potențial există, mai e nevoie de tonus, ambiție și organizare.

La turneul final se califică primele două clasate din grupă. Spania nu are emoții. Pentru cel de-al doilea loc se bat România, Suedia și Norvegia. Deocamdată, scandinavii ne ajută, prin „remizele” dintre ei. Dar de-acum trebuie să ne ajutăm singuri!

Următoarele 10 meciuri din Grupa F

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIȚI ȘI:

VIDEO: România – Spania 1-2. Blestemul naționalei de fotbal, cu Contra antrenor: începe să joace doar la 0-2

* Pentru al cincilea titlu european, am bătut 5 chinezoaice din 3 ţări!

Adevărul crud al unei mari campioane. De ce Bianca Andreescu mulțumește Canadei și nu României

VIDEO. Coșmarul românesc al Serenei Williams: după Simona Halep, și Bianca Andreescu i-a refuzat recordul istoric

Dramatic și superb! Noaptea în care Bianca a spulberat visul Serenei și a trecut peste Simona. Campioană la US Open la 19 ani!

VIDEO. Neputința new-yorkeză a Simonei Halep. A treia eliminare prematură. Risc de prăbușire în clasamentul WTA

VIDEO. Dacă doriți să revedeți un meci istoric: Simona Halep – Serena Williams 6-2, 6-2. Îți vine să sari în sus de bucurie și la reluare!

INTERVIU. Belodedici: „Becali să meargă la Hagi cu un caiet și să-și ia notițe!”. Și: „Dacă vin rușii, ne batem cu ciomegele”

Ivan Patzaichin: „Trăiesc bine pentru că n-am intrat în politică”. Cum a încercat Meleșcanu să-l atragă spre PDSR

3 COMENTARII

  1. Victorie muncita cu Malta dar după un joc foarte slab și care nu prea ne da speranțe cu Norvegia și Suedia din toamna.
    Cosmin Contra trebuie sa schimbe in jocul tricolorilor care nu prea joaca fotbal cu mici exceptii.
    Doar cum portar Ciprian Tatarusanu salvatorul echipei și cu doi sau trei jucatori nu facem n-are lucru.
    In ansamblu un joc foarte modest in compania unei echipe a Naltei care a jucat un fotbal curat fără prea mari individualități. Fotbaliștii noștri trebuie sa se trezească SU sa joace fotbal altfel sansele noastre de calificare după întâlnirea cu nordicii vor fi extrem de mici.!!!!
    Treimziti-va băieți!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here