VIDEO. Nicușor Dan: „Am stabilizat un pacient în comă. Când am venit, Bucureștiul era în faliment, cu 3 milioane de lei în conturi și 3 miliarde datorii”

2
937
Nicușor Dan spune că 10 luni s-a luptat să stabilizeze instituția Primăriei, lăsată de Firea cu 3 miliarde datorii urgente și cu doar 3 milioane de lei în conturi

Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului, a făcut marți la prânz bilanțul primelor 10 luni de mandat. Edilul, acuzat vehement de fostul primar Gabriela Firea, PSD și televiziunile oligarhilor că n-a făcut nimic și a lăsat Capitala în paragină, a răspuns indirect. El a menționat încă de la începutul discursului că a fost nevoit să se ocupe de problemele de substanță, care nu sunt vizibile, pentru că altfel orașul intra în colaps.

Fosta administrație – adică Gabriela Firea și PSD – au lăsat Bucureștiul în faliment nedeclarat, a relatat Nicușor Dan. De profesie matematician, primarul s-a angajat apoi într-o enumerare destul de anostă, la prima vedere, a numeroaselor probleme grave pe care le-a găsit la primărie:
– conturi goale, cu doar 3 milioane de lei în ele, și datorii urgente de 3 miliarde de lei;

– pericolul iminent de a pierde investiții de sute de milioane de euro din fonduri UE;

– pericolul iminent de a nu putea organiza meciurile de la Euro 2020, din cauza neexecutării lucrărilor promise la UEFA;

– pericolul iminent de a primi amenzi zilnice de la Comisia Europeană din cauza calității aerului în București;

– credibilitate zero a Primăriei în fața partenerilor comerciali sătui de minciunile și țepele date de administrația Firea, care “uita” să plătească. Oricine dintre acești oameni putea cere oricând poprire pe conturile Primăriei, spune Nicușor Dan.

Toate aceste probleme au fost stabilizate sau rezolvate, a menționat primarul, dar numai cu prețul a sute de ore de muncă asiduă. În acest moment, situația financiară s-a echilibrat.

Câteva dintre declarațiile punctuale ale lui Nicușor Dan

„Bucureștiul, așa cum l-am preluat, era un pacient în comă, la terapie intensivă, pe care trebuia mai întâi să îl stabilizăm. Cea mai mare parte a acestor 10 luni au fost dedicate stabilizării unor chestiuni care nu se văd, de substanță, pentru că până atunci fosta administrase făcuse doar lucruri de suprafață și de moment, să ia ochii publicului.

– Când am intrat pe ușa primăriei, primul lucru pe care l-am întrebat a fost câți bani avem în conturi. Mi s-a spus: 3 milioane de lei. A doua întrebare a fost: ce datorii sunt? 3 miliarde de lei! Datorii urgente, în orice clipă, orice furnizor putea cere blocarea conturilor. Conturile erau blocate, creditele pentru investiții erau blocate. Noi aveam de dat de 1.000 de ori mai mulți bani decât aveam în cont!

– Am preluat o primărie în faliment. Adică nu erau bani să plătim ce trebuia să plătim. Asta ne-a costat sute de ore de muncă.

– Am fost în pericol să nu organizăm EURO 2020 în această vară pentru că ne obligasem la niște lucrări și conturile noastre erau blocate.

– Am fost în pericol ca Comisia Europeană să înceapă să aplice acea amendă zilnică pentru procedura de infringement pe calitatea aerului din București.

– Cunoaștem cu toții autobuzele Otokar, mândria administrației precedente. Ei bine, când am preluat eu primăria, datoria pentru ele era de 165 milioane de lei!

– Unde suntem azi? Avem o situație financiară stabilă, am deblocat investițiile și suntem credibili pe piață. Toată lumea știe că, dacă ne angajăm să facem o plată, o facem. Am restructurat cheltuielile primăriei.

– Încă un lucru foarte important: pentru a consolida imaginea primăriei, am avut zeci de discuții cu acești oameni (partenerii comerciali și furnizorii primăriei – n.red.), pentru că nimeni nu mai credea pe nimeni. Am făcut toate aceste discuții pentru a reclădi încrederea în aceste instituții“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Bilanț rușinos al Secției Speciale: 7 procurori au făcut doar 5 rechizitorii în 3 ani, dar au blocat 6.465 de dosare! „Moftul lui Dragnea” ne-a costat peste 4,5 milioane de euro și încurajarea corupției în justiție

VIDEO. Șoșoacă a mutat circul pe Transfăgărășan, la întâlnirea cu urșii. Nostalgică după Ceaușescu, i-a certat pe localnici că respectă legea: alungă animalele, în loc să le dea mâncare

George Simion și-a luat „escortă” pe litoral: cârciumarul care a chemat-o pe Oana Lovin să-l hărțuiască pe Dan Barna!

Gigi Becali, „dat în primire” de fostul său avocat: a făcut pe bolnavul ca să iasă din pușcărie. „Se făcea banditu’ că e cocoșat. Vrăjeală! Escrocule, pe tine nu te doare nici glezna!”

* Hoții de lemne care l-au bătut pe pădurar la el acasă sunt recidiviști. Ei l-au atacat cu topoarele pe primarul din Butimanu, care-i prinsese la furat de porumb

Baronul Oprișan s-a însurat cu fosta sa secretară, pe care a făcut-o directoare la CJ Vrancea. Familia tradițională PSD-istă: el 56 de ani, ea 37, împreună au trei copii din căsătorii anterioare

* VIDEO. În Afganistan, dezbaterile TV au loc sub amenințarea mitralierelor! Talibani înarmați îl încadrează pe moderator în studio

Crimă amoroasă la nivel înalt: ambsadorul Greciei în Brazilia a fost omorât de amantul soției sale braziliene, la comanda acesteia

2 COMENTARII

  1. BRAVO, Nicușor: NU TE LĂSA, chiar… MĂREȘTE (desigur: peee… cât POSIBIL!) „STROCUL”!!!

    Primarii din Capitală ai COALIȚIEI de centru-dreapta ( Nicușor Dan la Primăria-Generală, Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Ciprian Ciucu la sectoarele 1, 2 și 6, respectiv) CHIAR… FAC TREABĂ (FOARTE-BUNĂ!!!), în sensul că toți… LICHIDEAZĂ URMĂRILE ADMINISTRAȚIILOR „CIUMATE”!!!

    • Pe ce planeta traiesti omule? Ce treaba buna face Nicusor? Nu vezi ca nu face nimic din ce a promis? A desfiintat companiile municipale? A dublat preturile la RATB si a taiat tot ce a putut. Daca maine ar fi alegeri, nu ar iesi nici macar in primii 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here