VIDEO. Un maior rus a predat pozițiile de luptă ale armatei sale în Herson după ce a fost capturat. O unitate putinistă a pierdut 40% din capacitatea de luptă în doar două săptămâni

1
2204

„Operațiunea militară specială” a Rusiei se prăvălește pe malul stâng al Niprului. Luptătorii UM 69368 din regiunea Moscova, transferați în zona de război din Herson în urmă cu două săptămâni, se plâng că n-au efectuat niciun fel de pregătire tehnico-tactică și că au pierdut deja 40% din personal la nivelul întregii unități militare.

Prin porta-vocea locotenentului Podobaev, militarii UM 69368 susțin că un general-maior le-a trasat niște sarcini care nu pot fi îndeplinite. Asta pentru că, timp de 10 luni, înainte să ajungă în prima linie a frontului, superiorii lor i-au pus la săpat tranșee, la tăiat lemne, la construit cazemate, în loc să-i antreneze pentru bătăliile cu armata lui Zelenski.

Mai mult, „denazificatorii” transformați în „carne de tun” dezvăluie că nu sunt sprijiniți de niciun fel de trupe de artilerie, nu au nici logistică, nici muniție, nici medicamente, nici produse alimentare. Dintr-un pluton de 50 de militari, au mai rămas cei prezenți în filmarea apărută pe contul de Twitter al blogger-ului militar Necro Mancer, în număr de 7, cu tot cu comandantul lor!

 

„Militarii noștri aflați în bărci cu motor au ajuns pe malul stâng și, după ce au folosit walkie-talkie-ul rusesc, au cerut «ajutor»”

Maiorul rus Tomov, capturat de trupele speciale ucrainene pe 8 august 2023, a predat pozițiile de luptă ale forțelor armate invadatoare dislocate pe malul stâng al Niprului. Acesta a ajuns prizonier la capătul unei operațiuni desfășurate de militarii lui Zelenski în lagărele de cazaci din teritoriile ocupate ale regiunii Herson.

Conform site-ul Censor.net, coordonat de celebrul expert militar și jurnalist de război Iuri Butusov, ofițerul putinist a prezentat în detaliu pe hartă locația în care se află în prezent „denazificatorii” ruși.

Dezvăluirea publicației ucrainene: „Militarii noștri aflați în bărci cu motor au ajuns pe malul stâng (al Niprului – n. red.) și, după ce au folosit walkie-talkie-ul rusesc (stație de emisie-recepție – n.red.), au cerut «ajutor». O echipă de 10 militari ruși conduși de Tomov a sosit la fața locului cu un transportor blindat și a căzut astfel într-o capcană. În urma bătăliei, maiorul a fost capturat”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Bine-ai venit acasă, hoțule Vâlcov! Hoților din PSD le era dor de tine. Televiziunea unui pușcăriaș abia așteaptă să te facă analist financiar, lângă experții Dragnea, Mitrea și Dian

* Ciolacu și trei miniștri se duc la Bruxelles să cerșească dreptul de a supra-îndatora România, pentru a păstra pensiile speciale și a-și salva clientela nesătulă

* Numărul angajaților la stat a continuat să crească și în lunai mai (+4.395) și în iunie (+490)!

* Încă o pensionare rușinoasă, după cea a șefului DNA: procurorul general „a tras pe dreapta” la 50 de ani, cu o pensie de peste 5.000 de euro!

* Recompensă regească pentru judecătoarea care lua șpagă de la interlopi: pensie specială de 4.000 €/lună + bonus de 200.000 € pentru 5 ani nemunciți + 53.000 € șpagă neconfiscată. A scăpat de judecată prin prescrierea faptelor, după două decizii ale CCR

* „Nu, Marcel, nu merge să fugi când vine nota de plată! Voi ați creat dezastrul. Voi, PSD și PNL, patronați de Iohannis!”

* „Vicele” PSD-ist al CJ Buzău a pus să fie montate ilegal limitatoare de viteză la 5 km/oră, în dreptul casei sale! Explicație de parvenit: „Îmi intra praf în piscină!”

* Orlando Teodorovici se gudură grețos pe lângă Șoșoacă: „S.O.S. este un partid frecventabil” / „Doamna Șoșoacă este omul cu care poți să faci echipă” / „Oamenii din S.O.S. vor binele României” / Școala de Vară a S.O.S. România este mediatizată de Nașul TV, oficina clanului Șoșoacă

* EDITORIAL CARTIANU. Inginerul Ursu n-a murit. Polițistul Gigină n-a murit. La Colectiv, nimeni n-a murit. Nici la Revoluție, nici la mineriade…

* Despre gâlceava elitei bogate a Bisericii cu lumea. Studiul de caz nr. 2: Facultatea de Teologie din Constanța, din ograda lui jupân Teodosie Putinistul

1 COMENTARIU

  1. Nu se precizează cu ce preț, în pierderi umane și de echipament militar, au cauzat ucrainienii pierderi de ”40% din capacitatea de luptă a rușilor în doar două săptămâni”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here