VIDEO. Filmare din Ucraina cu drona putinistă care ar fi lovit teritoriul nostru: „Rumuniya! La naiba!” / „La momentul atacului nu exista apărare antiaeriană”

3
1908

Un celebru blogger și youtuber ucrainean, Serhii Sternenko, activist social și avocat, a postat joi, 7 septembrie, pe canalul său de Telegram cu aproape 600.000 de abonați, un filmuleț cu posibila dronă rusească de proveniență iraniană Shahed-136 care ar fi lovit teritoriul României în noaptea zilei de 4 septembrie 2023.

Serhii Sternenko, fost șef al „Sectorului de dreapta” din Odessa în perioada 2014-2017, susține cu tărie că aeronava fără pilot a Kremlinului ar fi fost programată de invadatorii ruși să ajungă direct în țara noastră! El nu prezintă însă nicio dovadă clară în acest sens.

În clipul video se aude zgomotul dronei, apoi, după explozie, vocea uluită a unei femei care spune în ucraineană: „Rumuniya! La naiba! Mama ta!”.

VIDEO: Înregistrarea făcută de o ucraineancă de pe malul Dunării

Filmarea a fost preluată de pe site-ul Obozrevatel.com din Kiev, care precizează că autoarea înregistrării a constatat că Shahed-ul a fost detonat pe malul opus al Dunării, față de cel de pe care filma ea.

Obozrevatel.com: „În videoclip se aude sunetul distinct al unei drone de producție iraniană. Apoi un fulger strălucitor a luminat cerul și s-a auzit zgomotul unei explozii. Autorul postării a înregistrat că Shahed-ul a fost detonat pe malul opus față de cel pe care se afla ea. Vă reamintim: un atac masiv rusesc, în timpul căruia unele dintre dronele inamice ar fi putut cădea pe teritoriul unui stat membru NATO, a avut loc în noaptea de 4 septembrie”.

Serhii Sternenko scrie pe Telegram că, în momentul atacului, n-a existat nicio apărare antiaeriană în acea zonă: „Video cu atacul dronei rusești Shahed-136 pe teritoriul României la data de 4 septembrie. Sunetul acestei drone poate fi auzit în videoclip. A redus turația motorului înainte de impact, aceasta fiind caracteristica Shahed-136 în momentul în care lovește ținta. La momentul atacului nu exista apărare antiaeriană, ceea ce înseamnă că drona a lovit efectiv teritoriul României, așa a fost programată de ruși”.

Precizări importante:

1. Din clipul video postat de Sternenko nu reiese că drona ar fi una de proveniență iraniană, fiindcă filmarea e făcută pe timp de noapte.

2. Nu există nicio dovadă clară că drona din filmare este cea care s-a prăbușit pe teritoriul României.

3. Blogger-ul nu aduce nicio probă pentru afirmația că rușii au lansat drona cu misiunea de a lovi România.

4. Singura dovadă că acea dronă ar fi lovit cu adevărat teritoriul țării noastre o reprezintă vocea femeii care a făcut filmarea. Dar, pe timp de noapte, și de la o distanță apreciabilă de zona de impact, și ea s-ar fi putut înșela în privința traiectoriei acelei drone.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* A doua remiză mincinoasă: 1-1 cu Israel, după 2-2 în Elveția. „Nu vreau să mergem la Euro! Nu merităm! Ne păcălim! Ne-au omorât! Să se desființeze fotbalul!”

* Paparuda de la Realitatea Plus le înalță ode penibile Gabrielei Firea și lui Marcel Ciolacu / Despre Firea: „Foarte mulți bucureșteni o regretă. Destul a fost atacată, fără să se țină cont că e mamă! Oamenii vor un om gospodar ca ea, care poate reda siguranța și strălucirea Bucureștiului” / Despre Ciolacu: „E un exemplu pozitiv, că a reușit!” / Xenofobie la maxim

* VIDEO. Ură viscerală și propagandă rusească delirantă în emisiunea lui Marius Tucă. Istoricul Armand Goșu desființează minciunile „analistului” Hartmann: „Nimeni, în afara lui Putin, nu susține asta!”

* Nașul TV, sancționat de CNA pentru că Radu Moraru n-a găsit tunelurile de sub Bucegi! 🙂 Drumul secret spre Egipt rămâne ascuns :)))

* În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

* Abia vârât în Guvern, Ponta emite abjecții anti-occidentale: „Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român!”. Mesajul șocant e transmis, practic, de Guvernul României către statele care au sărit să ne ajute cu marii arși în explozia de la Crevedia

* VIDEO. Lui Ciolacu i-a explodat în nas minciuna „9,4%”! Acum își contrazice propria mitomanie: de un an tot clămpănea că „nu putem mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR”

* Propunerea șantajistă a lui Ciolacu, pentru UE: să fie lăsat să supra-îndatoreze România, să nu se atingă de pensiile speciale și nici de clientela de partid, să nu facă reforme și, la schimb, Europa să-i dea miliarde

* PNL a pus șef la Garda de Mediu Tulcea un infractor. După 4 luni, acesta a recidivat, fiind prins când lua șpagă 5.000 de euro. Are și „calități” politice: traseist trecut prin 7 partide!

* Trădare: Klaus Iohannis „își dorește” ca PSD să fie votat de cât mai mulți români! Acum trei ani pronunța cu scârbă: „acest Peee Seee Deee”

3 COMENTARII

  1. Tăcerea e de AUR 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.