luni, mai 20, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaVIDEO. Discursul lui Prigojin în fața mercenarilor Wagner, după cucerirea orașului Soledar....

VIDEO. Discursul lui Prigojin în fața mercenarilor Wagner, după cucerirea orașului Soledar. Pușcăriașii săi sunt criticați dur, însă, pe canalele rusești de Telegram

-

Oligarhul rus Evgheni Prigojin, fondatorul grupării paramilitare private PMC Wagner, a postat zilele trecute, pe canalul său de Telegram, un mesaj video în care a anunțat cucerirea orașului Soledar din autoproclamata Republică Populară Donețk. Alături de el, în filmarea respectivă a apărut și comandantul trupelor sale învingătoare. Șeful mercenarilor își laudă luptătorii, spunând că, cel mai probabil, „ei sunt armata cea mai experimentată care există în prezent în lume”.

În încercarea de a băga spaimă în ucraineni, Prigojin înșiruie toate „dotările” de luptă existente în cadrul PMC Wagner. El n-a scos însă un cuvânt despre faptul că mulți „profesioniști” din gruparea inițială de 4.000 de războinici au fost deja lichidați. Iar restul de până la 40.000 provin din pușcării de maximă securitate, în urma recrutărilor realizate în contextul „mobilizării parțiale’. „Militarii” sunt violatori, criminali, bandiți, fără vreo pregătire militară adecvată, echipați cu arme expirate de pe vremea URSS.

Site-ul Ziaristii.com vă prezintă mesajul integral al lui Evgheni Prigojin.

„Au prins Soledarul ca într-un clește, apoi l-au împărțit pe părți. Un elefant, după cum se spune, nu poate fi mâncat întreg, trebuie mâncat în părți”

  • „Am venit aici să le înmânez medaliile tipilor care au capturat Soledarul. Iată, acest om i-a comandat pe cei care au luat Soledarul în două săptămâni. Până atunci, acolo nu s-a întâmplat nimic.”
  • „Au prins Soledarul ca într-un clește, apoi l-au împărțit pe părți. Un elefant, după cum se spune, nu poate fi mâncat întreg, trebuie mâncat în părți. Au oprit unitățile inamice, iar cei care au refuzat să se predea au fost distruși.”
  • „Toate trupurile militarilor ucraineni vor fi trimise în țara lor. Acum, în privința întrebărilor puse de jurnaliști, de unde are PMC Wagner atâta efectiv. În primul rând, ei luptă de mulți ani. Probabil, ei sunt armata cea mai experimentată care există în prezent în lume.”
  • „În al doilea, ei îndeplinesc toate sarcinile pe cont propriu. Ei au avioane, piloți eroi care nu se tem de moarte, au RSZO de toate tipurile (MLRS, sistem de rachete cu lansare multiplă – n. red.), au sisteme de apărare aeriană care au distrus deja un număr mare de aparate letale inamice, au artilerie de toate calibrele, tancuri, BMP (transportoare blindate). Și, cel mai important, au sisteme de control.”
  • „PMC Wagner ascultă pe toată lumea. Fiecare poate să-și spună părerea. Toate conversațiile se încheie cu ce opinie mai există și ce mai trebuie în mod neapărat pentru îndeplinirea sarcinilor. De aceea, comandanții se sfătuiesc cu luptătorii, iar conducerea PMC se sfătuiește cu comandanții.”
  • „Dacă se ia o decizie, sarcinile se execută, nimeni nu mai poate da înapoi. Disciplina exemplară ne dă aceste posibilități. De aceea, PMC Wagner a mers înainte și va merge înainte.”

VIDEO: Discursul lui Prigojin

„Dar acum unde sunteți, ce organizați? Briefing-uri? Mitinguri? Mângâieri? Unde este rețeaua radio securizată a comandantului artileriei?”

Realitatea de pe front contrazice în bună măsură optimismul lui Prigojin. Cam așa comunică acum în mare parte „denazificatorii” din PMC Wagner și armata rusă, în lipsa rețelelor radio distruse de armata ucraineană.

- Advertisement -

Comandamentul putinist este luat în șuturi pe un canal rusesc de Telegram: „Să vă întreb «Cu ce v-ați ocupat în ultimii 7 ani din momentul încheierii conflictului militar din Debalțeve (lupta pentru orașul din Donbass a avut loc între 2014-2015 și s-a încheiat cu victoria rușilor – n. red.) și până la începutul operațiunii speciale?». Nu o voi face. Deja este clar. Așa cum copiii mici au sperat într-o minune. Infantili căcăcioși. Mulțimea de infantili căcăcioși cu sau fără uniformă spera că totul «se va încheia cumva». Privindu-vă în toți acești ani, în timp ce construiam cu febrilitate aici prima stație radio securizată, apoi pe a doua, a fost dureros. Te uiți și te gândești: «Câți oameni vor ucide acești cretini, când va ÎNCEPE?» Și, la urma urmei, există și experiență de luptă. Ei trebuie să înțeleagă ce este important, ce trebuie făcut în timp ce există o pauză. Dar acum unde sunteți, cum și ce organizați? Briefing-uri? Mitinguri? Mângâieri? Unde este rețeaua radio securizată cu drepturi depline a comandantului artileriei, necesară pentru rezolvarea problemelor în lupta contra bateriei? UNDE? LA DRACU’? De ce, disperați să rezolve această problemă pentru linia guvernamentală, militarii vin la Vova Grubnik și îi cer să ajute la organizarea unei astfel de rețele radio? Și Vova începe să facă asta cu banii oamenilor. Ce scuze sunt astea?”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Bișnița cu bilete TVR la Mondialul din Qatar avea dimensiuni industriale: 712 bilete, în valoare de 200.000 de euro! Bișnițarul-șef Oprean mințise că a luat „doar” 64. Conducerea TVR i-a făcut plângere penală

* Măciuca liberală: Silviu Mănăstire, „scula lui Bode”. De la „dosar de politician” la amenințări de tip interlop: „să am timp să mă ocup de niște băieți, ca pe vremuri”, „fără milă și fără regrete”

* ICR Londra organizează ziua lui Eminescu cu 4 zile întârziere, pentru că șefa filialei a jucat în piesa „O casă de păpuși”, la București, pe 15 ianuarie!

* Conspiraționistul rusofil Ion Cristoiu e considerat de Ciolacu un candidat pe care PSD l-ar susține cu mândrie la președinția României!

* VIDEO. Sforăitul gros al ministrului Petre Daea, în direct, la Antena 3. Râsete și ghionturi în studio. PSD-istul zice că o fi sforăit altul!

* Un nou kompromat împotriva Emiliei Șercan. Pe Facebook se plătesc reclame care o calomniază pe jurnalistă, promovând un site-fantomă, cu “anchete” nesemnate

* VIDEO. Nicușor Dan anunță că a reușit să stingă datoriile Capitalei lăsate de administrația Firea-PSD: „Bucureștiul a trecut pe lângă faliment. Au fost 3 miliarde de lei datorii curente. De acum încep investițiile”

Propaganda pro-Putin și cea pro-AUR l-au lăsat pe Robert Turcescu fără emisiune la B1 TV

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -