VIDEO. Demisia lui Eugen Tomac din fruntea PMP, în direct. Decontul pentru ratarea intrării în Parlament

8
2792

Într-o scurtă declarație de presă, Eugen Tomac (39 de ani) și-a anunțat demisia din funcția de președinte al partidului. El și-a asumat ratarea intrării PMP în noul Parlament, după ce a obținut „în jur de 4,94%” la alegerile din 6 decembrie.

Eugen Tomac este europarlamentar, ales anul trecut pentru un mandat de 5 ani (2019-2024). Originar din Basarabia, el a fost deputat timp de două mandate (ales în 2012 și 2016).

Conducerea interimară a artidului, până la Congres, va fi asigurată de actualul deputat Marius Pașcan (care, evident, nu se va regăsi în viitorul Parlament).

Avem un scor de 4.94%. Am făcut contestații. Sunt peste 1.200 de contestații. Nu punem sub semnul întrebării însă aceste alegeri. Consider că în politică lucrurile trebuie analizate prin prisma rezultatului. Am avut o ședință lungă cu colegii mei din conducerea PMP. Am luat decizia că îmi asum acest rezultat care mă nemulțumește și mi-am depus demisia din funcția de președinte PMP, urmând ca Marius Pașcan să preia șefia interimarp. Sunt 7 ani de activitate în care am luptat zi de zi pentru acest partid. Îi mulțumesc domnului președinte Băsescu, le mulțumesc colegilor”, a spus Tomac.

 • „Le mulțumesc tuturor celor care au dat votul pentru PMP. Vă suntem profund recunoascători.”
 • „În democrație este absolut esențial să privești cu realism și responsabilitate spre rezultate.”
 • „Am avut organizații cu scoruri extraordinar de bune, dar și județe în care nu am reușit să convingem cetățenii să fie într-un număr mult mai mare alături de noi.”
 • „În diferite analize, suntem prezentați ba cu 5,00%, ba cu 4,99, ba cu 4,90… În mod clar, am obținut un rezultat bun în condițiile date. Ne-am fi dorit să fie mult mai mare.”
 • „Le mulțumesc enorm românilor din Republica Moldova, care au votat peste 30% cu PMP. Voi rămâne alături de dvs. în toate proiectele pe care le vom face de acum încolo.”
 • „Politica e un joc de echipă și trebuie s-o privim cu maximă seriozitate și responsabilitate, inclusiv în ceea ce privește rezultatul.”
 • „Avem un scor de 4,94%. Acolo unde avem zero voturi și avem membri care spun că au votat și nu se regăsesc în reazultatul secției, am făcut contestații – peste 1.090 de contestații pe care PMP le-a formulat la BEJ-uri și la BEC.”
 • „Suntem conștienți de evoluția rezultatului și așteptăm cu mult interes modul cum vor fi soluționate aceste solicitări, care sunt legitime și necesare.”
 • „Nu punem sub semnul întrebării aceste alegeri.”
 • „Am avut în această dimineață o ședință lungă cu colegii mei din conducerea PMP.”
 • „Am luat decizia de a-mi asuma acest rezultat care ne nemulțumește, mă nemulțumește, dar în politică trebuie să privești viața în ochi așa cum este și să-ți asumi și lucrurile care îți plac, și cele care îți plac mai puțin. Prin urmare, mi-am depus demisia din funcția de președinte PMP.”
 • „Marius Pașcan va fi președinte interimar al PMP și în perioada următoare ne vom consulta pentru a organiza un nou congres.”
 • „PMP este un partid care nu a greșit cu absolut nimic în toată activitatea sa parlamentară, un partid care are peste 2.000 de aleși locali – 50 de primari, foarte mulți viceprimari… Un partid viu, un partid cu un suflu pe care ni l-a lăsat ca moștenire președintele Traian Băsescu, de oameni luptători, de oameni care fac politică din convingere, nu din interese mărunte.”
 • „Sunt 7 ani de activitate pe care i-am desfășurat zi de zi în acest partid. Astăzi însă a sosit momentul să le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine, să-i mulțumesc pentru încredere președintelui Băsescu…”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Șoșoacă, viitoare senatoare AUR: „Ne vor lua cu Armata, ne vor duce la abator, ca pe vite, la moarte”

8 COMENTARII

 1. A stricat Basescu si partidul asta. Daca nu candida la primaria Bucuresti favorizind-o pe Firea acum avea mai multe procente.
  Acum sa o puna pe Eba sefa daca tot e mare politiciana la Constanta.

 2. Eugen Tomac mi’a lasat impresia unei persoane cu simt de raspundere si serioasa. Nedumerirea in ceea ce’l priveste a fost cum de s’a putut alia si cum a putut lucra cu licheaua Pavlov Basescu ?!

  • E o întrebare pertinentă, de o jumătate de an spun că băse îngroapă pmp, și se pare că am avut dreptate, cum am avut și în 1989 când am câștigat două pariuri până în august, Nicu C. nu va fi urmașul tatălui, iar ceașcă nu prinde crăciunul, iar ce se preconizează că nu vom accesa fondurile europene, vom vedea.

 3. Băsescu și Robert Turcescu au făcut mare rău PMP: Băsescu prin ieșirile scandaloase, nefondate, de băiat de cartier și prin așezarea fiicei sale prima pe listă la Constanța (chiar nu știu ce merite are această doamnă pentru a se afla în parlament), iar Robert Turcescu prin mesaje de copil teribilist pe facebook, etichetări, limbaj nepotrivit (culmea, el este fost jurnalist: acum nu mai este nici jurnalist, nici politician, nici cântăreȚ). Nu știu dacă este rău sau este bine că PMP nu mai este partid parlamentar. Cred că este bine să fie un număr mai mic de partide, cearta pentru ciolan devenind astfel mai simplă. Că fără ceartă în public la noi nu se poate!

  • In privinta lui Basescu, sunt de acord cu Mioara si cu mai toti. Desi are o minte foarte ascutita, egoismulsi educatia ii acopera judecata. Ultima gafa, punerea pe lista a nulitatii de Eba si stupidele ei argumente Asta i-a prabusit mai mult decat candidatura pt Bucuresti fiindca i-a dezgustat pe multi.
   Din pacate, s-a barat cariera politica a unor oameni de o deosebita valoare din PMP, care au ratat intrarea in parlament. Printre ei eu il includ printre ei si pe Turcescu.
   LE DAU O IDEE: Ar fi pacat ca acest grup sa continue aventura PMP. In loc sa spele putina, cred ca Tomac trebuia sa ramana, sa pregateasca si sa realizeze FUZIUNEA PRIN ABSORBTIIE cu PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here