vineri, mai 24, 2024
AcasăNewsUniunea Scriitorilor îl dă afară pe Sorin Lavric, liderul AUR care disprețuiește...

Uniunea Scriitorilor îl dă afară pe Sorin Lavric, liderul AUR care disprețuiește femeile

-

Uniunea Scriitorilor se delimitează de afirmaţiile lui Sorin Lavric (53 de ani), lider al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), care consideră că romii sunt „o plagă socială” și că „bărbaţii nu caută în femei deşteptăciunea, profunzimea sau luciditatea”. „În mod firesc”, Lavric va fi exclus din Uniunea Scriitorilor.

Conducerea Uniunii Scriitorilor din România a transmis marți, printr-un comunicat de presă, că a luat act „cu stupoare” de „declaraţiile politice radicale pe care Sorin Lavric, proaspăt parlamentar, le-a făcut, cu privire la cadrul democratic în care se desfăşoară viaţa politică din ţara noastră”.

”Respectivele opinii şi atitudini reprezintă punctele de vedere personale ale lui Sorin Lavric şi nu angajează în niciun fel Uniunea Scriitorilor din România”, se precizează în comunicat.

Menţionăm că, în urma implicării sale politice, relaţiile contractuale ale d-lui Sorin Lavric cu Uniunea Scriitorilor din România şi revista «România literară», în mod firesc şi necesar, iau sfârşit. Ca uniune de creatori în domeniul literar, Uniunea Scriitorilor din România este o instituţie democratică, reunind scriitori din toate etniile care trăiesc în ţara noastră, ale căror drepturi le apără şi le promovează. Uniunea nu face politică partizană”.

- Advertisement -

„Respingem orice tentativă de destructurare a cadrului democratic şi orice atac la adresa minorităţilor naţionale, religioase etc. şi condamnăm orice formă de discriminare. Prin urmare, ne delimităm, ca breaslă, de declaraţiile şi atitudinile politice ale d-lui Sorin Lavric, invitându-l să reflecteze la implicaţiile lor nocive pentru democraţie şi pentru atmosfera din spaţiul public”, a mai transmis Uniunea Scriitorilor.

Monument de misoginism

Sorin Lavric este președintele Senatului AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) și a candidat pentru un loc de senator în Neamț, județ în care AUR s-a clasat pe locul 3 (după PSD și PNL), cu 14,4% din voturi la Senat și 13,8% la Camera Deputaților.

Lavric este scriitor şi doctor în filosofie. Era redactor la „România literară” și director de programe și relații publice la Uniunea Scriitorilor, calit ăți pe care tocmai le-a pierdut.

- Advertisement -

În cartea „Decoct de femeie”, apărută în 2019 la Editura Ideea Europeană, Sorin Lavric scria că „niciun bărbat nu caută în femeie deşteptăciunea, profunzimea sau luciditatea”.

Într-un articol pentru Scena 9, criticul literar Mihai Iovănel a analizat volumul lui Lavric și a extras mai multe pasaje:

 • Nici un bărbat nu caută în femeie deșteptăciunea, profunzimea sau luciditatea. Cine vrea filosofie nu o va găsi în capul femeii, dar în schimb va găsi cufundarea în athanorul labios”;
 • O mie de femei erudite strânse laolaltă nu fac cât fascinația uneia singure din cele care au privilegiul nurilor”;
 • „Nu sunt un admirator al sexului frumos. Admirația cere recunoașterea ab initio a unei relații de superioritate: admiri pe cineva pe care îl bănuiești a fi deasupra ta, pe când femeia poate fi cel mult dorită, dar în nici un caz admirată”;
 • „Sunt trei împrejurări când priveliștea unei femei culminează în dezgust: când își face toaleta intimă, când își probează hainele în oglindă și când stă pe masa ginecologică”.

Sorin Lavric s-a născut pe 27 noiembrie 1967, la Drobeta Turnu-Severin, județul Mehedinți.

Studii universitare:

 • Facultatea de Medicină Generală, Institutul Medico-Farmaceutic „Carol Davila” din București (1987-1993)
 • Facultatea de Filozofie, Universitatea din Bucureşti (1991-1996).
 • Doctorat în filozofie la Universitatea din Bucureşti (2005).

Volume publicate:

 • „Cartea de Crăciun” (Editura Humanitas, 1997)
 • „Ontologia lui Noica. O exegeză” (Humanitas, 2005)
 • „Noica şi Mişcarea Legionară” (Humanitas, 2007)

Traduceri (împreună cu Bogdan Mincă):

 • Martin Heidegger – „Parmenide” (Humanitas, 2001)
 • Martin Heidegger – „Problemele fundamentale ale fenomenologiei” (Humanitas, 2006).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Șoșoacă, viitoare senatoare AUR: „Ne vor lua cu Armata, ne vor duce la abator, ca pe vite, la moarte”

- Advertisement -

7 COMENTARII

 1. Bă Lavric… cea mai tâmpită femeie e mă-ta…că a putut să fete așa o javră bipedă!!! Bă Lavric, bă e greu când nu te-a înzestrat dumnezeul tău cu scula potrivită!!! Când toate femeile îți spun că nu prea e bine și pleacă cu vecinul mai colorat care posedă !!!! De aia le urăști….pentru că nu le-ai putut poseda !!! Și ele au râs….și ele râd în continuare de neputința ta!!! Dar ai puțintică răbdare….în curând vei avea cea mai „tare„ colegă: Șoșoancă-fofoloancă !!! Și atunci să te văd!!! Imbecil nespălat ce ești.

  • Razvanel -decretel, esti tot un frustrat sexual ca Lavric, nu v-au dorit mamele, nu v-au iubit si neiubindu-va nu v-au educat. AUR o adunatura de frustrati si frustrate, toti dezaxati sexual si lasi mincinosi. Asumati-va prostiile pe care le-ati scos pana la capat. Nu redactia ziaristii a scris poliloghia de frustrat sexual a lui Lavric. Lavric cu manuta lui si-a dezonorat propria mama pe care nu o admira, spunandu-ne ca nu pentru desteptaciune si profunzime s-a casatorit cu taica-sau, ci pentru nuri!

   • Bai pesedist deprimat, ai niscai fetishuri cu inteligentele Olguta de la Craiova, ori cu Vasilica? De aia iti sari mustiucul? Am inteles, babele sulemenite cu 6 kile de fond de ten, rascracite pe masa ginecologica sunt simbolul profunzimii. Du-te ba avortonule in mamica aia a ta care te-a iubit desi ai iesit prost ca noaptea. Mizeriile dracului.

 2. Sigur ca Lavric e un gunoi ca om si cu probleme mentale, insa una e una si alta e alta. Cineva e primit in Uniunea Scriitorilor in functie de succesele lui literare nu in functie de rateuri. Iar succese are. Nici-un pictor nu e declarat mare pictor dupa mizgaliturile lui ci dupa reusite.
  Va place Mihail Sadoveanu ca scriitor? Ei bine aflati ca la vremea lui, ca mare comunist ce se afla, a semnat decrete si condamnari la moarte, in perioada euprarilor comuniste.
  Va place muzica lui Richard Wagner? In Israel e interzis si in ziua de astazi pentru atitudinea lui antievreiasca desi a murit in 1883. Hitler il declarase compozitorul lui favorit.
  Sunt o gramada de exemple.

  Ce facem pina urma? Ne apucam de epurari si linsaje in stil neomarxist? Sa lasam publicul sa judece si sa sanctioneze. Politrucii astia politicalicorect plini de zel precum cei din Uniune se regasesc peste tot.

  • Vlaicule,ai citit enormitatile alea din asa-zisa opera literara?ASA CEVA,DOAR UN OM CU PROBLEME PSIHICE GRAVE POATE DEBITA!!SI ATAT AM DE SPUS DESPRE ACEST AVORTON!!Se spune ca ochiul, mana si gura sunt prelungiri ale creierului…asa ca, cati neuroni ai in creier ,atat scoti pe gura,scrii pe hartie sau desenezi!! E atat de simplu!!!😮😑😕

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -