Surpriză: premierul interimar (omul lui Iohannis) îl dă afară pe secretarul general al Guvernului (omul lui Orban)!

6
4555
Antonel Tănase - Ludovic Orban

Secretarul general al guvernului, Antonel Tănase (48 de ani), a declarat pentru G4Media.ro că va demisiona din funcție în cursul zilei de azi, la solicitarea imperativă a premierului interimar, generalul în rezervă Nicolae Ciucă.

”Îmi depun demisia azi. Mi s-a cerut și m-am conformat. Nu mă cramponez de funcție”, a declarat secretarul general al Guvernului.

Antonel Tănase este unul dintre cei mai apropiați oameni de fostul premier Ludovic Orban, care a demisionat ieri din funcția de premier.

Nicolae Ciucă, fost șef al Statului Major General al Armatei Române, este unul dintre oamenii de cea mai mare încredere pentru președintele Klaus Iohannis.

Funcția de Secretar General al Guvernului este esențială pentru buna funcționare a Guvernului. Acesta poate bloca trimiterea unor acte normative la publicare în Monitorul Oficial, ceea ce împiedică intrarea lor în vigoare.

Antonel Tănase a fost numit în funcția de secretar general al Guvernului pe 6 noiembrie 2019, la două zile după ce Ludovic Orban a preluat funcția de prim-ministru.

Antonel Tănase a absolvit două facultăți – Istorie și Economie – și este doctor în economie. Este membru al PNL din 1991. A fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor în mandatul lui Ludovic Orban, iar anterior a fost consilier general PNL la Primăria Capitalei.

Antonel Tănase

Secretariatul General al Guvernului (SGG) are rolul de a asigura derularea operaţiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice şi tehnice ale activităţii Guvernului, precum şi reprezentarea Guvernului în faţa instanţelor judecătoreşti. Secretariatul General al Guvernului este condus de secretarul general al Guvernului, cu rang de ministru, numit şi eliberat din funcţie prin decizie a prim-ministrului.

În subordinea SGG se află și Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

6 COMENTARII

  1. Iohannis sa faca bine sa il faca pe premierul interimar, premier plin pe urmatorii 4 ani. Generalul Ciuca, barbat nu pres, care a infruntat gloantele talibanilor in Afganistan este mana de fier de care are nevoie Romania pentru a se redresa cu banii de la UE in urmatorii 4 ani! Ordinea si disciplina din Armata trebuie implementate in toate ministerele si companiile de stat acum capusate de beizadele, amanti si amante, cumetrisme!

    • Mihaita,esti cumva vreun sef de armata undeva?CE ESTE EXPRESIA ASTA CE SEAMANA CU UN ORDIN?Bai,neica-nimeni la fel ca si cei de jos,n-ai alta treaba azi decat sa-ti dai cu parerea ,care deja seamana cu impertinenta ?Esti tu in masura sa dai ordine unui presedinte,te tragi de sireturi cu el,?Si de cand un doctor in istorie si in economie este „pres” in fata cuiva?MAI DEGRABA ACEST GENERAL ESTE ACUM PRES IN FATA SEFULUI ARMATEI,PRESEDINTELE…SI ,DACA NU STIAI,FOST PRES IN FATA LUI PONTA!!Asa ca,vezi-ti de treaba dumitale si nu te baga unde nu te pricepi,adica la „sfaturi”!!😅😅😂

      • Madam cu gandire bolsevica, eu nu dau sfaturi ori ordine, eu imi exprim in mod liber opinia de cetatean care traieste intr-o tara democratica, care cunoaste dorinta actuala a strazii ce ridica si coboara politicieni inclusiv presedinti si premieri, Ponta si Tariceanu fiind exemplu recent al politicianul ridicat de popor prin vot la functia de premier si aruncat la cosul de gunoi tot prin vot de popor!Poporul roman caruia ii apartin l-a facut presedinte pe Iohannis, poporul ii da ordine, in democratie oamenii politici votati de popor fac ce vrea poporul, nu ce vor muschii lor, mars la Putin daca nu intelegi democratia! Daca detii informatii ca Iohannis a fost pus de straini si nu de poporul roman, straini care ii dau ordine mergi la procuratura, tradarea de tara e inca fapta penala!Cand poporul roman in proportie covarsitoare, repet covarsitoare de 92.5%, doar 7.5% dintre romanii cu drept de vot au pus stampila pe PNL pe 6 decembrie, a sters pe jos cu presedintele si ura sa la adresa PSD dandu-i cu stampila de vot peste degetul aratator si peste prostii si presurile pe care i le-a bagat lui Orban pe gat in guvern in frunte cu Predoiu, care au dus la pierderea alegerilor de catre PNL si revenirea en fanfare a PSD-ului , atat presedintele cat si sustinatorii lui fanatici ca tine ar trebui sa urmeze exemplul decent al lui Orban, sa ia o pauza de cateva zile si sa mediteze de ce nu ii mai baga in seama poporul! Muresan e nulitate absoluta in psihologia si istoria poporului roman, si va fi un esec monumental ca premier al unui popor cu care nu poate comunica!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here