Și Băsescu spune că AUR e manevrat de ruși! „Campania nu pare de sorginte românească” / „Am văzut multe figuri cu ochii oblici pe acolo” / „E un turn înalt la Sankt Petersburg, unde sunt trolii de toate națiile”

6
2890
Traian Băsescu

Traian Băsescu a confirmat, luni seară, la Digi 24, teoria conform căreia Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), partidul intrat în Parlament cu circa 9%, este purtătorul intereselor rusești. Campania electorală a AUR „nu pare a fi fost de sorginte românească”, a constatat fostul președinte.

Întrebat dacă AUR „a furat” procente de la PMP, Băsescu a răspuns: „Nu aș specula. Nici nu vreau să mă pronunț asupra apariției explozive a acestei formațiuni. Surpriza majoră este că a avut o campanie tăcută extrem de puternică în diaspora, unde au obținut rezultate absolut fabuloase”.

Băsescu se referă la faptul că AUR a luat în jur de 25% din voturile diasporei (locul 3, dar foarte aproape de USR-PLUS și PNL), iar PMP circa 10%.

„Am observat o campanie de o agresivitate extremă pe internet și o campanie care nu pare de sorginte românească”, a precizat fostul președinte.

Întrebat de moderator la ce se referă, Băsescu a răspuns: „Am văzut multe figuri cu ochii oblici pe acolo”.

Rugat să dea detalii, Traian Băsescu a explicat: „Adică e un turn înalt la Sankt Petersburg, unde sunt trolii de toate națiile, care s-au mai băgat și în Brexit, și în alegerile din Statele Unite, și nu exclud posibilitatea să se fi băgat puțin și în alegerile din România. Dar este, la acest stadiu, o speculație”.

Băsescu a sugerat că AUR ar fi cheltuit sume mari pentru campania de pe internet, mai ales pentru seducerea diasporei.

„Să spunem că aici au fost activi – s-au dus, au luat steagul de fiecare dată, au umblat… Dar în diaspora trebuie să faci o muncă gigantică să obții asemenea scoruri cum a obținut AUR. Iar acest lucru, plus dacă vă uitați la investițiile care s-au făcut pe internet, sunt lucruri care mă obligă să gândesc… ceea ce nu înseamnă că există suspiciuni majore. Dar nici nu pot să nu gândesc”.

Întrebat, mai departe, dacă ar trebui să existe o investigație în acest sens, Băsescu a răspuns: „Nu cred că eu sunt cel îndreptățit să tragă un semnal către instituții”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

6 COMENTARII

 1. de mult am zis ca rusia are interese mari in rumania…scopul real e !!..ce credeti ?…scutul de la deveselu!!!…da domnilor….scutul antiracheta!!..ii doare-n cur de restul,..cand isi pune in cap rusul ceva obtine…!!vezi toate nenorocirile de pa pamant….sa nu fi stiut palatul cotroceni asta ??…mai grav e ca serviciile nimic…trezeste-te helvig!!!…vrei prim ministru??….

  • Dupa 1944 rusul obtinut doar dispretul umanitatii pentru rudimentarism, jafuri ,violuri si crime! Tara rusului este nici cea mai mare putere economica, nici cea mai mare putere militara, este gluma de care rad turcii lui Edogan cand le impusca in public ambasadorii! Daca rusii cred ca prostii infractori din AUR sunt cei prin care obtin scutul antiracheta sau prin care vor schimba orientarea pro-americana a poporului roman, cel mai pro-american popor din UE sunt la fel de limitati intelectual ca golanii din AUR.

 2. Si Rusia si Republica Populară. Visul suprem e sa distruga America si Europa. De asta nebunia dezlantuita din Portland pana la Paris, Berlin, Varsovia. Pana acum Romania a rezistat tentatiei anarhice.

  Nu ai cum sa fii nationalist si in acelasi timp anti-european, si nu ai cum sa fii nationalist roman si sa faci jocurile strategice ale Rusiei si Chinei. Chiar daca formal injura Rusia, ceea ce conteaza este rezultatul final.

  Ceea ce uita ”nationalistii” nostri precum si multi ”oameni de afaceri” e ca Rusia nu are nici prieteni, nici parteneri. Rusia are doar dusmani sau sclavi.

 3. Acum toata lumea stie ca e amestecata Rusia. Insa pina acum nici-unul din stiutorii astia nu au avertizat. Doar citiva ziaristi au aratat legaturile sefilor AUR cu Dughin si restul companiei.

 4. E ingrijorator ca Iulian Fota manipulind in calitate de profesor SRI cauta sa spele vina de pe serviciile rusesti si sa puna in circa SRI acest AUR. Ma intreb de ce ar vrea SRI sa ia asupra sa vina acestui partid si sa-i spele pe rusi?
  Ca nici-un inalt SRI-st nu vorbeste ca liber cugetator ci cauta sa impinga lucrurile intr-o directie.

  • SRI este de vina pentru faptul ca nu a aratat la timp, inainte de alegeri, ca toti troli AUR care ne-au invadat media online si serverele serviciilor de socializare au IP-uri din Rusia. SRI a procedat corect lasand ca AUR sa ajunga in Parlament, s-au desconspirat sobolanii putinisti singur si ei si sustinatorii lor, sunt la vedere in Parlament, in Italia si Spania usor de supravegheat de SRI si restul romanilor! Sosoaca nu mai poate urla din Parlament ca ea e cu rusii cand AUR sustine unirea cu Moldova si trupele rusesti sunt inca in Transnistria! Rusii au facut o greseala cu AUR, au subestimat dorinta de circ, parvenire, bani si functii ale golanului roman actual care pentru aceste lucruri o vinde si pe maica-sa, ce sa mai discutam de Rusia, sefii AUR Simion si Tarziu fiind niste golani de cartier, nu din Piata Universitatii! Rusia nu a inteles ca nu mai functioneaza procedura NVKD de la 1947 cand puturosul si sarantocul satului era pus in functii si facea agenda Moscovei. Golanul sarantoc Tarziu si-a pus-o si pe nevasta-sa in Parlament, nu o sa dea golanii astia doi banii pentru salariile uriase de parlamentar plus pensie speciala pentru Rusia!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here