VIDEO. Cum arată șantierul uriașului pod suspendat peste Dunăre, de la Brăila! Lung de aproape 2 kilometri, costă 500 de milioane de euro și va fi gata într-un an

0
3011

Lucrările la uriașul pod peste Dunăre care va lega Brăila de Dobrogea sunt în toi. Imagini luate cu drona arată cât de amplă este lucrarea care va costa 500 de milioane de euro, cea mai mare parte – bani de la Uniunea Europeană.

Imensul pod va măsura aproape 2 kilometri lungime și va fi suspendat peste Dunăre. De-o parte și de alta a fluviului se ridică acum piloni de 192 de metri înălțime, de care vor fi atârnate cabluri de oțel pentru a susține greutatea de 20.800 de tone a podului. Deschiderea acestuia va fi uriașă, de 1.120 de metri. Pe lângă cei 2 kilometri de pod, lucrările executate de Astaldi (Italia) și IHI Infrastructure Systems (Japonia) vor cuprinde și 23 de kilometri de drum expres, căile de acces la pod.

Lucrările au început, teoretic, în decembrie 2018, dar abia acum se lucrează în plin. Podul ar trebui terminat până la sfârșitul lui 2021 și va scurta mult drumul dinspre Moldova spre Tulcea și Constanța.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Fiul-actor al lui Ilie Dumitrescu, prins drogat la volan, cu cocaină și canabis! În iunie a fost infectat cu Covid

VIDEO. Delir conspiraționist la Antena 3. “Virusul este un plan. E o ordine bine stabilită a butoanelor. Copiii sunt ținta!“

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here