VIDEO. Constanța: cadavrele victimelor Covid nu mai încap la morgă și sunt scoase în curte, pe o alee

0
2553

Scene cutremurătoare, care amintesc de relatările martorilor oculari la epidemia de tifos din iarna lui 1917, se petrec acum la Constanța, unde cadavrele decedaților de Covid nu mai încap în morga spitalului și sunt scoase afară, pe o alee. Numai în ultimele câteva zile au decedat 70 de persoane infectate cu Covid la Spitalul Județean din Constanța. Județul are cea mai mare incidență a din toată țara, cu 7 cazuri recunoscute oficial/1.000 de locuitori.

În aceste împrejurări, la morga spitalului nu mai este loc pentru cei decedați. Un martor a filmat scene de coșmar, în care morții sunt scoși în curtea Spitalului Județean, pe o alee, unde rudele vin să-i identifice.

Tudorel Ene, purtător de cuvânt la DSP Constanța, spune că este o situație de forță majoră, dar care respectă procedura: „Sunt imagini cu impact emoţional foarte puternic, dar, din punctul nostru de vedere, procedura a fost respectată întocmai“.

Mariana Deacu, doctor anatomopatolog la Spitalul Județean de Urgență Constanța, a emnționat că prioritară este diminuarea riscului de infectare la cei rămași în viață și că nu a existat lipsă de respect din partea personalului medical: „Atâta timp cât ceilalţi stau la distanţă, nu este nicio problemă. Distanţa, dealtfel, s-a păstrat şi ne asigurăm că acest lucru se întâmplă. Noi nu am pus decedaţii pe jos. Manevrarea sicrielor este realizată de reprezentanţii caselor de servicii funerare“.
Numărul celor recunoscuți oficial ca morți din cauza Covid în România a ajuns miercuri, 10 decembrie, la 12.821.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Șoșoacă, viitoare senatoare AUR: „Ne vor lua cu Armata, ne vor duce la abator, ca pe vite, la moarte”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.