VIDEO. Cine este bancherul care a căzut cu bicicleta peste ministrul Tanczos Barna, lângă Nicușor Dan. E însurat cu o campioană olimpică din România

0
850
De la stânga la dreapta: Nicușor Dan - Tanczos Barna - Steven Van Groningen

O scenă surprinzătoare, transformată într-una amuzantă, a avut loc joi în Parcul Herăstrău. Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi ministrul Mediului, Tanczos Barna, au fost la un pas să cadă de pe biciclete, după ce un alt coleg de pedalat, olandezul Steven Van Groningen (directorul Raiffeisen Bank România), s-a dezechilibrat şi era să cadă peste ei.

Incidentul a avut loc la sosirea în Parcul Herăstrău, unde a avut loc o dezbatere de Ziua mondială a bicicletei.

Când să se oprească, Steven Van Groningen și-a prins vârful unui pantof în cureaua pedalei, astfel că n-a mai reușit să folosească piciorul drept pentru sprijin. CEO-ul Raiffeisen l-a busculat pe biciclistul cel mai apropiat de el, ministrul Tanczos Barna, care s-a ținut însă bine, proptindu-se pe picioare și reușind să nu cadă. Nicușor Dan i-a privit uluit, fără să intervină.

Imaginile au fost surprinse de jurnaliştii de la Digi 24.

Valeria Răcilă și Steven Van Groningen s-au întâlnit la un concurs în Elveția, în 1982. Doi ani mai târziu au participat la Olimpiada de la Los Angeles, iar în 1985 s-au căsătorit

Olandezul Steven Van Groningen (63 de ani) este soțul unei foste mari sportive române, canotoarea Valeria Răcilă, devenită Valeria Răcilă Van Groningen (64 de ani).

Valeria Răcilă a participat la două Olimpiade, câștigând medalia de bronz la Moscova 1980 (dublu vâsle) și pe cea de aur la Los Angeles 1984 (simplu vâsle).

La Los Angeles a participat, tot la canotaj, și Steven Van Groningen, care a concurat pentru Olanda și s-a clasat pe locul 9.

Valeria Răcilă și Steven Van Groningen s-au cunoscut în 1982, la un concurs în Elveția. S-au întâlnit apoi la mai multe concursuri, inclusiv la câteva Campionate Mondiale.

În 1985, la un an după Olimpiada de la Los Angeles, Valeria Răcilă s-a căsătorit cu Steven Van Groningen, devenit între timp jurist.

În 1986 s-au mutat în Olanda și au devenit părinții a doi copii.

În 2001, familia Van Groningen s-a stabilit în România, unde el a făcut carieră ca manager în sistemul bancar.

Bancherul #Rezist l-a înfuriat pe Dragnea

În ianuarie-februarie 2017, Steven van Groningen și soția sa au participat la protestele din București împotriva intențiilor Guvernului Grindeanu (controlat de Liviu Dragnea) de modificare a Codului Penal și de impunere prin ordonanță de urgență a amnistiei și a grațierii.

Liviu Dragnea, președintele PSD, a criticat prezența lui Van Groningen în Piața Victoriei, considerând „mai mult decât incorect ca președintele unei bănci străine, un cetățean străin, să protesteze împotriva Guvernului”.

Bancherul olandez a răspuns pe pagina sa de Facebook: Prezența mea acolo este o decizie personală. Înainte de a fi președinte de bancă, sunt tată și îmi pasă de viitorul copiilor mei și al țării în care locuiesc. Nu cred că din acest punct de vedere există vreo diferență față de cei cu care m-am întâlnit acolo. La fel ca în cazul lor, dorința mea pentru un viitor mai bun pentru copiii mei, într-o România mai prosperă, este total legitimă. Îmi pasă, de aceea am fost în piață!”.

Fanfaronda Gabrielei Firea

Nicușor Dan și Tanczos Barna au participă joi, alături de preşedintele Klaus Iohannis, la o dezbatere pe tema transportului sustenabil în România, organizată de Asociaţia „Green Revolution”.

Klaus Iohannis a ajuns la câteva minute după incidentul cu dezechilibrarea ui Van Groningen.

Nicușor Dan a spus că e nevoie de piste de biciclete pe „zeci sau sute de kilometri” în București.

„Pentru asta, trebuie să eliberăm orașul de mașinile parcate, iar asta se va face prin Strategia de parcare, apoi pistele de biciclete”, a explicat primarul Capitalei.

„Chiar dacă am vrea să facem în prezent piste de biciclete, nu am avea unde, pentru că sunt maşini parcate peste tot pe prima bandă. Primul lucru este să găsim soluţii alternative pentru a putea muta maşinile de pe prima bandă, astfel încât să avem spaţiu considerabil. E inutil să avem o pistă de bicicletă care nu e conectată cu altele şi care să nu-ţi permită să te duci de acasă până la serviciu”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Referitor la programul lansat de fostul primar general, Gabriela Firea, care acorda vouchere pentru achiziționarea de biciclete, Nicușor Da a spus că a fost o „fanfaronadă”.

„A fost un program inutil. A fost o fanfaronadă. Atât timp cât nu ai piste de biciclete, ce rost are să dai vouchere unor oameni pentru biciclete?”, s spus el.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mihai Șora nu se sperie de amenințările lui Dan Voiculescu. Filosoful de 104 ani nu retractează nimic, ci îl ridiculizează încă o dată pe „turnătorul cu ifose de intelectual”

* O veste bună de la Comisia Europeană: intrăm în Spațiul Schengen! Marile avantaje pe care ni le aduce noul statut

* Marele jaf de la Capitală. Contracte rămase de la Firea: 400 de lei pentru înlocuirea unei șipci la o bancă, 4 lei pentru golirea unui coș de gunoi

* Guvernul a prezentat PNRR: în 5 ani se fac 434 km de autostradă, 311 km cale ferată modernizată, 3.000 km de șosele pentru biciclete, 45.000 hectare împăduriri

* Deputatul Lasca, „aghiotantul” Șoșoacăi, condamnat definitiv: 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru că a bătut un șofer în trafic

Șoșoacă: „Veți fi pseudo-oameni, o altă specie! Vaccinul îl înlocuiește pe Dumnezeu, modifică structura ADN-ului! Provoacă avorturi, sterilitate. Experimentul va dura până în decembrie 2023”

E groasă: Ciolacu îl „izolează” pe Iohannis! „Nu mai stau de vorbă cu el până nu-și cere scuze pentru «Ciuma Roșie»”. Ghinion: președintele n-a spus niciodată „Ciuma Roșie”!

Furie în Italia: ucigașul judecătorului Giovanni Falcone a fost eliberat „pentru bună purtare”! A participat la peste 100 de asasinate. A răpit, omorât și dizolvat în acid un copil de 11 ani

* Lukașenko se dă de gol: l-a capturat pe Protasevici, deturnând un avion, pentru a-i face un serviciu lui Putin! Acum își dă prizonierul pe mâna separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei, să-l „interogheze” pentru că „a omorât oameni în Donbass”

* Ne râde Caucazul: România – Georgia 1-2! Cât o să-și mai roadă unghiile Mirel Rădoi pe banca naționalei de fotbal?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.