Noi convulsii în coaliție: USR-PLUS acuză PNL și UDMR de ”ipocrizie nerușinată” în problema pensiilor speciale ale primarilor

3
1786
Hunor - Barna - Orban - Cioloș

Un nou motiv de tensionare a relațiilor din coaliția de guvernare: pensiile speciale ale aleșilor locali (primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene). Mai exact: poziționarea partidelor la votul dat astăzi într-o comisie parlamentară.

Comisia a dat aviz negativ proiectului de desființare a acestor privilegii (care nu sunt în plată doar pentru că legea PSD-ALDE a fost prorogată pentru 2020 de Guvernul Orban și pentru 2021 de Guvernul Cîțu). Au votat 24 de deputați, dintre care 6 pentru desființare și 18 abțineri.

Comunicatul USR-PLUS

„Ipocrizie nerușinată!”

„În fața camerelor de filmat, parlamentarii PSD, PNL, UDMR spun că vor echitate pentru pensionari, dar când e vorba de măsuri concrete pentru eliminarea pensiilor speciale, fac pasul înapoi.

Așa s-a întâmplat și astăzi, când, în Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaților, proiectul USR-PLUS de desființare a pensiilor speciale pentru aleșii locali a primit aviz negativ. Au fost doar 6 voturi «pentru», din care 4 de la USR-PLUS, și 18 abțineri, de la PSD, PNL și UDMR.

Noi nu renunțăm, însă, până când nu terminăm cu acest sistem rușinos, care împarte românii în speciali și ne-speciali.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mihai Șora nu se sperie de amenințările lui Dan Voiculescu. Filosoful de 104 ani nu retractează nimic, ci îl ridiculizează încă o dată pe „turnătorul cu ifose de intelectual”

* O veste bună de la Comisia Europeană: intrăm în Spațiul Schengen! Marile avantaje pe care ni le aduce noul statut

* Marele jaf de la Capitală. Contracte rămase de la Firea: 400 de lei pentru înlocuirea unei șipci la o bancă, 4 lei pentru golirea unui coș de gunoi

* Guvernul a prezentat PNRR: în 5 ani se fac 434 km de autostradă, 311 km cale ferată modernizată, 3.000 km de șosele pentru biciclete, 45.000 hectare împăduriri

* Deputatul Lasca, „aghiotantul” Șoșoacăi, condamnat definitiv: 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru că a bătut un șofer în trafic

Șoșoacă: „Veți fi pseudo-oameni, o altă specie! Vaccinul îl înlocuiește pe Dumnezeu, modifică structura ADN-ului! Provoacă avorturi, sterilitate. Experimentul va dura până în decembrie 2023”

E groasă: Ciolacu îl „izolează” pe Iohannis! „Nu mai stau de vorbă cu el până nu-și cere scuze pentru «Ciuma Roșie»”. Ghinion: președintele n-a spus niciodată „Ciuma Roșie”!

Furie în Italia: ucigașul judecătorului Giovanni Falcone a fost eliberat „pentru bună purtare”! A participat la peste 100 de asasinate. A răpit, omorât și dizolvat în acid un copil de 11 ani

* Lukașenko se dă de gol: l-a capturat pe Protasevici, deturnând un avion, pentru a-i face un serviciu lui Putin! Acum își dă prizonierul pe mâna separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei, să-l „interogheze” pentru că „a omorât oameni în Donbass”

* Ne râde Caucazul: România – Georgia 1-2! Cât o să-și mai roadă unghiile Mirel Rădoi pe banca naționalei de fotbal?

3 COMENTARII

  1. Când s-au hotărât pensii-speciale ȘI (!) pentru aleșii-locali, acest lucru s-a întâmplat la PRESIUNILE… TUTUROR (!!!!!!!!!!!!!!!!) acestora, din… TOATE (!) partidele care aveau astfel de lideri-locali cu funcții-administrative: P.S.D., P.N.L., U.D.M.R., P.M.P. și A.L.D.E.!!!
    (U.S.R. nu avea decât niște consilieri-locali în Capitală, la Primăria-Generală și la sectoarele-Bucureștiului!)

    LA FEL au acționat, atunci, reprezentanții acestor partide (P.S.D., P.N.L., U.D.M.R., P.M.P., A.L.D.E.)… și în Parlament, în comisii și în plen: PENTRU aceste PRIVILEGII!!!!!

    Și-atunci…, în aceste condiții…, chiar am putea să fim atât de NAIVI încât să credem că acum, chiar în… ajunul alegerilor interne din organizațiile locale ale P.N.L. (cu implicații DECISIVE asupra… viitorului vot al delegaților acestora la Congresul din toamnă al „liberalilor”, când se va alege și… liderul-național al partidului!) parlamentarii P.N.L.-iști ar putea vota împotriva intereselor (adică: TUPEULUI-și-LĂCOMIEI!!!)… propriului baronet-local????????!!!
    (Despre ăia de la U.D.M.R…., NICI NU MAI VORBIM: că-s… ȘI MAI DEPENDENȚI de baronii lor locali!)

  2. Hai, hai PNL, ca asa mai luati voi voturi in viitor, nu sunteti mai buni decat PSD-eii!!!! Ati promis TOTi marea cu sarea si fara penali in functii publice iar acu praful s-a ales de toate promisiunile din campanie, si vorbesc de toate partidele, nu numai PNL!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here