VIDEO. Ce a cumpărat Ciolacu „consistent” cu 100 de lei. Bonul l-a făcut de râs: premierul pare că mănâncă singur, cei din familia sa fac foamea!

1
1733
Ciolacu la repriza propagandistică de cumpărături. În dreapta: bonul caraghios

Premierul Marcel Ciolacu își continuă propaganda penibilă pe tema „cât de multe pot cumpăra eu cu 100 de lei”. Cumpărăturile sale sunt însă neserioase și nu au legătură cu ce mănâncă el! În plus, nu a inclus nici măcar un sigur produs nealimentar, de exemplu pentru igiena personală.

Recent, într-un videoclip publicat pe contul său de Facebook, liderul PSD spunea că poate face cumpărături „consistente” cu 100 de lei.

Astăzi a publicat și un bon de cumpărături de la hypermarketul Kaufland de pe strada Barbu Văcărescu din București, Sectorul 2. Prețul achitat: 93,50 lei, din care 8,50 lei TVA.

Bonul cuprinde 15 produse și 5 pungi, dar unele produse sunt în cantități ridicole, de genul 100 de grame de pate de porc (o cutie mică), 200 de grame de pate de pasăre (o cutie medie), 228 de grame de ceapă (nici măcar un sfert de kilogram!), două iaurturi de 140 de grame (cele mai mici!) și o singură salată verde!

Se poate spune că Ciolacu mănâncă singur, e egoist, și-a cumpărat numai pentru el, nevestei nu-i dă nimic! Poate doar niște zahăr, două-trei ouă și puțin ulei, să-și facă o tigaie de cartofi prăjiți – dar nu prea mulți, că și rezerva de cartofii e anemică (1,13 kg).

Rămâne un mister ce face cu pateul de porc și cu cel de pasăre – că doar n-o mânca ditamai premierul așa ceva! Ca să nu-l arunce la gunoi (după ce și-a făcut exercițiul propagandistic cu el), îl poate da totuși la săraci sau la câini; pisicile sunt mai mofturoase, s-ar putea să nu-l mănânce.

Pe lista de cumpărături a premierului nu apare niciun produs nealimentar. De exemplu, nimic pentru igiena personală. Nu pastă de dinți, nu săpun, șampon sau detergenți. Iar dacă nu are acasă o rezervă de hârtie igienică, singura șansă e să ceară împrumut de la vecini. Scoate mâna pe gemulețul ăla mic și strigă: „Vecineeee, ajută-mă cu un sul, da’ acu’, că e urgență!”. Ziare pe hârtie nu prea mai sunt, iar cele electronice – ghinion! – nu-i pot fi de folos.

Marcel Ciolacu a scris pentru proști și creduli, pe Facebook: „Am fost la cumpărături și am luat ce aveam nevoie: salată, castraveți, ceapă și niște cartofi, mere, pateu Ardealul, salam săsesc, ulei și zahăr, ouă, iaurt, telemea de oaie și o bere Ursus – produsă la Buzău… total 93,50 de lei. E drept, am uitat să iau roșii, dar tot mă încadram în 100 de lei! Voi ce #cumpărațiromânește cu 100 de lei?”

Lista de cumpărături a lui Ciolacu

 • ulei floarea soarelui (1 litru) – 8,19 lei
 • pate pasăre (200 gr) – 6,59 lei
 • pate porc (100 gr) – 3,69 lei
 • zahăr (1kg) – 5,49 lei
 • salam săsesc (350 gr) – 13,00 lei
 • bere x 2 (500 ml) – 7,98 lei
 • ceapă galbenă (228 gr) – 0,45 lei
 • mere Golden (838 gr) – 2,51 lei
 • cartofi albi (1,130 kg) – 3,27 lei
 • castraveți cornichon (532 gr) – 2,39 lei
 • salată verde (1 buc.) – 3,49 lei
 • ouă (10 buc.) – 8,99 lei
 • iaurt x 2 (140 gr) – 4,40 lei
 • telemea oaie (300 gr) – 14,79 lei
 • pâine (500 gr) – 4,99 lei
 • pungă hârtie (1 buc.) – 1,79 lei
 • pungă bio (4 buc.) – 0,40 lei
 • TOTAL: 93,50 lei

VIDEO: Propaganda ieftină a lui Ciolacu și bonul care-l dă de gol

 „Felicitări, reușiți singur să vă faceți de râs!”

În secțiunea de comentarii de pe Facebook, majoritatea mesajelor sunt critice sau ironice la adresa lui Ciolacu.

 • „Da, ați cumpărat chiar foarte consistent: 100 de lei pe zi, adică 3.000 lei pe luna, în condițiile în care salariul minim net este de 1.981 de lei.”
 • „Felicitări, reușiți singur să vă faceți de râs! Ce aveți acolo pe listă se numește «supraviețuire» pe două zile a unei persoane, doar la capitolul băgat ceva în stomac. Dacă vreți să faceți demonstrații, vă rog să mergeți să întrețineți o casă cu doi copii de școală și cu o soție pensionată medical, cu salariul mediu, nu zic minim, ca să nu ziceți că sunt hater.
 • „Dar când familia e mai numeroasă, oare ce cumperi cu o 100 de lei?”
 • „Am o curiozitate: cât timp credeți că vă ajung alimentele achiziționate? Maximum pentru un mic dejun? Consistent ar fi pentru o domnișoară la dietă, ce bea apa plată cu lămâie dimineața și mănâncă trei legume crude la prânz… Ce buget aveți pentru o săptămână întreagă? Haideți să fim serioși, că de «glume» suntem sătui…”
 • „Doar cine nu știe ce înseamnă să hrănești o familie cu trei mese pe zi poate fi încântat de această postare.”
 • „Ai luat pentru o persoană, pentru o zi. Ia vezi, cumetre, câte zile are o lună? Acum un an dădeam aceeași sumă pentru cumpărăturile pe o săptămână, deșteptule!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Colcăială printre „specialii” care au capturat România: judecătoarea Ana Maria Chirilă – arestată pentru că sprijinea traficanții de droguri; judecătoarea Gabriela Mazilu – prinsă cu 6 milioane de euro nejustificați

* De ce nu-i mai ajung lui Ciolacu nici măcar cele mai mari încasări din istoria României: cheltuielile statului PSD-PNL cresc în acest an la 39% din PIB!

* În timp ce anunța austeritate, Ciolacu dădea pe furiș aproape tot fondul de rezervă al Guvernului ca să majoreze pensiile speciale la Ministerul de Interne!

Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

* Regimul Iohannis-PSD a capitulat în fața putinistei Șoșoacă: Zelenski a fost nevoit să-și anuleze discursul din Parlamentul României! Nicăieri, în lumea civilizată, nu i s-a mai întâmplat așa ceva

* EDITORIAL CARTIANU: Simion s-a demascat! Scula lu’ Putin a căzut în capcana lu’ Zelenski

* Vasile Bănescu către Mihail Neamțu: „V-ați pierdut deplin rușinea și bunul-simț”. Derivă totală a politicianului eșuat: zice că e „hărțuit” și „amenințat” de purtătorul de cuvânt al BOR

Planul Rusiei de a destabiliza Europa printr-o nouă criză a refugiaților, după modelul celei siriene din 2015. De data asta, ținta sunt țările africane din Sahel

* VIDEO. Masacrul de la kibbutz: teroriștii Hamas au decapitat copii în casele lor! „În 40 de ani n-am văzut așa ceva. Mame, tați, copii, familii ucise în paturile lor, în sufragerie, în grădină”

* Ce poate face populismul dintr-un stat: șocantele asemănări între criza din Israel, descrisă de celebrul scriitor Yuval Harari, și situația în care a fost adusă România, în ultimii 10 ani, de guvernările Iohannis-Dragnea-PSD

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here