Încă o moarte suspectă în elita rusă: diplomat de top, găsit fără suflare într-un hotel din Istanbul. Era șef de departament în Ministerul de Externe de la Moscova

0
741
Nikolai Kobrineț

Diplomatul rus de rang înalt Nikolai Kobrineț, șeful departamentului de cooperare paneuropeană al Ministerului de Externe de la Moscova, a fost găsit mort într-o cameră de hotel din Istanbul.

Nikolai Kobrineț (61 de ani) ajunsese în Turcia pentru a participa la un summit al ambasadorilor din diferite țări, relatează site-ul Obozrevatel.com, care citează publicația britanică „The Sun”.

Cum acolitul lui Serghei Lavrov nu s-a prezentat la întâlnirea de a doua zi, colegii lui au dat alarma generală. Era deja prea târziu. Kobrineț zăcea fără suflare în pat, cauza decesului fiind, după primele investigații, un atac de cord. Informațiile trebuie privite cu mari rezerve, mai ales că au apărut în cadrul unui necrolog realizat de oficialitățile rusești din cadrul Ministerului de Externe de la Moscova.

Obozrevatel.com: „Pe corpul lui Kobrineț nu sunt vizibile urme de violență și este posibil ca acesta să fi murit din cauza unui atac de cord, așa cum a fost deja anunțat în necrologul publicat de Ministerul rus de Externe. Cu toate acestea, oamenii legii din Turcia verifică și alte cauze ale morții unui diplomat de rang înalt. Publicația «The Sun» subliniază că acest caz a devenit o altă verigă într-un lung lanț de morți suspecte ale oficialităților și oamenilor de afaceri ruși”.

„Experții în securitate l-au acuzat pe președintele Putin că se află la conducerea unui «stat mafiot» și folosește crima ca instrument pentru a-și învinge inamicii și a-și menține aliații pe linie” 

Cadavrul politicianului rus a fost transportat pentru autopsie la morga Institutului de Medicină Legală din Ienibosna – un cartier din municipiul și districtul Bahcelievler din vestul Istanbulului. În tot acest timp, polițiștii au verificat camera sa din hotel pentru a lua ampremente digitale și au studiat inclusiv înregistrările de pe camerele de supraveghere.

Publicația britanică „The Sun”: „Experții în securitate l-au acuzat pe președintele rus Vladimir Putin că se află la conducerea unui «stat mafiot», folosind crima ca instrument pentru a-și învinge inamicii și a-și menține aliații pe linie. Liderul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a devenit unul dintre cei mai recenți care s-a adăugat la numărul de morți de mare profil, în august. Zeci de personalități marcante au murit de când Putin și-a lansat invazia asupra Ucrainei în februarie anul trecut – multe, în circumstanțe misterioase și bruște, inclusiv «sinucideri» și căderi de la ferestre. Cel puțin 40 de decese suspecte s-au înregistrat din luna ianuarie a anului trecut”.

În trecut, Kobrineț a fost reprezentant permanent adjunct al Federației Ruse pe lângă Uniunea Europeană (2006-2011), director adjunct al departamentului de cooperare paneuropeană (2011-2012) și director adjunct al departamentului de cooperare internațională al guvernului Federației Ruse (2012-2019).

Din 2019, el deținea funcția de șef al departamentului de cooperare paneuropeană al Ministerului rus de Externe.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Colcăială printre „specialii” care au capturat România: judecătoarea Ana Maria Chirilă – arestată pentru că sprijinea traficanții de droguri; judecătoarea Gabriela Mazilu – prinsă cu 6 milioane de euro nejustificați

* De ce nu-i mai ajung lui Ciolacu nici măcar cele mai mari încasări din istoria României: cheltuielile statului PSD-PNL cresc în acest an la 39% din PIB!

* În timp ce anunța austeritate, Ciolacu dădea pe furiș aproape tot fondul de rezervă al Guvernului ca să majoreze pensiile speciale la Ministerul de Interne!

Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

* Regimul Iohannis-PSD a capitulat în fața putinistei Șoșoacă: Zelenski a fost nevoit să-și anuleze discursul din Parlamentul României! Nicăieri, în lumea civilizată, nu i s-a mai întâmplat așa ceva

* EDITORIAL CARTIANU: Simion s-a demascat! Scula lu’ Putin a căzut în capcana lu’ Zelenski

* Vasile Bănescu către Mihail Neamțu: „V-ați pierdut deplin rușinea și bunul-simț”. Derivă totală a politicianului eșuat: zice că e „hărțuit” și „amenințat” de purtătorul de cuvânt al BOR

Planul Rusiei de a destabiliza Europa printr-o nouă criză a refugiaților, după modelul celei siriene din 2015. De data asta, ținta sunt țările africane din Sahel

* VIDEO. Masacrul de la kibbutz: teroriștii Hamas au decapitat copii în casele lor! „În 40 de ani n-am văzut așa ceva. Mame, tați, copii, familii ucise în paturile lor, în sufragerie, în grădină”

* Ce poate face populismul dintr-un stat: șocantele asemănări între criza din Israel, descrisă de celebrul scriitor Yuval Harari, și situația în care a fost adusă România, în ultimii 10 ani, de guvernările Iohannis-Dragnea-PSD

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here