VIDEO. Balena-spion trimisă de ruși în apele norvegiene avea ham prins cu cleme

2
2980

Pescarii norvegieni din Oceanul Arctic au descoperit recent o balenă beluga echipată cu un ham special. Ea a fost, probabil, dresată de marina rusă, spune un expert norvegian citat de BBC.

Audun Rikardsen, profesor de biologie marină, a explicat că hamul avea o etichetă ce indica drept proveniență orașul Sankt Petersburg din Rusia. „Hamul era prins destul de strâns în jurul capului, cu cleme. Pe ham exista și un suport de GoPro, dar fără nicio cameră atașată”, a declarat profesorul Audun Rikardsen pentru BBC.

„Un coleg rus mi-a spus că ei nu fac astfel de experimente, dar că știe că marina rusă a prins balene albe timp de mai mulți ani și le-a dresat. Cel mai probabil are legătură cu asta”, a spus profesorul norvegian.
Rusia are o bază navală în regiune.
Beluga îmblânzită s-a apropiat în mod repetat de bărcile unor pescari norvegieni în largul insulei Ingoya, situată în Oceanul Arctic, la 415 kilometri de Murmansk, unde este staționată Flota Nordică a Rusiei.
Un pescar norvegian a reușit să scoată hamul de pe balenă. Televiziunea publică norvegiană NRK a difuzat imagini cu momentul în care hamul este îndepărtat de pe mamifer.

CITIȚI ȘI:

De Paște, Dragnea (patriot) mănâncă banane de Giurgiu, caracatiță de Teleorman și măsline de capră

2 COMENTARII

  1. In realitate este vorba despre modul traditional in care vikingii inhama balena la plug cand ara banchiza ca sa semene heringi.
    Este folosit doar la balena alba, narvalul se inhama altfel.

  2. Spionajul Marinei Ruse e impecabil. Aceste balene au rol să detecteze submarinele NATO din Oceanul Nordic prin transmiterea de unde speciale cu circumferința unui submarin kevlar.

    Apărarea rusă e în înteresul meu.

    Sevastopol Haron Asor GRU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here