VIDEO. Atac terorist al Rusiei: a bombardat barajul de la Krivoi Rog, încercând să scufunde orașul sub apă! Propagandiștii Moscovei sunt în delir

0
2213
Spărtură în barajul de pe râul Inhuleț provocată de rachetele Kinjal ale Rusiei

Învinsă pe câmpul de luptă, Rusia ripostează în mod criminal: a atacat cu rachete barajul de pe râul Inhuleț aflat în amonte de marele oraș Krivoi Rog, localitatea de baștină a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Loviturile au distrus parțial barajul, dar pentru că rachetele s-au dovedit imprecise, n-au reușit să provoace catastrofa scontată.

Distrugerea barajului din amonte de Krivoi Rog ar fi dus la inundarea potențial catastrofală a orașului de 650.000 de locuitori, care este cea mai mare localitate din centrul Ucrainei.

Rusia a tras asupra barajului 8 rachete de croazieră Iskander și Kinjal, încercând să nimerească infrastructura hidraulică. Este absolut remarcabil că rușii, deși au acum stocuri reduse din aceste rachete foarte scumpe și nu pot fabrica altele din lipsă de componente tehnice occidentale, continuă să le folosească pentru a lovi ținte civile și nu obiective militare.

E posibil ca atacul să fi avut ca scop distrugerea podului de pontoane pe care ucrainenii l-au construit 100 de kilometri în aval, pe râul Inhuleț, prin crearea unui val de apă care să măture totul în cale. Distanța foarte mare până la respectivul pod de pontoane făcea însă de la bun început improbabilă reușita acestei lovituri. Singurele lucruri care puteau fi obținute clar erau însă distrugerea completă a barajului și inundarea sutelor de mii de oameni din aval sau distrugerea dispozitivelor hidraulice astfel încât orașul Krivoi Rog să rămână fără apă.

Loviturile vin după ce zilele trecute au fost atacate centrale electrice din mai multe orașe ale Ucrainei, care au fost lăsate astfel fără electricitate.

Acest tip de bombardamente asupra unor obiective civile se înscriu foarte clar în categoria crimelor de război așa cum sunt definite de toate organizațiile și tratatele internaționale în domeniu.

Putin adaugă, prin noua strategie, de țintire deliberată și sistematică a infrastructurii civile a Ucrainei, încă o asemănare la lungul șir care-l leagă deja de Hitler. În toamna lui 1944, dictatorul german a continuat să cheltuiască o parte însemnată din puținele resurse care-i mai rămăseseră Reichului pentru a lansa asupra orașelor Angliei și, apoi, asupra orașului belgian Anvers celebrele rachete V-1 și V-2, în bombardamente de represalii fără nicio valoare militară. În final, Germania nu a obținut absolut nimic cu acele atacuri.

Aceste atacuri menite să semene teroarea sunt salutate cu entuziasm la Moscova, unde atât propagandiștii de la posturile de televiziune, cât și bloggerii militari sunt în delir.

Revenit de la Harkov, unde și-a vizitat trupele învingătoare în contraofensiva din septembrie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a postat două mesaje despre ultimul atac lansat de Rusia asupra barajului de la Krivoi Rog.

Zelenski: „Istoria e scrisă de oameni, niciodată de sălbatici. Lovirea unor ținte civile este un alt motiv pentru care Rusia va pierde. Nu doar acest război, ci și istoria însăși”

Statul terorist continuă să ducă un război împotriva civililor. De data aceasta – lovituri cu rachete asupra structurilor hidraulice și o încercare de a inunda Krivoi Rog. Tot ceea ce pot face ocupanții este să semene panică, să creeze o situație de urgență, să încerce să lase oamenii fără lumină, căldură, apă și hrană. Oare ne poate înfrânge? Deloc. Se vor confrunta cu un răspuns corect și cu represalii? Cu siguranță că da“.

„Istoria este scrisă de oameni, niciodată de sălbatici. Evenimentele arată că singura cale de ieșire pentru soldații ruși este să se predea forțelor ucrainene. Aceasta este singura opțiune care le garantează viața și atitudinea în conformitate cu toate convențiile. Lovirea unor ținte care nu au nicio valoare militară, lovind, de fapt, sute de mii de civili obișnuiți, este un alt motiv pentru care Rusia va pierde. Și nu doar acest război, ci și istoria însăși. Le sunt recunoscător tuturor războinicilor noștri! Le sunt recunoscător tuturor celor care participă la operațiunile de salvare după loviturile rusești. Le vom răspunde teroriștilor pentru fiecare dintre actele lor josnice, pentru fiecare rachetă, pentru fiecare proiectil. Suntem capabili de acest lucru. Glorie Ucrainei!“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Oportunitate uriașă: compania Nokian, mare producător finlandez de anvelope, vrea să-și relocheze în România fabricile închise în Rusia! Discuțiile se poartă la Guvern, cu premierul Ciucă

* Marea desprindere a UE de China. Von der Leyen: „În curând, două treimi din bateriile noastre vor fi produse în Europa. În următoarele luni începe să funcționeze prima giga-fabrică de cipuri”

SUA dezvăluie: Rusia a investit cel puțin 300 de milioane de dolari, după 2014, în coruperea partidelor și a politicienilor din peste 20 de țări! Milioane au ajuns și la diverși candidați la Președinție

VIDEO. Rusia cere agresiv ieșirea României din UE, prin gura lui Șoșoacă: „De când suntem în UE, ne-am distrus! RoExit!”

* Rușii au fugit din Harkov pe biciclete, deghizați în localnici! Ofițerii FSB își evacuează familiile din Crimeea și caută să-și vândă proprietățile

VIDEO. Mesajul către ruși cu care Zelenski a cucerit planeta. „Chiar nu înțelegeți cine suntem, ce valori ne duc înainte? Vom avea și gaz, și lumină, și apă, și mâncare… și toate, FĂRĂ VOI!”

VIDEO. Fără teama că rușii mai pot interveni, Azerbaidjanul a lansat atacuri masive cu artilerie și drone asupra Armeniei! Erevanul cere Moscovei să intervină, dar Putin nu mai are trupe

Regimul Iohannis-PSD e încolțit: trebuie să desființeze pensiile speciale până la sfârșitul anului, altfel pierdem banii din PNRR! „Blochează acest proiect de peste 4 luni”, acuză USR

Inflație explozivă: +15,3%! Față de anul trecut, gazele s-au scumpit cu 70%, cartofii cu 54%, uleiul cu 50%. România n-a mai avut din 2003 o asemenea creștere de prețuri

Analiștii turci vorbesc zilnic despre planuri de invadare a Greciei! Erdogan escaladează amenințările, Mitzotakis răspunde: „Suntem pregătiți să-i înfruntăm!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here