Regimul Iohannis-PSD e încolțit: trebuie să desființeze pensiile speciale până la sfârșitul anului, altfel pierdem banii din PNRR! „Blochează acest proiect de peste 4 luni”, acuză USR

9
17874
Iohannis (dreapta), Ciucă (în centru, cu spatele) și Ciolacu (stânga)

Guvernul PSD-PNL, fabricat de Klaus Iohannis prin trădarea electoratului de dreapta, e cu spatele la zid, prins între lăcomia baronilor de a pune mâna pe cât mai multe din fondurile PNRR, pe de o parte, și obligația de a tăia pensiile speciale, pe de altă parte. Toate tergiversările au o limită și, dacă până la sfârșitul anului nu se va aplica această reformă, România va pierde miliardele venite de la Uniunea Europeană.

USR, prin vocea purtătorului său de cuvânt, deputatul Ionuț Moșteanu, i-a somat pe premierul Nicolae Ciucă (PNL) și pe ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), să dea publicității planul – dacă există vreunul – de reformă a sistemului de pensii, prin care să fie tăiate pensiile speciale. Totul trebuie terminat până la 31 decembrie, altfel României i se blochează fondurile din PNRR.

Pentru regimul Iohannis-PSD, situația pare fără ieșire. Relevantă este încercarea disperată a doi dintre miniștrii „Sistemului”, Vasile Dâncu (PSD) de la Apărare și Lucian Bode (PNL) de la Interne, de a lansa ideea că pensionarii militari și cei din poliție/jandarmerie nu ar fi beneficiarii unor pensii speciale și, deci, nu trebuie să fie incluși în reforma pensiilor.

Reforma cerută de Uniunea Europeană prevede aplicarea principiului contributivității pentru absolut toată lumea și eliminarea categoriilor speciale care ies la pensie, uneori după doar 20-22 de ani în serviciu, cu pensii uriașe, la vârste de sub 60 de ani sau chiar sub 50 de ani, pentru a se reangaja apoi tot la stat, deseori pe exact același funcții pe care le avuseseră. Așa s-a ajuns ca în Poliția Locală, precum și la firmele private de securitate abonate la contracte cu statul, să fie plin de bărbați la 40-45 de ani, foști polițiști și jandarmi ieșiți la pensie cu venituri de peste 1.500 de euro/lună și reangajați imediat după ce li s-a acceptat dosarul de pensionare.

Moșteanu afirmă că Guvernul PSD-PNL blochează de 4 luni eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. El dezvăluie că pensiile speciale au fost crescute de actuala guvernare de 160 de ori mai mult decât cele medii, în condițiile în care preconizata mărire a pensiilor sub 3.000 de lei a fost amânată până nu se știe când.

Mai jos, afirmațiile făcute de Ionuț Moșteanu pe contul său de Facebook.

„În timp ce milioane de români nu mai ajung cu salariul de la o lună la alta, avem și o altă categorie a privilegiaților care o duc tot mai bine: românii cu pensii speciale. Pensiile speciale au crescut de 160 de ori mai mult decât pensia medie“

„Românii în sărăcie. Prețurile au explodat, salariile scad. Iar mărirea pensiilor sub 3.000 de lei nu va mai avea loc.

Noile date INS confirmă explozia prețurilor. Inflația a ajuns la 15.3%. Totul e mai scump. Carnea, legumele, pâinea. Energia electrică și gazele.

În timp ce milioane de români nu mai ajung cu salariul de la o lună la alta, avem și o altă categorie a privilegiaților care o duc tot mai bine.

Românii cu pensii speciale. Pensiile speciale au crescut de 160 de ori mai mult decât pensia medie.

Am solicitat și săptămâna trecută în Biroul Permanent introducerea pe ordinea de zi a legii USR de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari, lege redepusă pe 6 mai după decizia CCR. De fiecare dată, PSD și PNL s-au opus. De peste 4 luni blochează acest proiect.

Solicit încă odată premierului Ciucă și ministrului Budăi să facă public planul de tăiere a pensiilor speciale. Termenul din PNRR este 31 decembrie. Vrem cu toții să știm ce au de gând.

Din banii obținuți putem crește pensiile părinților și bunicilor noștri.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Ați pierdut, Vladimir Vladimirovici!” Un general de top din Ministerul rus al Apărării l-ar fi avertizat pe Putin că a eșuat în războiul din Ucraina. Ofițerul a fost deconectat de la ședința video, iar politrucii Armatei s-au dezis de el

* Putin a pierdut 51.900 de militari, plus echipamente de 31,8 miliarde de dolari. Și spunea că Rusia „n-a pierdut nimic” în Ucraina…

* VIDEO. Rusia cere agresiv ieșirea României din UE, prin gura lui Șoșoacă: „De când suntem în UE, ne-am distrus! RoExit!”

* „Europa riscă o nouă Ucraina” în Marea Egee, avertizează Grecia, care cere NATO, ONU și UE să oprească Turcia înainte să declanșeze o invazie a insulelor grecești

* „Este absolut revoltător că directoarea liceului «Lazăr» propune ca model elevilor un golan de cea mai joasă speță, incult și scandalagiu, pe George Simion”

* Turcescu are și susținători. Grobianul Dan Tănasă, deputat AUR: „Absolut superb! Bravo, Robert!”

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

* Antena 3, România TV și Realitatea Plus primesc 2 milioane de lei din bani publici pentru a-i face lui Daniel Băluță (PSD), primarul Sectorului 4, „imagine instituțională pozitivă”, cu materiale „optimiste”

* Secretele reginei Elisabeta a II-a. Nu avea pașaport, nici permis de conducere, dar urca la volan. Nu mânca bucate cu margini ascuțite – un semn rău, ce putea aduce răsturnarea tronului britanic

* Rugămintea Simonei Halep și gluma bizară a lui Toni Iuruc. Cei doi au divorțat la notariat

9 COMENTARII

  1. Ajungi la judecata , Iohannis! Deja ai mintit romanii care te-au votat.
    Daca mai si pierde tara fonduri din cauza ta, cand toata lumea are nevoie de ajutor dupa pandemie, sigur ajungi la puscarie.
    Cine a mai vazut asa preş. edinte care sa taie fondurile tarii sale?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here