Mărturii ale panicii care i-a cuprins pe ruși: au fugit din Harkov pe biciclete, deghizați în localnici! Ofițerii FSB își evacuează familiile din Crimeea și caută să-și vândă proprietățile

0
3604
Tancuri T-80 abandonate de ruși într-o stație de autobuz, la marginea unui sat din regiunea Harkov, în timpul fugii din calea armatei ucrainene

Militarii ruși, lăsați de izbeliște de comandanții lor, au fugit din calea trupelor ucrainene care înaintau în Harkov, folosind orice mijloace le-au căzut în mână, inclusiv biciclete furate de la localnici, relatează publicația Washington Post. Unii s-au deghizat în civili ucraineni, aruncându-și uniformele. În acest timp, panica s-a instaurat și printre ofițerii FSB din Crimeea, care-și evacuează în grabă familiile și caută să-și vândă cât mai iute proprietățile din peninsulă.

Localnicii din Zaliznicine, localitate aflată la est de Harkov, au relatat cum, în momentul atacului lansat de trupele ucrainene, militarii ruși și-au abandonat echipamentele și și-au aruncat armele, fugind în cea mai mare viteză. Trupele de ocupație au părăsit satul imediat, chiar în zorii zilei, lăsând în urmă un tanc urcat pe o platformă, lăzi cu muniție, vehicule incendiate și alte echipamente.

Rușii sunt atât de îngroziți pentru că știu ce atrocități au comis în teritoriile ocupate și se tem de ce i-ar aștepta dacă ar fi prinși

Disperarea aceasta avea un substrat cât se poate de concret. Eliberatorii au găsit în sat numeroase cadavre ale unor civili împușcați de ruși, în unele cazuri corpurile zăcând în locurile respective de luni întregi! Trupele de ocupație știu prea bine ce atrocități au comis și nu se așteaptă să primească milă de la ucraineni.

Băștinașii au relatat pentru „Washington Post” că puținii soldați ruși rămași accidental în urmă erau literalmente îngroziți, implorându-i pe comandanții unităților să trimită pe cineva să-i recupereze.

Frica de dronele ucrainenilor îi înnebunise pe ruși. Olena Matvienko, localnică din Zaliznicine, relatează: „Au venit la noi în casă să ia haine, ca să nu fie depistați cu dronele, după uniforme. Ne-au luat bicicletele. Doi dintre ei l-au amenințat cu armele pe fostul meu soț până când le-a dat cheile de la mașină”.

Conform ultimelor informații, furnizate chiar de președintele ucrainean Zelenski, au fost eliberați în total 4.000 de kilometri pătrați, alți 4.000 de kilometri pătrați fiind în curs de consolidare, curățați de ultimele resturi ale armatei ruse.

Elitele corupte ale Rusiei, care au pus mâna după 2014 pe cele mai bune terenuri și proprietăți din Crimeea, ocolesc decretele Guvernului și încearcă să vândă tot și să-și scoată familiile din peninsulă

În acest timp, ofițerii FSB care, după 2014, au profitat de ocazie să pună mâna pe proprietăți în peninsula Crimeea se grăbesc să le vândă în secret, în timp ce-și evacuează rapid familiile din zonă, relatează „Ukrainska Pravda”.

La nivel oficial, pentru a limita panica, Guvernul de la Moscova a interzis vânzările și cumpărările de locuințe în Crimeea, limitând și circulația pe podul care leagă peninsula de Rusia, peste strâmtoarea Kerci. Însă, în secret, funcționarii administrației de ocupație, angajații FSB și ofițerii din armată încearcă să-și vândă rapid casele de vacanță și să-și scoată familiile de acolo.

După anexarea ilegală a Crimeei, în 2014, primii care au profitat au fost membrii ierarhiei corupte pe care-și bazează puterea Putin. Ofițeri ai serviciilor secrete și din armată, împreună cu funcționari cu rang înalt și oligarhi conectați la aparatul de stat au acaparat cele mai bune terenuri și proprietăți pentru a-și construi vile de vacanță la malul Mării Negre. Toți credeau că stăpânirea Rusiei va fi pe vecie sau de foarte lungă durată.

Acum, toată această faună, folosindu-se de aceeași corupție, ocolește decretele date de Guvern și caută să nu iasă în pierdere, vânzându-și proprietățile de teamă că Ucraina ar putea recuceri Crimeea în scurt timp.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* SUA dezvăluie: Rusia a investit cel puțin 300 de milioane de dolari, după 2014, în coruperea partidelor și a politicienilor din peste 20 de țări! Milioane au ajuns și la diverși candidați la Președinție

VIDEO. Rusia cere agresiv ieșirea României din UE, prin gura lui Șoșoacă: „De când suntem în UE, ne-am distrus! RoExit!”

„Ați pierdut, Vladimir Vladimirovici!” Un general de top din Ministerul rus al Apărării l-ar fi avertizat pe Putin că a eșuat în războiul din Ucraina. Ofițerul a fost deconectat de la ședința video, iar politrucii Armatei s-au dezis de el

* VIDEO. Mesajul către ruși cu care Zelenski a cucerit planeta. „Chiar nu înțelegeți cine suntem, ce valori ne duc înainte? Vom avea și gaz, și lumină, și apă, și mâncare… și toate, FĂRĂ VOI!”

VIDEO. Fără teama că rușii mai pot interveni, Azerbaidjanul a lansat atacuri masive cu artilerie și drone asupra Armeniei! Erevanul cere Moscovei să intervină, dar Putin nu mai are trupe

Turcescu are și susținători. Grobianul Dan Tănasă, deputat AUR: „Absolut superb! Bravo, Robert!”

Regimul Iohannis-PSD e încolțit: trebuie să desființeze pensiile speciale până la sfârșitul anului, altfel pierdem banii din PNRR! „Blochează acest proiect de peste 4 luni”, acuză USR

Inflație explozivă: +15,3%! Față de anul trecut, gazele s-au scumpit cu 70%, cartofii cu 54%, uleiul cu 50%. România n-a mai avut din 2003 o asemenea creștere de prețuri

Antena 3, România TV și Realitatea Plus primesc 2 milioane de lei din bani publici pentru a-i face lui Daniel Băluță (PSD), primarul Sectorului 4, „imagine instituțională pozitivă”, cu materiale „optimiste”

* Analiștii turci vorbesc zilnic despre planuri de invadare a Greciei! Erdogan escaladează amenințările, Mitzotakis răspunde: „Suntem pregătiți să-i înfruntăm!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here