VIDEO. 6 minute și 34 de secunde teribile: imaginile virale cu trupele de asalt ucrainene instruite în Vest care curăță tranșeele rusești și lichidează un cap de pod pe Siverski Doneț

0
1971
Secvență din filmul cu asaltul unor tranșee rusești înregistrat de camera montată pe casca unui ucrainean

Un film de 6 minute și 34 de secunde publicat duminică pe rețelele de socializare Telegram și Twitter face ravagii: este înregistrarea de pe casca unuia dintre militarii ucraineni din detașamentele de asalt care au lichidat un cap de pod la vest de râul Siverski Doneț, curățând tranșeele rusești. Imaginile sunt de un dramatism teribil și ilustrează tensiunea și violența formidabilă cu care se dau luptele de tranșee în războiul din Ucraina. Mulți dintre cei care au văzut filmul au fost șocați, spunând că abia acum înțeleg prin ce au trecut luptătorii din cele două războaie mondiale și din războiul ruso-ucrainean.

Scurta secvență surprinde momentul în care se ciocnesc unități la nivel de batalion. Ucrainenii fac parte din Brigada 3 de Asalt din Batalionul 1 Mecanizat, în timp ce rușii pe care-i atacă sunt din Batalionul 3 aparținând Armatei 57 de Gardă.

Trupele de asalt ucrainene pătrund în tranșeele rusești care protejează capul de pod de pe maul vestic al râului Siverski Doneț și le curăță metodic de ruși. Au loc schimburi intense de focuri „Pe parcursul operațiunii, 30 de invadatori au fost eliminați, alte zeci au fost răniți. Au fost capturați 10 prizonieri de război care vor fi adăugați la fondul pentru schimburile de prizonieri”, a scris letonul Dmitri, posesorul site-ului War Translated.

Circa 40.000 de militari ucraineni au fost instruiți intensiv în Occident, dar și în Polonia și România, de experții unor armate vestice, în tehnici de luptă diverse, de la gherilă urbană până la asalt și război de tranșee.
În acest moment, este o discrepanță evidentă – spun observatori ai luptelor din sudul Ucrainei – între forțele Kievului și cele ale Moscovei. Acestea din urmă sunt mult mai slab pregătite și, din acest motiv, suferă pierderi mai mari deși se află în apărare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Cacealma rusească: „războiul civil” care a durat o zi! Prigojin se oprește la 200 de kilometri de Moscova, „ca să nu fie vărsare de sânge”. Mercenarii săi se întorc pe frontul din Ucraina, unde poate să fie vărsare de sânge

Putin: „E trădare! Un cuțit în spate! O răzmeriță împotriva poporului. Vom lua măsuri extrem de dure. Trupele speciale sunt deja pe urmele trădătorilor”

Cele 6 avioane cu care au fugit sâmbătă oligarhii lui Putin. Au decolat din apropierea Moscovei și au dispărut de pe radar

EDITORIAL CARTIANU: Solovioave, ai grijă că-ți rup urechile!

* Acești bogați care controlează Biserica Ortodoxă Română. Cazul preotului „influencer” Constantin Necula – predicatorul nabab

VIDEO. Simulare: așa a făcut implozie submersibilul Titan, lângă Titanic, pe fundul Oceanului Atlantic! Moartea celor 5 pasageri a fost instantanee

A murit Costin Georgescu, primul director al SRI neimpus de KGB. Avea 81 de ani și era grav bolnav într-o clinică din Elveția

Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

Marcel Ciolacu și-a plasat nepoata într-o sinecură la Radioul public! Premierul tocmai clama: „Nu mai vreau dezmăţ la stat, cu mii de angajări şi tot felul de pile!”

Prostie bubuitoare la Realitatea Plus. Fiica patronului: „Cei de la OMV-Petrom au găsit mai mulți țiței. Cei mai mulți țiței din ultimele decenii!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here