Klaus Iohannis și „cazul Caracal” l-au doborât pe „omul lui Tudorel”: Felix Bănilă a demisionat de la șefia DIICOT

2
1310
Felix Bănilă

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a anunțat miercuri, într-un comunciat oficial, că și-a depus „demisia de onoare din funcția de procuror-șef”. Plecarea sa din fruntea DIICOT are loc la două zile după ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut acest lucru.

Felix Bănilă, „omul lui Tudorel Toader și al PSD”, susține că nu-și reproșează nimic, dar că „demisia mea este absolut necesară pentru a oferi colegilor mei posibilitatea de a-și continua activitatea într-un climat lipsit de presiune”.

Președintele Iohannis i-a cerut luni demisia lui Bănilă pentru modul în care a gestionat „cazul Caracal”.

Felix Bănilă a fost numit procuror-șef al DIICOT în 2018 de președintele Klaus Iohannis, la propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, în ciuda unui protest public semnat de majoritatea procurorilor DIICOT, care arătau că Bănilă nu este calificat pentru această funcție.

Comunicatul oficial al lui Felix Bănilă

„Urmare a solicitării Președintelui României, prin declarație de presă, în seara zilei de 30.09.2019 și a comunicatului procurorului-șef DIICOT din data de 01.10.2019, procurorul-șef DIICOT aduce la cunoștință publică următoarele:

Deși am convingerea că nu am eșuat în îndeplinirea atribuțiilor conferite de lege în calitate de procuror șef al DIICOT, iar speța «Caracal» nu depășește nivelul priceperii mele și al aptitudinii soluționării ei de către ai mei colegi;

În urma discuțiilor purtate cu Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cu Ministrul Justiției și cu membrii Secției de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, dar și în baza propriului raționament;

Am înțeles să îmi depun demisia de onoare din funcția de procuror-șef al Direcției de Investigarea Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, sens în care am înaintat-o Ministrului Justiției, respectând parcursul legal al actului numirii în această funcție, pentru a aprecia cu privire la oportunitatea transmiterii ei neîntârziate Președintelui României, spre a fi acceptată și a se luat act de aceasta, în vederea emiterii decretului de eliberare din această funcție, dată până la care voi continua să asigur conducerea DIICOT.

Aceasta nu vine pe fondul faptului că nu mi-aș fi făcut datoria și că nu mi-aș fi pus toată priceperea, profesionalismul și buna-credință în exercitarea funcției, pe care cu onoare încă o ocup;

Dar consider că la acest moment, demisia mea este absolut necesară pentru a oferi colegilor mei posibilitatea de a-și continua activitatea într-un climat lipsit de presiune.

Așa cum am mai spus-o, activitatea DIICOT nu se rezumă doar la cazul «Caracal», și dacă acesta este prețul pe care trebuie să îl plătesc pentru continuarea în bune condiții a activității – deși unul injust, consider –, accept să mă retrag din funcție, lăsând Direcției de Investigarea Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism stabilitatea celor 6 funcții de conducere din cadrul secțiilor structurii centrale și a celor alte 6, din cadrul serviciilor aferente acestora, precum și un corp profesional bine pregătit, onest și de bună-credință, cu adevărat independent ca procurori, apt a atinge toate obiectivele legale și strategice ale direcției, în ciuda oricăror alte argumente sau/și speculații contrare.

Vă asigur că sunt pe deplin conștient de implicațiile acestui act și de responsabilitatea ce incumbă funcției de procuror-șef al DIICOT, însă nu pot accepta ca direcția, a cărui parte integrantă sunt, să reprezinte ținta predilectă și lipsită de apărare a celor care au obligația de rezervă ori a unor persoane neavizate domeniului sau/și lipsite de cultura juridică necesară.

Deși nu am nimic a-mi reproșa, întrucât cazul de la Dâmbovița nu incumbă activităților și competenței DIICOT, iar de la momentul revenirii mele din concediu (29.07.2019) am direcționat ancheta într-o manieră corectă, justă și legală, în timp ce efectuarea, continuarea și finalizarea acesteia este responsabilitatea exclusivă a procurorilor de caz, a căror independență nici eu și nici nimeni altcineva nu trebuie și nu poate a o încălca.

Dacă aș rămâne în funcție, aș risca să antrenez direcția într-un conflict care, pe termen mediu și lung, nu ar putea avea efecte pozitive nici pentru mine și nici pentru DIICOT.

Mi-aș dori, însă, ca gestul meu să rămână unul izolat, lipsit de relevanța pe care mulți, nu numai din sistemul judiciar, o pot intui și să nu deschidă calea unor demisii/demiteri ori revocări arbitrare, cu grave și iremediabile consecințe asupra independenței justiției, în general și a procurorilor, în mod special.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Noua porcărie impusă de borfașii PSD: moțiune de cenzură votată sâmbăta! PNL și USR reacționează dur

Sondaj IMAS: Iohannis are mai mult decât următorii trei candidați la un loc! Bătălie teribilă pentru poziția a doua

IMAS confirmă căderea PSD pe locul 3: PNL 27,7%, USR-PLUS 23,1%, PSD 19,5%. PNL și USR-PLUS ar guverna cu 55,4%

VIDEO. Lazarus a „ars” două fete în „butoiul lui Dincă”, la RTV. „Lasă-te mai moale!”, i-a cerut el fetei din butoi

Cumpănașu, delir total: „Am adus scutul de la Deveselu, am salvat laserul de la Măgurele. Și câștig doar 12-13.000 de euro pe lună, nu 30.000!”

Averea colosală a escrocului Cumpănașu. Anul trecut a câștigat 30.000 de euro pe lună, dintre care 84% din bani publici. Și-a cumpărat 6 case în 4 ani!

Cumpănașu a făcut un șmen și cu alocațiile copiilor! A luat 300 de lei pe lună când toți copiii primeau 85 sau 200 de lei

Cumpănașu, escroc pe toate fronturile. Nu are facultate, dar predă la universități de stat, e masterand și își face doctoratul!

VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

Adio, Radu Moraru! Să fii iubit… de medici, că ai mare nevoie! Gânduri la despărțirea de Nașul TV

2 COMENTARII

  1. De fapt, acest INCOMPETENT-AGRAMAT de Bănilă Felix (numit in functie de Tudorel Toader, care dorea, neaparat, sa scape, din fruntea D.I.I.C.O.T., de ULTRA-PROFESIONISTUL… ANTI-pesedist Daniel Horodniceanu !) a fost, de fapt, propunerea… HIDOSENIEI (!) de… „MAIDANEZA” (ca a fost, de-a lungul timpului, un CÎINE-CREDINCIOS… pana la un moment-dat – SIC ! –, in siajul-lesă al celor… aflati, temporar, la Putere, indiferent cine au fost aceia…, mai nou, cand P.S.D. e pe trei sferturi in groapa, parand ca este REintoarsa in slujba… liberalilor, mai precis a presedintelui Iohannis !) de Oana Schmidt-Hăineală (etnic: jumate’… „ceangoaica”, jumatate… „ruteanca” !), care l-a carat la București pe PROSTOVANU’ asta, din Bacăul ei !!!!!

    • ESTE… CA-LA-NEBUNI, adica exact ca-n… România: in ultimul timp, Bănilă (ramas fidel P.S.D. !) a… intrat in conflict cu Hăineală (revenita, de curand, in tabara… ANTI-P.S.D., mai precis in slujba lui… Iohannis !), ceea ce si explica cererea presedintelui, dar si… cererea anterioara a sefului acum demisionar al D.I.I.C.O.T., adresata C.S.M., de… demitere a subalternei sale, nimeni alta decat… fosta sa protectoare !!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here