Facebook ascunde numărul de like-uri al postărilor. Testul a început în Australia

2
498

În cadrul unui experiment, Facebook ascunde numărul de like-uri ale postărilor reţelei de socializare. Pentru început, acest test se desfăşoară în Australia, dar s-ar putea extinde la nivel mondial.

Pentru cei peste un miliard de utilizatori ai reţelei de socializare Facebook, numărul like-urilor primite din partea celorlalţi satisfac nevoia de interacţiune şi reflectă nivelul de popularitate la care au ajuns.

Totuşi, experimental, Facebook va face imposibilă vederea like-urilor pe care le-au dobândit cei aflaţi în lista de prieteni virtuali, păstrând la vedere doar reacţiile celorlalţi la propriile postări ale contului personal. Aşadar, vom putea vedea modul în care suntem apreciaţi, dar nu şi cât de populari sunt cei aflaţi în lista noastră de prieteni.

Deocamdată, cei care experimentează sunt australienii, aşa cum a declarat Mia Garlick, directorul pentru probleme de comunicare al Facebook Australia:

„Credem că Australia este o ţară extraordinară, în care putem obţine un feedback cu adevărat important dacă aceasta este o experienţă valoroasă sau nu pentru persoanele care folosesc serviciile noastre”.

Motivul pentru care Facebook s-a gândit la o astfel de măsură pe platforma sa de socializare este deprecierea calităţii postărilor în favoarea ideii de popularitate. Goana şi neliniştea celor care urmăresc un număr cât mai mare de like-uri pe reţelele de socializare a fost catalogată de către specialişti drept tulburare psihică:

„Este vorba despre scoaterea numărului din ecuaţie, astfel încât oamenii să se poată concentra asupra calităţii interacţiunilor şi a conţinutului, mai degrabă decât asupra numărului de like-uri sau de reacţii”, a declarat Mia Garlick.

Butoanele prin care utilizatorii Facebook pot reacţiona la postări s-au înmulţit în decursul vremii. Dacă în anul 2009 Facebook avea un singur buton, cel de Like, acum există mai multe, printre care, Sad (trist) şi Angry (furios), care au fost adăugate în anul 2016.

La nivel global, peste un miliard de oameni folosesc Facebook, dintre care 16 milioane trăiesc în Australia.

 

 

 

2 COMENTARII

  1. O alta… TAMPENIE (!), INCA (!) UN PAS facut de catre „FACEBOOK” spre … INDEPARTAREA (!) propriilor utilizatori (in FOLOSUL „retelelor-de-socializare”… CONCURENTE, care oricum sunt din ce in ce… MAI MULTE si MAI PUTERNICE !) !!!

    Scopul este, cu adevarat, NOBIL si, implicit, DEZIRABIL, darrr…, daca NU faci abstactie de PSIHOLOGIA-UMANA (atat cea INDIVIDUALA, cat si aia COLECTIVA !), NU poti, in… SECOLUL XXI (!!!), saaa… FORTEZI (!!!!!) eradicarea PROASTELOR-MENTALITATI-si-OBISNUINTE prin masuri… (aproape…PUNITIV-)RESTRICTIVE atat de BRUSTE si BRUTALE, (INSTINCTIV-APRIORIC !) INACCEPTABILE pentru „MASELE” (Sic !) de „fani”-utilizatori, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!!!

    PRECIZARE – IMPORTANTA, ca sa fim BINE/CORECT intelesi: personal, NU suntem dintr-aia… BOLNAVI-de-„F.B.” sau alte retele de-astea…, de „Internet” in general… – lucru pe care „prietenii-virtuali” chiar il pot confirma –, dovada fiind faptul ca uneori, cam o data sau de doua ori pe an, cand plecam din Tara pentru mai mult timp, chiar… RENUNTAM la a mai posta ceva, timp de luni de zile – ! –, fara sa suferim ca ne pierdem, prin aceasta lunga absenta, aproape toti corespondentii-fideli, asa cum s-a intamplat ADESEORI, inclusiv in vremurile cand aveam sute de aprecieri per postare – !!! –, asadar NU suntem, CHIAR DELOOOOC, „dependenti” – Sic ! – de numarul de „Like”-uri, cometarii s.a.m.d., tocmai de aceea ne-am exprimat, aici, o opinie… OBIECTIVA (!), adica parerea cuiva care NU poate fi afectat, in vreun fel, daca va fi, pan’la urma-urmelor,… „lata-ori-patrata”, in ceea ce priveste politica „Facebook”, daaaaaaaaa ?!!!!!

  2. Ce s-a vrut si ce a ajuns! Facebook s-a vrut o pagina de socialixare si a juns o pagina de propaganda a decaderii umane. Inchizitorii de la facebook ascusnsi in spatele unor „criterii” blocheaza pe spranceana si promoveaza mizerabilizarea societetii umane. Trebuie sa constientizam ca existe viata si dupa facebook, exista viata si fara gecebook! Tot mai agresiva prin inchizitorii angajati, tot mai implicata in imoralizare umanitatii, in promovarea a tot felul de teorii care se dovedesc niste boli mintale pe fond aceasta pagina de socializare devine tot mai nociva, toxica pentru oamenii sanatosi la minte, oamenii normali. Incet , incet prin tot felul de politici vor manipula tot mai mult si vor devia tot mai mult educatia societatii umane spre o decadere, decadenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.