Un imigrant rwandez a fost arestat pentru incendierea catedralei din Nantes. Are 39 de ani și e refugiat de război

0
1528
Catedrala din Nantes, în timpul incendiului

Un bărbat de 39 de ani, refugiat din Rwanda, a fost arestat în Franța, fiind considerat responsabil de incendierea, în weekend-ul trecut, a Catedralei „Sf. Petru şi Paul” din Nantes. Acesta și-a recunoscut vina și riscă 10 ani de închisoare, plus o amendă de 150.000 de euro

Bărbatul, care lucra ca paznic voluntar la Catedrala „Sf. Petru şi Paul” din Nantes, a recunoscut că este responsabil de incendiul izbucnit în 18 iulie, în trei locuri ale clădirii.

Bărbatul, care a venit ca refugiat în Franţa cu mai mulţi ani în urmă, riscă o pedeapsă de 10 ani de închisoare şi o amendă de 150.000 de euro, potrivit procurorului Pierre Sennès, citat de Euronews.

Avocatul Quentin Chabert a spus presei franceze că suspectul – clientul său – regretă profund faptele sale, care au dus la distrugerea mai multor vitralii şi a unei orgi cu valoarea istorică.

Peste 100 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului izbucnit sâmbăta trecută.

Construcţia Catedralei din Nantes a început în 1434, iar lucrările au fost finalizate abia în 1891, după patru secole și jumătate. Ultimul incendiu avusese loc în 1972, iar renovarea completă s-a încheiat în 2013.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Tătaru: “A reapărut teama și printre contestatarii epidemiei”. Influenceri și politicieni conspiraționiști “au tăcut sau acționează invers acum”

Dan Barna: USR-PLUS și PNL sunt “relativ aproape să pună în spatele lui Nicușor Dan candidați unici și la Sectoarele din București”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here