Veste uriașă pentru Ucraina: Olanda ia în calcul livrarea de avioane F-16, dacă-i vor fi cerute de Kiev! „Suntem deschiși la această idee“

0
10
Presa olandeză anunță că Guvernul e gata să livreze Ucrainei avioane de luptă F-16, dacă i se va cere

Schimbare totală de paradigmă în atitudinea aliaților occidentali față de Ucraina: ministrul de Externe al Olandei anunță că țara sa e gata să livreze Kievului avioane de luptă F-16, dacă i se va solicita acest lucru!

Wopke Hoekstra, ministrul de Externe al Olandei, a spus pe parcursul unei dezbateri parlamentare din țara sa că „suntem deschiși ideii, nu există tabuuri“, atunci când s-a referit la livrarea de avioane F-16.

În exact aceeași zi, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a solicitat oficial avioane F-16 și rachete cu rază mai lungă de acțiune decât cele de acum. Totul s-a petrecut în timpul conferinței de la Ramstein, în baza militară germană unde s-au reunit reprezentanții țărilor aliate care sprijină Ucraina. Zelenski le-a cerut aceste arme în mod explicit, în discursul său.

Aliații occidentali și-au schimbat gradual poziția față de sprijinul acordat Ucrainei în fața agresiunii rusești. Dacă la început s-a discutat doar despre arme de infanterie și muniție, acum vor începe livrări de tancuri moderne fabricate în Vest și – foarte posibil – avioane de vânătoare.
Ucraina a cerut să i se dea avioane și tancuri încă dinainte de începerea invaziei, dar Occidentul a refuzat acest lucru, încercând să nu-i dea motive lui Putin să escaladeze conflictul. Numai că Rusia a invadat oricum țara vecină, iar apoi a amenințat pe oricine va ajuta Ucraina să reziste.

Până acum câteva săptămâni nici nu se punea problema ca avioane de luptă americane și tancuri moderne de tipul Leopard 2 sau Challenger 2 să ajungă în Ucraina. Astăzi e doar o chestiune de timp până când acest armament ofensiv greu va ajunge acolo.

Totuși, în privința avioanelor există o problemă foarte serioasă, relevată de numeroși specialiști. Dacă un echipaj de tanc poate fi instruit să conducă un Leopard 2 în circa 6 săptămâni de antrenamente intensive, în schimb formarea unui pilot de F-16 este cu mult mai dificilă. Experți în aviație au menționat că adesea e imposibil ca un pilot care a fost antrenat pe avioane sovietice MiG să se recalifice pe un F-16 din cauza deosebirilor fundamentale dintre cele două aparate. Antrenamentul durează oricum aproximativ un an.
Așadar, chiar dacă avioanele F-16 ar fi livrate mâine, piloții ucraineni nu le-ar putea conduce mai devreme de 2024.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Manipulare și propagandă rusească la RTV și Antena 3 „CNN”. Agenții Rusiei, prezentați de Ciutacu și Gâdea drept „preoți români” persecutați de Ucraina

* Bișnița cu bilete TVR la Mondialul din Qatar avea dimensiuni industriale: 712 bilete, în valoare de 200.000 de euro! Bișnițarul-șef Oprean mințise că a luat „doar” 64. Conducerea TVR i-a făcut plângere penală

* Rețeta toxică „PSD la infrastructură”: o șosea începută în 2011 a fost inaugurată de Cuc deși nu era gata, apoi Guvernul Dăncilă a reziliat contractul. Când firma a fost repusă în drepturi, intrase deja în insolvență

* Măciuca liberală: Silviu Mănăstire, „scula lui Bode”. De la „dosar de politician” la amenințări de tip interlop: „să am timp să mă ocup de niște băieți, ca pe vremuri”, „fără milă și fără regrete”

* Conspiraționistul rusofil Ion Cristoiu e considerat de Ciolacu un candidat pe care PSD l-ar susține cu mândrie la președinția României!

* VIDEO. Sforăitul gros al ministrului Petre Daea, în direct, la Antena 3. Râsete și ghionturi în studio. PSD-istul zice că o fi sforăit altul!

* Un nou kompromat împotriva Emiliei Șercan. Pe Facebook se plătesc reclame care o calomniază pe jurnalistă, promovând un site-fantomă, cu “anchete” nesemnate

Propaganda pro-Putin și cea pro-AUR l-au lăsat pe Robert Turcescu fără emisiune la B1 TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here