Vasile Blaga și Emil Boc intervin în războiul Orban – Cîțu. Blaga: „Te rog, Ludovic, te rog, Florine, țineți partidul unit! Struniți-i pe nărăvași!”. Boc: „Războaiele interne din PNL trebuie să se încheie!”

5
5021
Emil Boc - Vasile Blaga

Mesaje importante transmise de doi foști președinți ai PDL (unul și al PNL, partid cu care PdL a fuzionat), sâmbătă, cu 70 de zile înaintea Congresului liberalilor. La conferința de alegeri în PNL Bihor, Emil Boc și Vasile Blaga le-au cerut celor doi candidați pentru șefia PNL, Ludovic Orban și Florin Cîțu, aflați în sală, să dea semnalul încetării războiului distructiv dintre cele două tabere.

La conferința de alegeri a PNL Bihor, unicul candidat la șefia filialei a fost Ilie Bolojan, fost primar al municipiului Oradea și actual președinte al Consiliului Județean Bihor.

Discursurile cele mai percutante le-au aparținut lui Emil Boc (primarul orașului Cluj-Napoca) și lui Vasile Blaga (europarlamentar), care au mers pe aceeași idee: războiul distructiv din PNL trebuie să înceteze, altfel alegerile din 2024 ar putea trimite partidul în opoziție.

VIDEO: Discursurile liberale de la Oradea

https://www.facebook.com/pnlbihor/videos/255226279744067/

Vasile Blaga: „Te rog, Ludovic, te rog, Florine, faceţi toate demersurile ca să ţineţi partidul unit! Ia mai struniţi-i pe câte unu-doi nărăvaşi pe care-i aveţi pe lângă voi!”

 • „Partidul Naţional Liberal va trebui să fie şi în viitoarea legislatură principalul partid de guvernare, cu un scor şi mai bun decât cel pe care l-aţi obţinut acum, dar pentru asta trebuie să rămână un partid unit şi care în continuare să se întărească.”
 • „Și pentru aceea, te rog, Ludovic, te rog, Florine, faceţi toate demersurile ca să ţineţi partidul unit! Astăzi mi-au plăcut discursurile voastre, aşa trebuie să fie!”
 • „Mai aveţi de făcut un lucru: ia mai struniţi-i pe câte unu-doi nărăvaşi pe care-i aveţi pe lângă voi, să nu mai daţi atâta mâncare presei, pentru că nu e nevoie!”
 • „Am condus atâtea campanii, am participat la atâtea congrese. M-am luptat în Congres, în 2011, cu domnul Boc. A câştigat dânsul, dar partidul a rămas unit, iar ponderea pe care am obţinut-o eu, 40 şi ceva la sută, s-a regăsit în viitorul Birou Permanent Naţional al partidului. Aşa trebuie să fie şi acum!”
 • „Acea teorie pe care o au unii în creier, că «cel care câştigă ia totul», nu va face decât să fragilizeze partidul. Să fie clar lucrul ăsta! Şi vă rog pe amândoi, indiferent cine va conduce partidul în continuare: dom’le, aveţi grijă de primari 365 de zile pe an! Nu numai când suntem în campanii interne sau în campanii de alegeri generale! Până la urmă – că ne convine, că nu ne convine –, sunt oamenii de la talpă, pe ei îi votează prima dată poporul şi pe urmă pe noi, pe ceilalţi.”

Emil Boc: „Trebuie să punem capăt războaielor interne sau aceste războaie interne vor pune capăt performanţei PNL în 2024!”

 • „Ar fi păcat mare ca fructele la toată această muncă a noastră să le culeagă altcineva în 2024, şi asta ar însemna pentru noi o trimitere în opoziţie pentru foarte mulţi ani dacă pierdem anul 2024.”
 • „De aceea, spun cu îngrijorare că m-am uitat atent la ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni în Partidul Național Liberal şi nu este bine. Războaiele interne din PNL trebuie să se încheie. Trebuie să punem capăt războaielor interne sau aceste războaie interne vor pune capăt performanţei PNL în 2024!”
 • „Avem obligaţia fiecare dintre noi, în această competiţie, să arătăm ce e mai bun în PNL, nu să inventăm lucruri care după aceea să fie utilizate de adversarii noştri.”
 • „Sunt atâtea lucruri bune care se fac în actul de guvernare, sunt atâtea lucruri bune care s-au făcut în anii anteriori de guvernare, sunt atâtea proiecte politice importante pe care le avem în faţă… La acestea trebuie să ne raportăm, şi nu la calomnierea colegilor de partid, sau, mai mult decât atât, la punerea lor într-o lumină care va fi folosită de opoziţie spunând: «Vedeţi? Voi spuneţi despre voi aşa!»”
 • „Guvernul Cîțu a reuşit să treacă deja România la nivelul următor. Premierul Florin Cîțu este omul care înţelege, la rădăcina lucrurilor, nevoile pe care le avem.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Un extremist AUR face lista „trădătorilor nenorociți” care o susțin pe Clotilde Armand. Sunt amenințați și „cei din justiție și structurile de stat”

* Demența unui colonel de poliție, consilier AUR în Senat: „Nu mai recunosc autoritatea dictatorială a UE! Pregătesc rezistența în munți!“

* Ministrul Ghinea despre iubita lui Dragnea: „Era un fel împărăteasă a Parlamentului. Iordache îi ținea liftul!”

* VIDEO. Avocata lui Dragnea a aprobat afirmația toxică a acestuia! Fostul ministru Cătălin Predoiu: E o minciună!

* VIDEO. Un lider AUR l-a vizitat acasă pe Dragnea – „cel mai mare patriot al României, pe care toți vor să-l omoare!”

Ion Rădoi și concubina sa – 60 de zile sub control judiciar. Nu au voie să iasă din țară sau să poarte arme. Una dintre acuzații: șantajul

* VIDEO. El e monstrul din Dâmbovița, care și-a dus în pădure nepoata de 6 ani și a decapitat-o!

Victimizare nerușinată la Antena 1: „Aştept să mă omoare cineva pe stradă… să-mi dea c-un bolovan sau c-un cuţit la gât… să ne omoare copiii”

EDITORIAL GRIGORE CARTIANU. Tavarăș Cozmin, am găsit noile construcții ilegale de pe plaja din Mamaia! E și mai grav: sunt castele, nu hoteluri!

* Cum au fost capturați mercenarii columbieni care l-au asasinat pe președintele din Haiti. Unii au încercat să se ascundă în mocirla unui canal, alții într-un magazin părăsit. Ultimul adăpost: ambasada Taiwanului

5 COMENTARII

 1. ÎNȚELEAPTĂ abordare, ÎNȚELEPTE cuvinte, ÎNȚELEPT îndemn: rămâne doar ca pe lângă „cei doi-trei” din preajma liderului fiecărei dintre cele două tabere, ÎNSUȘI FIECARE DINTRE CEI DOI LIDERI, Cîțu și Orban, să-și… TEMPEREZE ATACURILE, căci, de fapt…, TAMAN CEI DOI AU GAFAT ȘI ATACAT CEL MAI MULT/GRAV, ÎN DISCURS ȘI ÎN ACȚIUNE, până acum!!!!!!!!!!

  • Din păcate, EXACT la următoarea conferință județeană, cea de la Cluj (organizată… chiar de către unul dintre cei care cereau în Bihor echilibru și înțelepciune în P.N.L.: primarul Emil Boc, susținător-declarat al lui Florin Cîțu!), iar ȘI-AU PUS „LIBERALII”… POALELE-N CAP!!!

   Pretextul de a lovi în Ludovic Orban a fost aa-zisa „cedare” (Sic!) a unor șefii de ministere către U.S.R.P.L.U.S., la negocierile pentru formarea guvernului-de-coaliție!!!

   Maestru-de-ceremonii al acelui CIRC-PENIBIL (!!!!!!!!!) de la Cluj, care a semănat (LEIIIIT!!!!!!!) a… ADUNARE P.S.D.-istă (cu Cîțu pe post de Ponta sau Dragnea, ca obiect/subiect al… DEȘĂNȚATEI SUPERADULAȚII-COLECTIVE!), a fost, bineînțeles,… BUFONUL-„Batistuță” (Rareș Bogdan), care, după ce l-a lăudat pe DEZASTRUL de ministru Lucian Bode, s-a găsit să-l atace pe ministrul U.S.R.-ist Ghinea cu argumentele… P.S.D., A.U.R. șiii… „Sputnik” (adică… MINCIUNI-ORDINARE și MANIPULĂRI!)!!!

   În ritmul acesta…, după alegerile-legislative din 2004, președintele P.N.L. (oricine va fi acela, ăăă… Klaus Iohannis de exemplu!!!!!!!!!!) va fi omologul lui… Aurelian Pavelescu, adică șeful unui partid-„istoric” ce… NU va mai fi niciodată și partid… parlamentar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Pe Blaga il cred, el nu s-a inscris oficial in partidul ”echipa castigatoare” Incearca sa aplaneze, dar de fapt aplatizeaza. Cel agresiv a fost Citu.
  El a declansat prostescul razboi. El si cativa lingai dornici sa se aleaga cu profit, sau executand servil sugestii veite si mai de sus.
  Acum, aplica metoda dragnista „hotul striga Hotii!” Am citit recent intr-o publicatie indemnuri la retinere si decenta din partea unei vipere cu mare influenta asupra lu Citi.
  Printre ce care l-au atacat pe Orban a fost insusi moralistul Boc.Ce nesimtire sa o faci acum pe moralistul!

 3. Cata ipocrizie,la acesti falsi liberali!!! Pai ,neicusorilor,puicusorilor,cine a dat startul atacurilor ,imediat dupa alegeri,chiar in timpul formarii coalitiei,nu gasca vesela portocalie ,prin portavocea gaunoasa,rares bogdan? Ce fete mari va dati voi,ce rotunzi,ce imaculati,ce…cu..ve politice ordinare sunteti!!!😈😠😤Dupa faza de la cluj,organizatorul boc nu a mai cerut asa ceva,ci era mandru pe scena ca era regizorul penibil al momentului!Iar blaga,unde era si de ce nu a mai dat sfaturi din stratosfera unde se crede? Udrea mai lipsea in sala si base,ranjind cu gura pana la urechi !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.