USR-PLUS l-ar vrea premier pe Ilie Bolojan. Dan Barna: „Am avea acel guvern stabil din punctul de vedere al deciziilor mature“

2
2724
Ilie Bolojan - Ludovic Orban - Florin Cîțu

Liberalul Ilie Bolojan este susținut de USR-PLUS pentru a prelua funcția de prim-ministru al României, în locul lui Florin Cîțu, a anunțat joi seara Dan Barna, copreședintele USR-PLUS, într-o intervenție la Digi 24. Barna a subliniat că nu mai e cale de întoarcere în privința lui Cîțu, iar partidul său nu va mai accepta să facă parte dintr-un Guvern condus de acesta.

Ilie Bolojan a fost primar la Oradea 12 ani (2008-2020), reușind să transforme spectaculos urbea și s-o apropie de standardele occidentale. Din 2020 este președintele Consiliului Județean Bihor.

După ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe Stelian Ion, ministrul USR-PLUS al Justiției, partidul acestuia din urmă a anunțat că-i retrage sprijinul parlamentar actualului prim-ministru, care este în cursă electorală internă pentru funcția de șef al PNL, contra lui Ludovic Orban.

Dan Barna a spus joi seară, la Digi 24: „Le vom spune celor de la PNL: puneți pe masă un premier competent, care are maturitatea umană să conducă o coaliție, și putem merge mai departe! În PNL, în egală măsură, sunt multe soluţii viabile pentru funcţia de prim-ministru. Un domn premier ca Ilie Bolojan va avea toată susţinerea USR-PLUS, fără niciun fel de problemă, şi sunt convins că vom avea acel guvern stabil din punctul de vedere al deciziilor mature“.

Copreședintele USR-PLUS spune că așteaptă vineri rezolvarea „elegantă“ a problemei: “Vom avea mâine (vineri – n. red.) o discuţie în coaliţie, în care vom încerca calea elegantă, calea firească, în care vom spune colegilor din coaliţie că demisia elegantă, demisia de onoare a premierului Florin Cîţu va putea să rezolve mult mai simplu această situaţie de tensiune în care, din păcate, s-a ajuns“.

Ideea numirii lui Ilie Bolojan ca premier din partea PNL a fost avansată și de Iulian Bulai, deputat USR-PLUS: „Vrea PNL să ieșim din această criză fără moțiune de cenzură? Iată soluția: să propună un premier matur uman și politic. Care vrea reforme și modernizarea României. Ilie Bolojan poate fi o propunere de premier foarte pertinentă. Noi, de la USR-PLUS, putem susține această propunere“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mesaj dur al celui mai performant liberal. Ilie Bolojan atrage atenția taberei Cîțu că împinge PNL într-o fundătură. „Unde ne ducem mai departe? Care sunt pașii următori?”

* Domnul Cîțu și-a făcut harakiri

* Orban: „Am fost informat la alibi de revocarea lui Stelian Ion, prin SMS, cu două minute înainte de declarația premierului. Nu putem arunca România în ghearele PSD“

* Secretarul general al PNL: „E timpul ca USR-PLUS să dovedească, în sfârșit, maturitate politică. Doar Dragnea și-a torpilat două guverne cu moțiuni de cenzură”

Dan Barna: „Florin Cîțu nu poate conduce nimic. E mai rău decât Dragnea. Ia decizii noaptea ca hoții. Trebuie să plece!”

* Clotilde Armand despre Cîțu: „Mizerabil și mișelesc gest”. Către Iohannis: „Domnule Președinte, ați greșit! Dvs. sunteți problema!”

Bilanț rușinos al Secției Speciale: 7 procurori au făcut doar 5 rechizitorii în 3 ani, dar au blocat 6.465 de dosare! „Moftul lui Dragnea” ne-a costat peste 4,5 milioane de euro și încurajarea corupției în justiție

Încă un dosar pentru Dragnea! Vacanțe exotice în Qatar, Maldive, Bali și Caraibe, alături de concubina Irina, pe banii PSD – subvenție de la stat

Senatorul Bodog (PSD), trimis în judecată de DNA. Ca ministru, a falsificat semnături pentru ca o consilieră a sa să ia leafă de la stat fără a trece pe la serviciu

* O doctoriță, soția unui antrenor de fotbal, a eliberat certificate de vaccinare false pentru toată echipa! Apoi a și decontat, luând bani de la Casa de Asigurări

2 COMENTARII

  1. Daaa’… vedeți că Ilie Bolojan se raliase și el, prin primăvară…, restului PUTERNICILOR „ardeleni” din P.N.L. (primari și președinți-de-Consilii-Județene) care-i reproșau lui Ludovic Orban căăă… ar fi cedat prea multe ministere-importante către U.S.R.-P.L.U.S.!!!

    În plus…, după ce au contribuit (FĂRĂ SĂ VREA, desigur!) la ascensiunea-FULMINANTĂ a acestui Florin Cîțu (atunci când au respins categoric participarea la un guvern condus de… Orban!), care… A DESTABILIZAT, până la urmă, NU NUMAI P.N.L., ci și COALIȚIA, U.S.R.-iștii ar face mai bine să NU se (MAI!!!) bage, deocamdată cel puțin…, în treburile-INTERNE ale P.N.L. (căci postul de prim-ministru revine „liberalilor”!), așa cum, de altfel, până la criza declanșată alaltăieri, NICI N-O FĂCUSERĂ (ne referim la RĂZBOIUL Iohannis-Cîțu versus Orban pentru președinția P.N.L.), spre cinstea lor!!!

    Desigur…, NICI s-o vezi peee… CATASTROFA (!) de Alina Gorghiu premier (AȘA CUM VREA IOHANNIS!!!) NU SE POATE!!!

    Una-peste-altaaa…, Dan Barna a… GAFAT (IARĂĂĂĂȘI!), cu această declarație: U.S.R.-P.L.U.S. are nevoie de… APROPIEREA de Orban (care-și dorește acum, mai mult ca sigur, nu numai să rămână șeful P.N.L., dar și să devină premier!!!), NICIDECUM să și-l facă dușman și pe acesta!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here