Orban: „Am fost informat la alibi de revocarea lui Stelian Ion, prin SMS, cu două minute înainte de declarația premierului. Nu putem arunca România în ghearele PSD“

3
1668
Ludovic Orban - Florin Cîțu

Ludovic Orban, președintele PNL, spune că n-a fost informat și nici nu i s-a cerut părerea de către premierul Florin Cîțu înainte de demiterea lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției. Șeful liberalilor afirmă că mutarea a fost greșită, că orice plecare din Coaliție poate aduce România iar în ghearele PSD. “Din motive conjuncturale“, afirmă Orban, unitatea Coaliției nu poate fi aruncată în aer.

Premierul Cîțu a acționat “la alibi“, spune Orban, informându-l prin SMS, cu două minute înaintea declarației de presă, că l-a demis pe Stelian Ion. Nimeni n-are de câștigat din această criză, avertizează Ludovic Orban.

Principalele declarații ale președintelui PNL

„În 6 decembrie, românii si-au exprimat votul cu speranța ca țara să fie guvernată mai bine.

După alegeri, în urma unor negocieri complicate, am reușit formarea unei Coaliții care să scape România din ghearele PSD. Ne-am angajat la 4 ani de pace politică, la o guvernare competentă performantă, care să ducă la îmbunătățirea vieii românilor.

Suntem azi într-o situație politică din care nu are nimeni de câștigat, nici premierul, nici USR-PLUS, nici o altă formațiune din Coaliție.

Ca președinte al PNL sunt garant al unității PNL, dar obiectivul meu e de a garanta stabilitatea coaliției. Nu putem guverna fără ca fiecare formațiune politică să susțină programul de guvernare. Orice plecare poate duce la pierderea majorității și ducerea României la cheremul PSD.

Fac un apel către premierul Cîțu și colegii din PNL să înțeleagă gravitatea momentului. Guvernarea presupune responsabilitate.

Nu putem, din motive conjuncturale, să aruncăm în aer unitatea Coaliției.

Fac apel la colegii din USR-PLUS să nu pună presiune pe Guvern, să spună că s-ar putea alia cu PSD.

Colegii mei au convocat BPN. Am decis să nu particip la sedință (între timp, aceasta a avut déjà loc și s-a votat în unanimitate susținerea acțiunilor premierului Cîțu – n.red.)“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Guvernul Cîțu e condamnat! Decizia USR-PLUS de la miezul nopții: va susține o moțiune de cenzură împotriva Cabinetului din care face parte!

* Dan Barna: „Florin Cîțu nu poate conduce nimic. E mai rău decât Dragnea. Ia decizii noaptea ca hoții. Trebuie să plece!”

* VIDEO. Al doilea ministru USR-PLUS dat afară din guvern de premierul Cîțu: Stelian Ion de la Justiție! Război total, coaliția e în aer

Bilanț rușinos al Secției Speciale: 7 procurori au făcut doar 5 rechizitorii în 3 ani, dar au blocat 6.465 de dosare! „Moftul lui Dragnea” ne-a costat peste 4,5 milioane de euro și încurajarea corupției în justiție

* Încă un dosar pentru Dragnea! Vacanțe exotice în Qatar, Maldive, Bali și Caraibe, alături de concubina Irina, pe banii PSD – subvenție de la stat

* Senatorul Bodog (PSD), trimis în judecată de DNA. Ca ministru, a falsificat semnături pentru ca o consilieră a sa să ia leafă de la stat fără a trece pe la serviciu

* Se strânge lațul: Nicușor Dan anunță audit la achizițiile imobiliare făcute de Firea. „Acolo a fost cea mai mare sursă de corupție în Primărie”

* A dispărut un dosar cu probe esențiale în procesul beizadelei Victoraș Micula!

Baronul Oprișan s-a însurat cu fosta sa secretară, pe care a făcut-o directoare la CJ Vrancea. Familia tradițională PSD-istă: el 56 de ani, ea 37, împreună au trei copii din căsătorii anterioare

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here