Dan Barna: „Florin Cîțu nu poate conduce nimic. E mai rău decât Dragnea. Ia decizii noaptea ca hoții. Trebuie să plece!”

1
594
Dan Barna - Florin Cîțu

Demiterea ministrului Justiției, Stelian Ion, a aruncat în aer coaliția de guvernare. Decizia premierului Florin Cîțu i-a înfuriat pe copreședinții USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș. Primul a reacționat dur pe Facebook, celălalt a cerut, în ședința conducerii partidului, ieșirea de la guvernare.

Blocajul e total: vicepremierul Dan Barna cere demisia premierului Florin Cîțu, ceea ce ar însemna căderea Guvernului din care amândoi fac parte.

Mesajul vicepremierului Dan Barna

„Florin Cîțu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puțin un Guvern.

Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoții nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cîțu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Și asta pentru că înșală cu cinism și rea voință așteptările unui electorat care a cerut altceva.

Florin Cîțu trebuie să plece.”

O zi furtunoasă

Declarația lui Dan Barna vine după o zi tensionată în coaliție, în care USR-PLUS a amenințat cu ieșirea de la guvernare și cu moțiunea de cenzură, din cauza introducerii în ședința de guvern, la „și altele”, a ordonanței de urgență privind programul de dezvoltare „Anghel Saligny”, în valoare de 50 de miliarde de lri (10 miliarde de euro), până în 2028.

Ședința de guvern de la ora 11 a fost suspendată și reluată timp de câteva minute seara, la 19.00, fără o decizie asupra acestui program.

În schimb, imediat după ședință, premierul a anunțat că l-a revocat pe ministrul Stelian Ion.

„Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, domnul Stelian Ion”,spus Cîţu.

Stelian Ion a replicat pe Facebook:Florin Cîțu și-a semnat de fapt propria plecare din guvern, pentru că este doar o chestiune de timp până când Florin Cîțu va pleca acasă”.

Anunțul premierului Florin Cîțu

„Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţia de ministru al Justiţiei a domnului Stelian Ion.

Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României.

Stelian Ion este un ministru care, din nefericire, nu a reușit să se impună în Coaliție, nu a reușit să-și ducă la bun sfârșit proiectele. Un exemplu este desființarea Secției Speciale, care nici după 8 luni de mandat nu a fost desființată.

A bloca activitatea Guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin Programul de guvernare.

Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat.

Am informat liderii Coaliției despre această demitere. Nu mai accept pe nimeni în Guvern care să șantajeze, pe nimeni care să nu înțeleagă că noi aici nu vorbim despre primari, ci vorbim despre comunități și despre interesul cetățenilor. România trebuie dezvoltată!

Doar pentru că colegii noștri de coaliție de la USR-PLUS nu au foarte mulți primari nu înseamnă că românii trebuie să aibă de suferit.

Îmi asum această decizie. Biroul Politic Național al PNL a asumat acest proiect de investiții, care nu este PNDL 3, este un proiect dedicat pentru asfalt, apă, canalizare, gaz. este un simbol al modernizării României, după 30 de ani.

Am trimis Președintelui documentul cu revocarea. Voi propune un ministru interimar care va înțelege prioritatea zero a investițiilor în România.

Îmi doresc ca partenerii noștri de coaliție, USR-PLUS, să aibă înțelegerea, să aibă responsabilitatea să nu aleagă ieșirea de la guvernare, așa cum comunică de azi dimineață pe diverse canale.

Această coaliție este datoare să livreze reforme pentru români.

Vă asigur că această guvernare continuă și că vom depăși și acest moment, pentru că interesul public, interesul românilor este mai presus de interesul unui om politic.”

Răspunsul lui Stelian Ion

„Premierul Florin Cîțu arată în seara aceasta încă o dată că nu are respect pentru lege, pentru Constituție. Având în vedere antecedentele sale, poate că nu este de mirare.

În felul acesta, Florin Cîțu și-a semnat de fapt propria plecare din guvern, pentru că este doar o chestiune de timp până când Florin Cîțu va pleca acasă.

Șantaj și iresponsabilitate înseamnă să-i ceri imperativ ministrului Justiției să-ți dea un aviz «la minut» pe un proiect cu miză uriașă, pentru care termenul legal de avizare este de 4 zile lucrătoare de la primirea originalului. Precizez încă o dată că nici până la această oră originalul proiectului PNDL 3 nu a fost trimis la Ministerul Justiției pentru obținerea avizului.

Povestea are și un substrat nevăzut, legat de procedura de numire a procurorilor de rang înalt, aflată în derulare. Aceasta este miza nevăzută.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Al doilea ministru USR-PLUS dat afară din guvern de premierul Cîțu: Stelian Ion de la Justiție! Război total, coaliția e în aer

* Criză majoră la guvernare: Cîțu încearcă să impună PNDL 3, USR-PLUS boicotează ședința de guvern și amenință cu căderea Cabinetului, UDMR blochează desființarea Secției Speciale

* Încă un dosar pentru Dragnea! Vacanțe exotice în Qatar, Maldive, Bali și Caraibe, alături de concubina Irina, pe banii PSD – subvenție de la stat

Bilanț rușinos al Secției Speciale: 7 procurori au făcut doar 5 rechizitorii în 3 ani, dar au blocat 6.465 de dosare! „Moftul lui Dragnea” ne-a costat peste 4,5 milioane de euro și încurajarea corupției în justiție

* Senatorul Bodog (PSD), trimis în judecată de DNA. Ca ministru, a falsificat semnături pentru ca o consilieră a sa să ia leafă de la stat fără a trece pe la serviciu

* Se strânge lațul: Nicușor Dan anunță audit la achizițiile imobiliare făcute de Firea. „Acolo a fost cea mai mare sursă de corupție în Primărie”

* A dispărut un dosar cu probe esențiale în procesul beizadelei Victoraș Micula!

* VIDEO. Șoferița „Băi, tâmpitule, eu nu sunt beată, sunt persoană publică!” se plânge că a văzut toată țara cât e de isterică

Baronul Oprișan s-a însurat cu fosta sa secretară, pe care a făcut-o directoare la CJ Vrancea. Familia tradițională PSD-istă: el 56 de ani, ea 37, împreună au trei copii din căsătorii anterioare

1 COMENTARIU

  1. Ce săăă… CONDUCĂ (Sic!) acest Florin Cîțu??????!!!

    El nici… autoturismul n-a fost în stare să-l conducă, deee… BEAT (dacă nu șiii… MAI RĂU!!!) ce era, prin America!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here