USR explică de ce n-a acceptat PMP în alianța pentru București: “Sunt unele compromisuri pe care nu le poți face”

2
4536
Traian Băsescu - Eugen Tomac

USR n-a putut accepta PMP-ul lui Traian Băsescu în alianța Opoziției pentru alegerile locale din București din cauza modului în care acest partid s-a comportat în ultimii 4 ani atât în Consiliile Locale de sector, cât și în Consiliul General. Aceasta este explicația oficială pe care Claudiu Năsui, liderul USR București, a dat-o la RFI, atunci când a fost întrebat ce s-a întâmplat.

Consilierii PMP au pactizat cu PSD și ALDE, în perioada 2016-2020, acuză USR. Cu ajutorul lor, administrația PSD și-a pus în aplicare “jumulirea” banului public, contribuind la situația dezastruoasă a Capitalei în foarte multe privințe: infrastructură, poluare, aglomerație, haos urbanistic etc.

Sondajele PNL și USR arată că apariția lui Băsescu în cursă nu va schimba soarta alegerilor, iar Nicușor Dan rămâne favorit

Practic, Năsui a lăsat de înțeles că membrii USR din București nu puteau fi convinși să “tragă” în aceeași direcție cu PMP și, eventual, pentru candidații acestui partid. ”Am avut discuții cu consilierii noștri, cu filialele noastre și absolut toate erau total dezamăgite, ca să folosesc un cuvânt mai ușor, despre activitatea PMP-ului în consilii până acum și atunci lucrul acesta a cântărit decisiv. Sunt unele compromisuri pe care le poți face în politică și unele pe care nu le poți face”, a explicat Năsui. ”Noi, la USR-PLUS, am renunțat la niște candidaturi foarte bune, oameni care erau foarte bine plasați și care au trebuit să facă un pas în lateral, în ideea candidaturilor comune. E foarte greu să ceri acest sacrificiu și filialelor și oamenilor și candidaților, în momentul în care pui persoane pe care nu le poți susține la comun și cu care te compromiți susținându-le la comun”, a adăugat acesta.

Traian Băsescu a anunțat că va candida la Primăria București, unde speră să “rupă” 8-10% din voturile lui Nicușor Dan, “ca să dau o lecție USR”. Fostul președinte s-a arătat dezamăgit că PMP n-a fost invitat în coaliție și a spus că nu știe din ce motiv partidul fabricat de el a fost ținut deoparte.

Năsui spune însă că nu se teme de candidatura lui Băsescu, iar estimările arată că nu sunt motive de îngrijorare: “Toate sondajele, și de la PNL, și de la USR, arată că Nicușor Dan are prima șansă, aș spune cu o marjă de eroare consistentă, pentru aceste alegeri, indiferent de ce se va întâmpla. Suntem în spatele lui în întregime și vom face cea mai bună campanie, ca să mărim această marjă de încredere”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Un fost arbitru român de elită a murit la numai 49 de ani

FOTBAL. Perspectiva Euro 2020: după Islanda și Bulgaria/Ungaria, am înfrunta Olanda, Austria și Ucraina. La București!

2 COMENTARII

  1. Nasui ciocul mic , dar hai sa nu dezvoltam aici subiectul nasui . pai 1 . hai sa vedem cum au votat consilierii USR LA SECTORUL 1 SPRE EXEMPLU . SA NU MAI SPUN SI DE CELELALTE SECTOERE 2. Noi PMP am spus ca facem opozitie constructiva si asta am facut , am votat proiecte care erau pt cetateni , am respins proiecte care erau dubioase . Sa votei impotriva orice doar de dragul de a face opozitie inseamna sa fi cel putin debil mintal 3. Sa spuna consilierii USR de ce se certau de fiecare data in sedintele de consiliu . Si sunt multe de spus , dar nu ma cobor la nivelul unor descreerati care nu e nimic de capul lor . Am dreptate „francezule „:)

  2. Vai,vai,vai compromisuri.
    Nu ca ma dau in vant dupa PMP, Basescu chiar trage inapoi partidul. Nu mai pune nimeni botul sa voteze pe jigodia asta.
    Dar sa vorbesti de compromisuri tu USR cand la Constanta ai batut palma cu mafia pesedisto-machedoneasca e culmea.
    Imi pare rau pentru orasul acela dar Fagadau-Stelian Ion nu prevesteste nimic bun.
    Sa vedem cat de redusi sant constantenii sa voteze asa ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here