Antrenorul Gică Hagi a demisionat de la echipa patronată de el însuși! Aromânii din Constanța dau ca sigură varianta că Hagi-senior îl va antrena pe fiul său, Ianis, într-un campionat puternic

4
4510
Gheorghe Hagi

Anunț șocant postat duminică seară de Gheorghe Hagi pe site-ul clubului de fotbal Viitorul Constanța. Fondatorul, patronul și managerul Gheorghe Hagi a aflat, din comunicat, că antrenorul Gheorghe Hagi a demisionat!

Viitorul Constanța a câștigat play-out-ul ediției 2019-2020 a Ligii 1, care se apropie de final, dar a rămas cu regretul că nu s-a calificat în play-off (locurile 1-6). Astfel, a încheiat campionatul pe locul 7. Ultimele două meciuri au adus înfrângeri usturătoare pentru echipa din orașul Ovidiu: 0-2 cu Hermannstadt (în deplasare) și 0-3 cu Sfântu Gheorghe (acasă).

Mesajul lui Gheorghe Hagi, pe site-ul clubului

Astăzi, 2 august 2020, am decis să mă retrag din funcția de manager al echipei de seniori FC Viitorul Constanța, de pregătirea căreia m-am ocupat în perioada septembrie 2014 – 01 august 2020 și alături de care am trăit, pe banca tehnică, cele mai frumoase momente din această carieră, prin câștigarea campionatului României, a Cupei României și a Supercupei României.

Voi rămâne în continuare în cadrul Academiei de Fotbal «Gheorghe Hagi», unde alături de directorul tehnic voi coordona conceptul tehnic al Centrului de copii și juniori.

Împreună cu președintele clubului va trebui să găsim în zilele următoare un nou manager tehnic pentru FC Viitorul Constanța, pentru ca acesta să aibă timpul necesar de a-și cunoaște echipa, jucătorii, până la începerea noului sezon al Ligii 1.” 

Va fi un tandem tată-fiu, într-un campionat european de top?

Deocamdată, nimeni nu știe care sunt cauzele sau motivele acestei decizii absolut neașteptate, unilaterale, surprinzătoare a fostului mare fotbalist.

Deși au fost, periodic, zvonuri despre plecarea lui Gică Hagi spre alte campionate, mai ales spre Turcia, în ultimul timp nu s-a mai auzit ceva în acest sens.

Totuși, imediat după anunțarea demisiei constănțeanului, câțiva constănțeni de regulă bine informați, în special de etnie aromână (ca și familia Hagi), vorbesc despre un scenariu spectaculos. Și anume: Hagi-senior (Gheorghe) ar urma să devină antrenor al lui Hagi-junior (Ianis), la o echipă dintr-un campionat puternic din Europa!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Un fost arbitru român de elită a murit la numai 49 de ani

FOTBAL. Perspectiva Euro 2020: după Islanda și Bulgaria/Ungaria, am înfrunta Olanda, Austria și Ucraina. La București!

4 COMENTARII

 1. Nici macar la echipa lui particulara nu a fost fairplay sa-l favorizeze pe fiu-sau. Nu a fosr fairplay fata de ceilalti jucatori fara proptele. Chiar daca a fost la echipa lui, moralmente nu a fost corect. In occident nu sunt vazute cu ochi buni lucrurile astea. Poate in Turcia sa tina.
  Cu siguranta il va favoriza pe fiu-sau si il va baga in fata. Nu se va abtine. Treaba care il face pe Ianis foarte antipatic fiindca promoveaza prin mijloace din astea.
  Daca are valoare atunci juniorul sa faca performanta si sa razbeasca singur. Nu de fiecare data cind are probleme la un club sa sune seniorul la club sa-l ajute. Destul de rusinos pentru junior.

 2. Ca să fie clar, pentru toată lumea… NEconstănțeană:

  „Viitorul” (care nici măcar nu-și are sediul și baza-sportivă – incluzând aici și Academia-de-Fotbal „Gheorghe Hagi” – în Constanța, ci în… orășelul Ovidiu, din zona metropolitană a municipiului-reședință/capitală-de-județ!)… NU ESTE și NU VA FI VREODATĂ (chiar dacă ar câștiga și… Liga Campionilor!) echipa-de-suflet a microbiștilor constănțeni ADEVĂRAȚI!!!!!

  Nici măcar… toți ar(o)mânii, coetnicii lui „Maradonel”, NU „suferă” pentru acest club NOU!

  Cele două formații/cluburi de fotbal ale constănțenilor sunt/rămân „FARUL” (unde s-a lansat și Gică Hagi, în anii ’80) și „PORTUL”!

  „Fariștii-până-la-moarte” nu se omoară (da’ chiar… DELOOOC!) de dragu’ lu’ Hagi-ăl-bătrân, povestea fiind lungă și cunoscută!!!!!!!!!

  • Situația din Constanța-fotbalist-microbistică este asemănătoare (dar, totuși, NU chiar identică…) cu cea din Cluj: oricâte performanțe, interne și internaționale, ar bifa „C.F.R.”-ul, în afară de… maghiari (și… nici aceia toți!) și de locuitorii cartierului „Gruia”, toooooot „U” („Universitatea”) rămâne DRAGOSTEA clujenilor-neaoși, indiferent în ce divizie/ligă (fie ea chiar inferioară!) s-ar afla!!!

   Diferența este că C.F.R. Cluj NU este, totuși, o… INVENȚIE NOUĂ, precum „Viitorul” (de) la Constanța, ci a moștenit, la un moment dat, o altă echipă, a… ungurilor din oraș, în timp ce „U” a fost înființată ca formație(-„fanion”) a… românilor, nu numai clujeni, ci ardeleni în general!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here