luni, aprilie 15, 2024
AcasăSportDemisie în direct: Duckadam a plecat de la curtea lui Becali. Balint:...

Demisie în direct: Duckadam a plecat de la curtea lui Becali. Balint: „Bine-ai revenit cu picioarele pe pământ!”

-

FOTBAL. Helmuth Duckadam, portarul de legendă de la Sevilla 1986 (patru penalty-uri apărate în finala Cupei Campionilor Europeni, cu FC Barcelona), și-a dat demisia de la FCSB. Anunțul a fost făcut în direct, la Digi Sport 1, înaintea derby-ului CFR Cluj – FCSB, din prima etapă de după întreruperea de peste trei luni a Ligii 1, din cauza Covid-19.

Duckadam a fost președinte de imagine la Steaua/FCSB timp de 10 ani. El nu avea atribuții executive în clubul lui Gigi Becali.

Decizia lui Helmuth Duckadam vine la trei săptămâni după ce directorul executiv al clubului, fostul arbitru Valeriu Argăseală, l-a anunțat că trebuie să plece din club. „Divorțul” a fost amânat de o intervenție a lui Gigi Becali, care a fost însă doar de formă. De fapt, Argăseală n-ar fi încercat niciodată să-l dea afară pe Duckadam dacă nu i-ar fi spus Becali să facă asta.

„După multe ezitări, am decis să-mi dau demisia. Am trimis-o, nu am depus-o, pentru că nu puteam merge la echipă, că nu am avut testul Covid”, a declarat Duckadam.

- Advertisement -

De ce? „Am simțit că nu mai sunt dorit acolo. Au vrut să mă dea afară și în urmă cu trei săptămâni. M-a sunat Argăseală și mi-a spus că vrea să rezilieze contractul. Am vorbit cu Gigi Becali, să-i mulțumesc pentru cei 10 ani de colaborare, și mi-a spus să stau liniștit, că vorbește el cu Argăseală. Apoi m-a sunat Argăseală și mi-a spus că a zis domnul Becali să rămân în club. Dar am simțit eu că, de fapt, nu mă mai voia nimeni. M-am gândit că mai bine să-mi dau demisia decât să fiu dat afară. Astăzi, gata, am făcut pasul. S-a terminat”.

Duckadam spune că nu micșorarea salariului l-a determinat să plece de la FCSB, ci faptul că era marginalizat. „Nu e prima dată când mi s-a micșorat salariul la FCSB, dar nu asta a contat. Faptul că am fost marginalizat m-a durut. Lucrurile astea mărunte te macină… De exemplu, toți angajații au fost chemați la baza de la Berceni, să facă testul Covid, dar pe mine nu m-au chemat. Asta e…”

Primul coleg din Super-Steaua anilor ’80 (triumfătoare în CCE) care i-a transmis un mesaj lui Duckadam a fost Gabi Balint: „Bine-ai revenit cu picioarele pe pământ! Hai Steaua!”.

- Advertisement -

În ultimii ani, Balint, Lăcătuș, Belodedici, Tudorel Stoica și alți componenți ai echipei de aur din 1986 s-au plasat împotriva lui Gigi Becali, considerând că adevărata Steaua este echipa Armatei, cea care se străduiește acum să promoveze în Liga a 3-a. Duckadam a ales să fie în tabăra lui Becali (FCSB).

VIDEO: Cele 4 penalty-uri apărate de Duckadam în finala CCE din 1986

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Un fost arbitru român de elită a murit la numai 49 de ani

FOTBAL. Perspectiva Euro 2020: după Islanda și Bulgaria/Ungaria, am înfrunta Olanda, Austria și Ucraina. La București!

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Aveti drept motto ” Platforma jurnaliștilor liberi „.

    Chiar nu era nevoie de o introducere penibila precum : Duckadam a fost președinte de imagine la Steaua/FCSB timp de 10 ani.

    Din asta de merge si la capra si la bou.

    A fost la fcsb angajat. Respectati Justitia .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -